دکتر فرهنگ مظفر، رئیس دانشگاه هنر اصفهان، در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، در رابطه با مطالبات قشر دانشگاهی از رئیس جمهور در سفر استانی وی به اصفهان، گفت: چالشهایی که ما در نظام آموزش عالی چه در استان اصفهان و چه در دیگر نقاط کشور با آن مواجه هستیم، در درجه اول بحث اعتبارات جاری است. که با توجه به قیمت نفت؛ دستور هیئت وزیران این است که از ردیف سایر فصول، 71 درصد بدهند و این مسئله یعنی یک فاجعه در دانشگاهها در حال رخ دادن است.
وی افزود: این به این معنا است که پرداخت کسری ترین اعتبارمان را هم نمیتوانیم انجام دهیم، در حالی که دانشگاه در حالت عادی میزانی کسری برای کیفی کردن آموزشها دارد.
رئیس دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: استراتژی دولت یازدهم این است که می خواهند آموزش عالی را کیفی کنند و برای کیفی کردن نیاز است که بخشی از امکانات، تجهیزات، وسایل، بودجهها و ارتباطات، کسر شود.
دکتر فرهنگ مظفر خاطر نشان کرد: ما در حال حاضر با کسری اعتبارات مواجه هستیم و البته این مسئله تقصیر دولت نیست و قیمت نفت در همهی کشورها کاهش پیدا کرده است، اما متاسفانه کمبود اعتبارات در بخش آموزش عالی تاثیرات خیلی منفی دارد و اگر دانشگاهها مانند سایر دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شوند، مشکلات اساسی برای آنها ایجاد خواهد شد.
وی افزود: در این دولت اعلام شده است که میخواهند بحث علم را به صورت صنایع دانش بنیان توسعه بدهند، با این شرایط بودجه دانش بنیان کردن کشور، میتواند ضربه اساسی بخورد.
رئیس دانشگاه هنر اصفهان با بیان اینکه آموزش عالی یک عدد خیلی بزرگی در نظام بودجهای کشور دارد، گفت: بحث مهم این است که تغییرات قیمت نفت بر بودجه آموزش عالی تاثیر نداشته باشد و ما در خواست تامین کامل اعتبار داریم.
دکتر فرهنگ مظفر بیان داشت: مسئله دوم این است که، حوزههای تملک دارایی ما توسعه پیدا کند که این مشکل هم فقط در اصفهان نیست.
وی ادامه داد: بحث بعدی که در آموزش عالی اصفهان، این است که ما به تسهیلات و اعتباراتی که دولت در اختیار صندوق نوآوری و فناوری کشور قرار میدهد نیازداریم. که از این صندوق ردیف اعتباری را برای اصفهان در نظر بگیرند و به طور ویژه به اصفهان توجه شود. چراکه اصفهان هم در بحث شرکتهای دانش بنیان و هم مراکز رشد فعال بوده است.
رئیس دانشگاه هنر اصفهان تاکید کرد: اگر که این صندوق بتواند به مراکز رشد هم وام بدهد موجب ایجاد مراکز رشد جدید در اصفهان میشود، ولی در حال حاضر این صندوق فقط به شرکتهای دانش بنیان وام میدهد. در صورتی که مراکز رشد قبل از مراحل دانش بنیان شدن قرار دارند و در محله ای ایجاد میشوند که ایده شکل میگیرد.
مظفر با اشاره به حوزه تخصصی دانشگاه محل فعالیت خود گفت: بحث بعدی این است که در اصفهان، مساله جهانگردی و هنر و گردشگری محور اساسی توسعه استان است. بایستی در سفر رئیس جمهور هم از نظر بنیانهای دانشگاهی به این امر اهمیت ویژه داده شود و دانشگاههایی که در این مسیر قرار دارند ازجمله دانشگاه هنر اصفهان مورد تقویت قرار بگیرند. این موضوع در راستای برنامه آمایش سرزمین هم هست و باید امکانات وسیع تری در بخش گردشگری فراهم شود.
وی در پایان بیان داشت: ما اعلام میکنیم که در سطح دانشگاه هنر فعالیتهایی را در عرصه موزه داری و گردشگری شروع کردیم و تفاهم کردهایم که یکسری از موضوعها اعم از تقویت گردشگری را در برنامه داشته باشیم.