به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، میزگرد«آسیب شناسی اردوی راهیان نور» با حضور جمعی از دست اندرکاران راهیان نور دانشجویی برگزار شد که طی آن نظرات متفاوتی پیرامون این اردوها مطرح شد.
چرایی مدرک گرا شدن و منفعت طلبی های دانشجویان باید بررسی شود
با ادب، مسئول ستاد اردوی راهیان نور خراسان رضوی با بیان این نکته که موارد عنوان شده صحیح است و ما در بسیج دانشجویی نیز آن را تایید میکنیم، افزود: انقلاب ما انقلابی اعتقادی است که پایه ها و پله های استحکامی آن در حوزه شکل میگیرد.
وی ادامه داد: مراقبت از مرزهای انقلاب اسلامی ایران و بسط و گسترش آن کار سنگینی است که این مراقبت نیاز به بیدار بودن و بصیرت دارد که می شود پیام این مراقبت را در سخنان امام خمینی(ره) در تاریخ دوم آذر ماه ۱۳۶۷ دید.
مسئول ستاد اردوی راهیان نور خراسان رضوی در ادامه افزود: امام خمینی(ره) چند ماه پس از پایان قطعنامه ۵۹۸ در حالی که دیگر سخنرانی های عمومی نداشته و اقلب دیدارهای ایشان با قشر نخبگانی کشور بوده است، در دیداری با نخبگان یکی از مهمترین پیام های خود را اعلام می کنند.
با ادب افزود: در پیغام دوم آذر سال ۱۳۶۷ آمده است که حفظ و حراست از مرزهای جغرافیایی انقلاب اسلامی و ایران به دانشجویان و طلاب سپرده شده است و این پیوندی که دو طلبه بزرگوار اشاره داشتند مورد توجه امام (ره) و در کلام ایشان جاری بوده است.
وی در ادامه با بیان این نکته تنگه احد انقلاب اسلامی در این پیغام توسط امام (ره) مشخص شده است، بیان داشت: حضرت امام خمینی(ره) حکومت جهانی اسلام را مطالبه میکنند و برای این که انقلاب دچار کژی و انحراف نشود ارتباط میان حوزه و دانشگاه را مطالبه می کنند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی در ادامه پیوند این دو قشر نخبگانی را مهم دانست و تصریح کرد: جهت جلوگیری از انحرافات در کشور یک راهبرد قوی وجود دارد و آن پیوند میان دو قشر طلبه و دانشجو است.
با ادب با انتقاد از مدرک گرا شدن دانشگاه ها گفت: چرا باید دانشجویان ما قبل از به پایان رساندن دوره کارشناسی خود در فکر ارشد باشند؟ چرایی مدرک گرا شدن و منفعت طلبی های دانشجویان باید بررسی شود.
وی عافیت طلبی را آسیب قشر دانشگاهی دانست و خاطر نشان کرد: جنبش دانشجویی با عافیت طلبی هایی روبه رو شده است که در ارتباط گیری میان طلاب و دانشجویان با آن روبه رو می شویم که باید به بررسی و تبیین آن پرداخت.
مسئولان استانی به ۷۰۰۰ دانشجوی جامانده از راهیان نور پاسخگو باشند
باادب در بخش پایانی سخنان خود به شرایط کنونی برگزاری راهیان نور در استان خراسان رضوی اشاره و متذکر شد: هدف من و بسیج دانشجویی این نیست که خود را در حوزه تهدیدها، گرفتار جبهه داخلی کنیم.
وی ادامه داد: ما امروز جهانی را در برابر خود داریم که به دنبال تضعیف ما میباشد و هم چنان که انقلاب اسلامی در حال جهانی شدن است نباید خود را درگیر اختلافات داخلی با هر سلیقه ای کنیم.
مسئول ستاد اردوهای راهیان نور خراسان رضوی، بسیج دانشجویی را در مقابل هیچ جریانی ندانست و گفت: ما هیچ جریانی را در مقابل خود نمیبینیم؛ اما بر مقدمه ای که در ابتدای این میزگرد اشاره داشتم تاکید میکنم که باید از عمق نگاه نسبت به رسالت و وظیفه ای که بر دوش داریم حرکت کرده و فلسفه وجودی خود را درک کرده و پس از درک آن است که روش، اصول و مبانی را می آموزیم.
باادب در ادامه حراست از انقلاب اسلامی را وظیفه دانشجویان دانست و گفت: حفظ و حراست از انقلاب اسلامی و مبانی تئوری و فکری انقلاب اسلامی وظیفه ما است، البته تجربه مثبتی چون دفاع مقدس را دارا هستیم و از این تجربه با همه وجود مراقبت میکنیم.
وی مسئولان استان را در این مسیر خطاب قرار داد و متذکر شد: خواسته و خواهشم از مسئولان استان خراسان رضوی در هر پست و مسولیتی که هستند این است که این هدف والا را خوب درک کنند، که باید در برابر جهانی که در مقابل ایران اسلامی ایستاده است با کار فرهنگی قوی ایستادگی کنیم.
مسئول ستاد اردوهای راهیان نور خراسان رضوی در ادامه با بیان این نکته که گستره جنگ امروز فرهنگی است، گفت: مسئولان باید بدانند برای عبور از جنگ نرم امروز باید از تجربه دفاع مقدس و جنگ سخت دیروز بهره جست و فرهنگ ایثار، ولایت مداری و فداکاری را نهادینه کرد.
باادب در ادامه خاطرنشان کرد: باید مسئولان با این دید به اردوهای راهیان نور نگاه کنند و برای عبور کردن به سلامت از این راه بر فرهنگ دفاع مقدس و زندگی نامه شهدا نگاه کنیم و با دادن دست هایمان به هم اردوی راهیان نوری که میتواند انتقال دهنده آن مفاهیم و تکالیف اساسی باشد را برنامه ریزی کنیم.
وی تلاش های صورت گرفته در این مسیر را دارای اجر دانست و افزود: هر کس در این مسیر به هر اندازه تلاش کند اجر خود را دریافت خواهد کرد؛ زیرا در این مسیر الهی کسی نمیتواند به دنبال سود مادی باشد و بر اساس تلاش خود مزد الهی دریافت میکند.
مسئول ستاد اردوهای راهیان نور خراسان رضوی با بیان اینکه اگر کسی در این میان ما را کمک نکرد نگران نخواهیم شد، خاطرنشان کرد: فرهنگ بسیج و بسیجیان در حفظ مسیری که به دنبال آن هستند راه خود را ادامه میدهد و در این راه اگر مسئولان کمک کردند که اجرش را دریافت؛ اما اگر کمکی نرساندند ما نگران نخواهیم شد و به ارواح طیبه شهدا توسل و با توکل دوستان خود در مجموعه بسیج دانشجویی راه را دنبال خواهیم کرد.
باادب به عرصه مطالبه گری بسیج دانشجویی اشاره کرد و گفت: بسیج دانشجویی در حوزه مطالبه گری از مسئولان استان خراسان رضوی انتظاراتی دارد که اولین آن اشاره به قوانین موجود بالادستی است که همه مسئولان را با توجه به دایره مسئولیتی خود مکلف به حمایت از عملیات فرهنگی راهیان نور میکند.
وی ادامه داد: متاسفانه گویی مسئولان توجه کافی به این مهم ندارند و نمود تلاش آن ها نسبی است به نحوی که از قریب به ۱۱ هزار دانشجوی مشتاق حضور در این سفر معنوی تنها چهار هزار دانشجو توانستند جهت حضور در این سفر معنوی ثبت نام قطعی داشته باشند.
مسئول ستاد اردوهای راهیان نور خراسان رضوی خطاب به مسئولان استان خراسان رضوی بیان داشت: استاندار و مسئولان فرهنگی و روسای دانشگاه های خراسان رضوی به این سوال پاسخ دهند که چرا باید از مجموع 11 هزار دانشجوی علاقمند به حضور در کربلای ایران که در ایام امتحانات و فشار درسی خود به فراخوان بسیج دانشجویی پاسخ مثبت داده اند تنها ۴۰۰۰ نفر به این یادمان های بی نظیر مشرف شوند؟!
باادب متذکر شد: ما بی صبرانه منتظر پاسخ مسئولان استان خراسان رضوی به ۷۰۰۰ دانشجویی که از حضور در کربلای ایران جامانده اند، هستیم و دعوت می کنیم هر کس پاسخی برای این سئوال پر ابهام دارد جوابگوی این قشر علاقمند به ارزش های نظام باشد.
باید به اصلاح پایه های اصولی آموزشی و پرورشی بپردازیم
حجت الاسلام علمداری، امام جماعت پادگان ثامن الایمه اهواز در بخش دوم سخنان خود بیان داشت: آیا کسی می تواند ادعا کند کسانی که پا جای پای اهل بیت(ع) گذاشتند افرادی بودند که انسان ها را از خود دور می کردند؟ چرا نمی توان شخصی را پیدا کرد که ادعا داشته باشد که اهل بیت (ع) با رفتار خوددافعه داشته و موجب دور شدن مردم از خود شده اند؟
وی ادامه داد: چرا ما مردم را مریض میکنیم؟ چرا همه را به منافع خود سرگرم کرده ایم و نتوانستیم آنی باشیم که نیاز است باشیم؟ چرا در جبهه افراد دارای علم بالا در حد نخبگانی و مخترعین مطرح را داشتیم؛ اما اطرافیان و مردم این افراد را به دلیل علمشان نبود که دوست داشتند بلکه به دلیل عرفان و اخلاق به آنان عشق میورزند.
امام جماعت پادگان ثامن الائمه اهواز در ادامه آموزش و پرورش را مورد خطاب قرار داد و افزود: در حوزه عملیاتی، آموزش و پرورش در حقیقت آموزش صرف است و از پرورش جا مانده است. چراما نتوانستیم مانع دفع و دور شدن خوبی ها در این حوزه شویم؟
حجت الاسلام علمداری ادامه داد: باید سرمایه گذاری جدی انجام داده و به اصلاح پایه های اصولی آموزشی و پرورشی بپردازیم و در راهیان نور کار را به جایی برسانیم که دانشجو و دانش آموز ما بداند در واقع این خاک با خاک کوچه های خانه های مافرقی ندارد آن چه این خاک را متفاوت میکند افرادی هستند که مرگشان را با کشته شدن در این خاک انتخاب کردند.
وی متذکر شد: اگر این اتفاق شکل بگیرد دیگر کربلای ایران درکوچه های خانه هایمان است و هر کجای شهر قدم بگذاریم یک یادمان شهدا در دل خواهیم داشت.
این نخبه فرهنگی جاذبه داشتن را گم شده نخبگان امروز دانست و تصریح کرد: امام خمینی(ره) برای مسیحیت جاذبه داشتن، به نحوی رفتار می کردند که جاذبه داشتند، خدا حفظ کند جانباز دلبریان را که میگوید فرماندهان دوران دفاع مقدس با رفتن خود ما را میسوزاندن وقتی شب پا می شدن نماز شب خود را پنهانی میخواندن و جهت این که ما متوجه نشویم دوباره به رختخواب رفته و با دیگر رزمندگان برمی خواستند جهت نماز صبح و به لباس ها و پوتین های بچه ها سر کشی میکردند، همه کارشان جذب بود.
حجت الاسلام علمداری روحانیت را دونده در مسیر فضای فرهنگی دانست و بیان داشت: روحانیت باید جلو برود و بدود تا خود و دیگران را به مقصد برساند؛ اگر اعتقاد دارد لباسش مانع از دویدن وی می شود باید این لباس را کنار بگذارد و برود دنبال کاری که به سکون نیاز دارد.
وی تلاش رهبری را در بیدار کردن جوانان جهان بی نظیر دانست و متذکر شد: هرکجا که بتوانیم وارد کار بشویم و عنان را به دست گرفته ضربات خوبی را به دشمن وارد میکنیم آن چنان که مسجد امام رضا(ع) در دانشگاه فردوسی به این درجه رسیده است که مانند استخوانی در گلوی دشمن موجب آزار کسانی است که خطی متفاوت با انقلاب را در دانشگاه دنبال میکنند، باشد.
این نخبه فرهنگی در پایان گفت: افکار انقلابی را باید با حرکت های انقلابی همراه کرد و جبهه متشکل از نخبگان دانشگاهی و جوان در حوزه فرهنگ را در شهرها تشکیل داد تا به پی ریزی برنامه های فرهنگی در جبهه مبارزه با دشمن بپردازند.
باید دانشجو به حوزه و طلبه به دانشگاه راه پیدا کند
در ادامه رادمنش تصریح کرد: اکنون که میدانیم بیمار هستیم باید با ریختن طرحهای مناسب جهت رفع این بیماریها چاره اندیشی کنیم.
وی بیان داشت: ما باید در جذب نیروهایی که در انقلاب وجود دارند و دچار انحرافات جزئی شده اند خود را قوی کنیم و اجازه ندهیم استعدادی که در مسیر انقلاب می تواند مانند یک بمب استعدادی عمل کند از دست ما بروند.
این طلبه حوزه علمیه قم با بیان این نکته که دانشگاه و دانشجو نیاز به همراه شدن مبلغ و طلبه با خود دارند، افزود: هرگز نباید دانشجویان را از خود دور کرده و یا خود را از فضای دانشگاهی دور و این فضا را مناسب حضور طلاب دینی ندانیم.
رادمنش متذکر شد: باید دانشجو به حوزه و طلبه به دانشگاه راه پیدا کند به شکلی که از دیدن این دو قشر در کنار هم در حال مباحثه و ابراز نظرات در حالت دوستانه دیگر تعجبی وجود نداشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: اگر ارتباط خود با دانشجو را در برنامه های مختلف دنبال و از این فضا هیچ کدام بیرون نرویم میتوانیم به ارتباط گیری سالم رسیده و راه را برای رسیدن به حوزه و دانشگاه مورد نظر امام خمینی(ره) هموار کرد.