به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد کافی شب گذشته در آیین افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان رضوی در نمایشگاه بینالملل این شهر گفت: چنانچه بپذیریم که دانش قدرت، ثروت و اعتبار است باید به ارج نهادن به دانش آفرینان نیز همت گماریم.
وی با اشاره به اینکه هر چه جامعهای فرهیختهتر باشد ثروتمندتر خواهد بود، افزود: برگزاری چنین نمایشگاههایی بهانهای برای تقدیر از فناوران و پژوهشگرانی است که سالیان سال در گمنامی مشغول خدمت و فعالیت بودند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن بیان اینکه فناوری به عنوان عصاره خلاقیت پدیدهای است که منجر به کاربردی شدن دانش میشود، تصریح کرد: چنانچه درصددیم جامعهای مقتدر داشته باشیم و همانند نیاکان خود بر تارک علم و دانش دنیا تکیه زنیم راهی جز تکریم پژوهشگران و فناوران نداریم.
کافی ادامه داد: در گذشته وظیفه دانشگاه تنها انتقال دانش به دانشجو بود، پس مدتی دانشگاه به انتقال دانش از طریق نگاشتن مقالات پرداخت و امروز دانشگاههای نسل سوم نه تنها در انتقال پژوهش و فناوری باید حضور داشته؛ بلکه در تجاری سازی و ارتباط با صنعت نیز باید حضوری فعال داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بیش از 30 درصد دانشگاههای تراز اول دنیا از طریق تجاری سازی دستاوردهای خود کسب درآمد میکنند، خاطرنشان کرد: ما نیز راهی جز طی کردن این مسیر نداریم و در این مسیر نیازمند همکاری و مشارکت دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، صنعت و دستگاهها هستیم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: امروز رویکرد دانشگاه تغییر کرده به همین دلیل از صنعتگران میخواهیم تا در تبدیل علم به دارای دانشگاه را یاری دهند.
کافی با اشاره به اینکه خوشبختانه دانشگاههای استان مورد استقبال شرکتهای مختلف فناور هستند، گفت: این استقبال به گونهای است که در حال حاضر حدود 80 شرکت دانش بنیان در دانشگاه فردوسی مشغول فعالیت هستند.
وی خاظرنشان کرد: این نمایشگاه با حداکثر مشارکت برپا شده و دانشگاه فردوسی به عنوان دبیر برگزاری این نمایشگاه به دلیل نداشتن فرصت در برپایی آن نتواست آن طور که باید آن را برپا کند که امید است بتوانیم در سالهای آینده به این وظیفه خود بهتر عمل کنیم.