به گزارش گروه ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، الهام امینزاده معاون حقوقی رئیس جمهور عصر امروز (چهارشنبه) 20 اسفند ماه در نشست تخصصی «زنان مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار» که به مناسبت روز جهانی زن برگزار شد. گفت: امروز با حضور در جمع زنان فرهیخته انرژی گرفتم و به خودم به عنوان یک زن ایرانی میبالم.
وی با تقدیر از اقدامات یکی از زنان ورزشکار حاضر در این جلسه زهرا نعمتی که با وجود بیماری توانسته است در رشته ورزشی مدال جهانی کسب کند اظهار داشت: اگر ایران 10 میلیون یا 5 میلیون مانند زهرا نعمتی داشته باشد و این اراده در وجود همه زنان ما وحود داشته باشد، موفقیت ایران حتمی است چرا که این افراد کسانی هستند که بدون آن که تبلیغات خاصی داشته باشند یا کسی از آنان حمایت کند نماینده قشر سالم و فرهیخته این جامعه محسوب میشوند .
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به یکی از وظایف این معاونت گفت: یکی از وظایفی که بر عهده معاونت حقوقی رئیس جمهور است حل اختلاف بین وزارتخانه ها، که این گونه مرسوم است که دستگاههای اجرایی برای حل اختلاف بین خود به دستگاههای قضایی مراجعهه میکنند اما براساس اصل 134 قانون اساسی این امر به معاونت حقوقی رئیس جمهور تفیض اختیار شده است.
وی ادامه داد: بر اساس به حل اختلاف بین وزارتخانهها انجام میدهیم و در کنار این امر کارهای توسعهای نیز برعهده داریم.
وی با اشاره به همایش حقوق و اعتدال که روز گذشته برگزار شد خاطر نشان کرد: در روز گذشته از سراسر کشور میهمانانی داشتیم و در نظر داشتیم که بتوانیم در زمینه پژوهش اقدامات خوبی انجام دهیم و این امر تنها مختص به دانشگاه تهران نباشد بلکه همه حقوقدانان ما در این زمینه بتوانند نقش داشته باشند.
امینزاده با بیان این که باید تلاش کنیم تا مردم حقوق خود را به درستی بشناسند خاطرنشان کرد: در این صورت از بسیاری از سوء استفادذهها جلوگیری میشود و جوانان کشورمان باید از حقوق خود آگاهی داشته باشند.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به مشارکت زنان در جامعه خاطرنشان کرد: یکی از معیارهای سنجش توسعه یافتگی حضور زنان است که باید تلاش شود تا موانع کمتری برای حضور، پیشرفت، سرمایهگذاری و سیاستگذاری آنان وجود داشته باشد.
امینزاده خاطرنشان کرد: زنان کشورمان در عرصههای داخلی و بینالمللی با قوت به مشارکت خود میپردازند اما این امر را کافی نمیدانیم و باید این امر بیشتر شود چرا که براساس آن تصمیم همه افراد جامعه اعم از زن و مرد مورد در حمایت از قانون قرار دارند و هیچ مانعی برای پیشرفت زنان وجود ندارد.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به جایگاه زنان در منشور حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم رسالت تدوین منشور حقوق شهروندی بر عهده معغاونت حقوقی رئیس جمهور قرار گرفت که ما باید به حقوق زنان توجه ویژهای داشتهایم و حقوق اجتماعی، اقتصادی، قضایی و فرهنگی تا زن ایرانی بتواند به حقوق خود دسترسی پیدا کند.
امینزاده با اشاره به ناآگاهی مردم از حقوق خودشان اظهارداشت: از رسانهها، عرصه هنر و کمیته ملی یونسکو میخواهم در شناسایی حقوق به مردم گام بردارند چرا که این امر میتواند تاثیرات گستردهای را به همراه داشته باشد.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهارداشت: در برنامه ششم توسعه در بخش جداگانهای به حوزه زنان پرداخته شده است هرچند در برنامه پنجم مواردی دیده شده بود اما در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به این امر شده است.
امینزاده با اشاره به نقش زنان ایرانی در اقتصاد، توسعه و تولید داخلی خاطرنشان کرد: زنان میتوانند در حوزه اقتصاد مقاومتی در حوزه داخلی نقش بسزایی داشته باشند که اگر به این امر توجه کنیم تاثیرات بسزایی را در این زمینه شاهد خواهیم بود.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به نقش زنان در ایجاد اقتصاد پویا و مقاومتی خاطرنشان کرد: زنان میتوانند در اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از مصرف بی رویه نقش داشته باشند که توجه به آن میتواند تاثیرات بسزایی را به همراه داشته باشد.
امینزاده ادامه داد: در دوران مسئولیتم با زنان بسیاری برخورد داشستم که سرپرستی افرادی را بر عهده گرفتند اما به دلیل آنکه از آنان حمایت نشده است مجبور به توقف فعالیت خود شدهاند که باید تلاش کنیم تا موانع را برای زنان برداریم که این امر با احداث واحدهای تولیدی برای زنان میتواند برای بهبود فضای کسب و کار راهگشا باشد.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به فعالیتهای معاونت حقوقی رئیس جمهور در زمینه رفع قوانین دست و پا گیر برای تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: نهادهای مدنی در مسائل مختلف فرهنگی در کمک به افراد آسیب دیده میتوانند نقش بسزایی را داشته باشند چرا که زنان همواره با تهدیداتی روبرو هستند و به دلیل آنکه زنان در قسمت تصمیمکگیری وجود ندارند نمیتوانند گامی را در جهت رفع این تهدیدها بردارند.
وی با اشاره به افزایش تعداد زنان تحصیلکرده در کشورمان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در زمینه آموزش پیشرفت داشتهایم و اگر بتوانیم آموزشهای لازم را در مدارس، آموزشگاهها و دانشگاه برای زنان فراهم کنیم میتوانیم تاثیرات بسزایی را در این زمینه شاهد باشیم.
وی ادامه داد: در بعضی از کشورها بر روی نیروی کار زنان حساب میکنند و در برخی از کشورها بر روی نیروی انسانسازی زنان تمرکز میشود اما به نظر میرسد با ایجاد اعتدال بین توانمندی زنان بعنوان یک نیروی کار و یک نیروی انسانی میتوانیم از هر دو توانایی زنان بهرهمند شویم.
معاون حقوقی رئیس جمهور ادامه داد: باید در ساختارهای فرهنگی کشور تغییر ایجاد کنیم و نباید این امر را با نگاه افراطی بنگریم.
وی با اشاره به نقش زن در مسئولیت اجتماعی خاطرنشان کرد: زن ایرانی زنی معتدل است و همواره سعی کرده است در جامعه خود موثر باشد چرا که این امر را در انقلاب، دفاع مقدس و بعد از آن شاهد بودیم و باید بدانیم زن ایرانی محکوم است که موفق شود و بدون زن ایرانی، جامعه نمیتواند رشد کند.
امین زاده در سخنان پایانی خود از تلاش معاونت حقوقی برای اعطای کارت هویت به کودکانی که پدر آنها تابعیت ایرانی ندارند، گفت: ما در جلساتی که با وزارتخانهها داشتیم صحبت کردیم تا کارت هویتی به فرزندانی که پدر غیر ایرانی و مادر ایرانی دارند دهیم چرا که این کودکان تا سن 18 سالگی بلاتکلیف هستند و نمیتوانند از خدمات بهرهمند شوند و غالباً بیشتر این افراد از همسایگان جنوب و شرق کشور هستند و امیدواریم که بتوانیم مشکلات اینها را کم کنیم.
فرض که شما راست می گید ولی با این روند دیگه خانواده ها از لحاظ پرورش انسان های توانمد برایه فعالیت های سالم اقتصادی را از دست خواهند داد اون وقت نسل بعدی فاقد نیروی کارامد و سالم خواهد بود. قصد بی احترامی ندارم ولی کاری که شما می کنید مثل اینه که یک پردازنده سوپر کامپیوتر را برای کنترل یک اجاق چاز خانگی استفاده کنید و بعد بگید که به به چقدر خوب کار می کنه.