آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۵۹۶۴

دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جزو فعال‌ترین دانشگاه‌ها در خصوص حذف و کنترل مالاری شد

نشست کمیته برنامه حذف مالاریا با حضور احمد رئیسی، متخصص اپیدمیولوژی و مدیر کل برنامه کنترل مالاریای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت؛ منصور رنجبر، کارشناس ارشد برنامه کنترل مالاریای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت؛ محمد شکاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و اعضای کمیته حذف مالاریا از معاونت بهداشتی برگزار شد.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از هرمزپرس، احمد رئیسی، مدیر کل برنامه کنترل مالاریای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت : افتخار می کنیم که دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دانشگاه برتر کشور در خصوص حذف و کنترل مالاریا است ؛ و اعتقاد بر این داریم که مسائل بهداشتی مقدم بر پژوهش و آموزش پزشکی است.

 

دکتر رئیسی افزود : عمده ترین نوع مالاریا در دنیا که فعالیت آزمایشگاهی و تحقیقاتی بیشتری بر روی آن انجام می شود نوع فالسیپارم است و کسانی که در دنیا بر روی نوع ویواکس تحقیقات خود را انجام دهند بسیار کم هستند و با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد و عمده ترین نوع بروز مالاریای کشور ویواکس می باشد این امر حق طبیعی ما است که ، در خصوص این نوع مالاریا در مقوله تحقیقات آزمایشگاهی به درجه خوبی دست پیدا کنیم .

 

وی تصریح کرد : ما آمادگی این را داریم تا با همکاری گلوبال فاند برای برگزاری نشست های علمی و استفاده از حضور کارشناسان خارجی در جهت بالا بردن سطح علمی کارشناسان با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همکاری نماییم ؛ هیچ مشکلی از لحاظ تامین امکانات و تجهیزات در برنامه حذف مالاریا نداریم ؛ دفتر پروژه گلوبال فاند تمام امکانات را با کمترین هزینه تهیه می نماید و به ایران تحویل خواهد داد .

 

این مقام مسدول گفت : مایه افتخار ما است که مقوله مالاریا را به عنوان یک مقوله اصلی دنبال می کنیم و این امر یک تعهد بین المللی است که بتوانیم به مرحله حذف برسانیم .

 

مدیر کل برنامه کنترل مالاریای وزارت بهداشت تلاش های دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و شخص دکتر محمد شکاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را قابل تقدیر دانست و افزود : با وجود رئیس دانشگاهی که خود در عرصه پزشکی مولکولی به حذف مالاریا در استان کمک و فعالیت می نماید ، دغدغه ای برای وزارت بهداشت باقی نخواهد ماند .

 

دکتر رئیسی در خاتمه با اشاره به اظهارات کارشناسان بین المللی در خصوص تلاش های کشور ایران در خصوص حذف مالاریا اظهار کرد : برنامه حذف مالاریا ایران مثل یک خورشید درخشان در برنامه حذف مالاریای دنیا می درخشد .

 

دکتر منصور رنجبر کارشناس ارشد برنامه کنترل مالاریای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه این نشست گفت : برنامه حذف مالاریا را برای اجرای فصل دوم بازنگری کردیم و برنامه استراتژیک کشوری برای حذف طراحی شده است و باید برنامه عملیاتی دانشگاههای علوم پزشکی در راستای برنامه کشوری باشد .

 

دکتر رنجبر با اشاره به اجرای طرح ویژه کنترل و حذف مالاریا وزارت بهداشت برای نخستین بار در کشور و استان هرمزگان که از شهرستان جاسک آغاز شده است و در حال حاضر در بندرعباس در حال اجراست گفت : به دلیل ظرفیت های فنی و تعهدی که در استان هرمزگان است به جرات می توان گفت : برنامه حذف مالاریای استان هرمزگان در کشور می درخشد .

 

وی یکی از مشکلات برنامه حذف مالاریا را تبادل جمعیتی در استان های سیستان بلوچستان و هرمزگان دانست و ابراز کرد : ورود افاغنه به کشور و تغییر محل زندگی آنها در این استانها و استقرار انها در کانون های مزمن و کانونهای سوزنی موجب خلل در برنامه حذف خواهد شد ؛ و عمده ترین مشکلات در استان هرمزگان از قسمت شرق می باشد .

 

کارشناس ارشد برنامه کنترل مالاریای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت یادآور شد : برنامه حذف مالاریا باید در خصوصی و دولتی ادغام شود ، در شرایط فعلی صحبت از استفاده بهینه از منابع است و باید به سمتی برویم که حذف گران تمام نشود ، از ارتباطات بین بخشی استفاده نماییم ؛ بحث استفاده از تعاملات بین بخشی و ارزان تمام شدن برنامه حذف مالاریا در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

 

رنجبر ایجاد حساسیت در سیستم بهداشتی درمانی را مهم ارزیابی کرد و افزود : از بیماران تب دار آزمایش های لازم انجام شود ، در هر صورت در مناطق آندمیک (بومی) به این بیماری به عنوان یکی از تشخیصهای احتمالی فکر شود ، و برای صدور پروانه مطب پزشکان آموزش های اجباری در این زمینه مصوب گردد .

 

دکتر محمد شکاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت : با توجه به اینکه استان هرمزگان در سالهای اخیر کاهش چشمگیری از لحاظ حذف و کنترل مالاریا داشته است اما هرگز حساسیت ها در برنامه حذف کم شده و بطور جد برنامه ها دنبال می شود ؛ و نسبت به حذف مالاریا عمیق تر فکر خواهیم کرد .

 

شکاری افزود : ما باید با دانشگاههای مرتبط با برنامه حذف که در خارج از کشور هستند هماهنگ کار کنیم از طرف دیگر اگر سایر دانشگاههای درگیر برنامه ضعیف تر عمل کنند تعهد علمی و اهداف ما دیرتر محقق خواهد شد .

 

وی اظهار کرد : متاسفانه تعهدات ملی کمتر شده است اگر تعهد در سطح ملی کم شود حساسیت ها هم کم خواهد شد ؛ برنامه تحول در حاشیه شهر ها آغاز شده و منابع کافی در اختیار دانشگاههاست ، اگر مبالغی از این طرح در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر در در اختیار روسای دانشگاهها قرار دهند بسیاری از مشکلات در این خصوص حل خواهد شد؛ و یکی از معضلات حاشیه شهر جدای از بیماریهای غیر واگیر ، بیماریهایی همچون مالاریا و اچ آی وی ” ایدز ” می باشد که باید در پیشگیری و درمان این بیماریها برنامه ریزی مدون صورت گیرد .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار