کد خبر:۳۸۵۰۳۰
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خبرداد:

بازنگری آیین‌نامه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های‌ علوم‌پزشکی

در این آئین‌نامه به هیات رئیسه و اساتید دانشگاه‌ها توصیه شده ماهی حداقل یک بار به صورت جمعی یا جداگانه میهمان دانشجویان در غذاخوری‌های دانشجویی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها باشند و از غذای دانشجویان میل کنند.
بازنگری آیین‌نامه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های‌ علوم‌پزشکی

به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ نبی مطلبی درمورد بازنگری‌های انجام شده در آیین نامه تغذیه توضیح داد: در آیین‌نامه جدید تغذیه برخی از فرایندهای اجرایی تسهیل شده و به کیفیت وعده‌های غذایی دانشجویی بیش از پیش پرداخته شده است. همچنین به منظور ایجاد انس و الفت بیش از پیش بین مسئولان و دانشجویان دانشگاه‌ها، در این آئین‌نامه به هیات رئیسه و اساتید دانشگاه‌ها توصیه شده ماهی حداقل یک بار به صورت جمعی یا جداگانه مهمان دانشجویان در غذاخوری‌های دانشجویی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها باشند و از غذای دانشجویان میل کنند. 
 

وی افزود: از آنجا که بخش یارانه‌ای تغذیه در سرجمع شهریه دریافتی از دانشجویان شهریه‌پرداز محاسبه و در ابتدای ترم از ایشان اخذ می‌شود، بر اساس آئین‌نامه جدید، هزینه ژتون دانشجویان شهریه‌پرداز از قبیل دانشجویان پردیس بین‌الملل مانند دانشجویان روزانه عادی (غیر شهریه‌پرداز) محاسبه و اخذ خواهد شد. 
 

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت از طرحی برای اصلاح الگوی تغذیه دانشجویان علوم پزشکی خبر داد و افزود: ما قصد داریم الگوی تغذیه نوینی طراحی کنیم و سبک تغذیه دانشجویان علوم پزشکی را متحول کنیم. در بخشی از این الگو منوهای تغذیه با توجه به مزاج‌ها و طبایع دانشجویان در فصول مختلف و براساس الگوی تغذیه طب سنتی در نظر گرفته خواهد شد. البته احقاق این امر نیازمند چند منو بودن غذای دانشگاه‌ها است. در حال حاضر چند دانشگاه به صورت آزمایشی دارای دو یا سه منو غذایی هستند و قابلیت انتخاب به دانشجویان متناسب با میل و نیاز‌هایشان داده شده است. 

 
۱۱۰میلیارد تومان هزینه تغذیه دانشجویان علوم پزشکی

وی در ادامه از وجود ۸۹ هزار متر مربع غذاخوری دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و افزود: در سال تحصیلی گذشته ۱۱۰ میلیارد تومان هزینه تغذیه دانشجویان علوم پزشکی شده است که کمتر از ۱۰ درصد آن از دانشجویان در قالب ژتون اخذ شده است. ۶۵ درصد آن از بودجه عمومی دولت و ۲۵ درصد آن از درآمدهای اختصاصی، دانشگاه‌ها، تامین شده است. در واقع هزینه تمام شده خدمات دانشجویی و فرهنگی برای هر دانشجو در سال جاری حدود ۶ میلیون تومان است که حدود ۴۵ درصد این هزینه صرف تغذیه می‌شود. 
 
کاهش میزان ایاب و ذهاب دانشجویان

مطلبی به مساله ایاب و ذهاب دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: حوزه ایاب و ذهاب دانشجویی یک حوزه پرهزینه است. میزان قراردادهای ایاب و ذهاب سال ۹۲ دانشگاه‌های علوم پزشکی، بالغ بر۵۰ میلیارد تومان بود. این ایاب و ذهاب بین خوابگاه‌ها، دانشکده‌ها و برخی از بیمارستان‌های و فیلدهای بهداشتی صورت می‌گیرد. 
وی ادامه داد: برای کاهش سفر‌ها با هدف اصلی خلق زمان برای دانشجویان و اهداف فرعی کاهش هزینه، کاهش احتمال تصادفات و میزان ترافیک در سطح شهر، برنامه‌‌هایی داریم که به تدریج اجرا خواهیم نمود. 
 
ورزش دانشجویان علوم پزشکی علمی می‌شود

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه برنامه‌های ورزشی از الویت وزارت بهداشت برای دانشجویان است، اظهار کرد: ۴۲۰ هزار متر مربع کل فضای ورزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است. سرانه فضای ورزشی برای هر نفرحدود ۲. ۵ متر مربع و مجموع فضای ورزشی سرپوشیده ۱۶۴ هزار متر مربع است. 


مطلبی از علمی کردن ورزش دانشجویان علوم پزشکی خبر داد و گفت: ورزش دانشجویان مخصوصا ورزش‌ همگانی آن‌ها برنامه و فرایند مطلوبی ندارد. با توجه به اینکه بخش اعظمی از وقت دانشجویان خوابگاهی درون خوابگاه سپری می‌شود باید طرح‌ها و برنامه‌های ورزشی جذابی برای آن‌ها در نظر گرفته شود و این موضوع نیز یکی از اولویت‌های ماست که در کارگروه برنامه‌ریزی تحول تربیت‌بدنی دانشجویان در حال بررسی است. تحول در حوزه ورزش دانشجویان نیازمند مطالعات و پژوهش‌های کاربردی مستمر است و ما بر پایه یافته‌های این مطالعات برنامه‌ریزی آتی خود را انجام خواهیم داد. 
 
انعقاد تفاهم‌نامه به منظور اشتغال دانشجویان

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان اشتغال دانشجویان وجود ندارد، گفت: از معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها خواسته‌ایم فرصت‌های ممکن برای کار دانشجویی را احصا کنند تا بتوانیم کار دانشجویی را با همکاری و انعقاد تفاهم‌نامه با سایر معاونت‌های دانشگاه‌ها توسعه دهیم تا هم بخشی از دستور مقام عالی وزارت عملیاتی شود و هم فرصت تجربه‌اندوزی متناسب با رشته تحصیلی برای این نیروهای خلاق، با انگیزه و کم هزینه ایجاد شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار