به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، نشریه «ارتیاط» دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در جدیدترین شماره خود در مطلبی با عنوان «تن پوش سفید، روی سفید «درحاشیه» نقد مسئولان» مینویسد: مهران مدیری که چند سالی به دلایل تا حدودی مشخص از صدا و سیما و رسانه ملی فاصله گرفت، امسال با سریال در حاشیه وارد صدا و سیما شد.
مدیری که معمولا کارهایش در قالب طنز و بیان مشکلات جامعه است، از جمله کارهای وی می توان به طنز پاورچین، برره و یا سریال قهوه تلخ و... اشاره کرد.
مهران مدیری از معدود افرادی در فیلمسازی است که توانسته با شناخت روحیه مخاطب و مورد پسندهای آن، مخاطب را جذب آثار خود کند، آخرین کار وی اتاق عمل بود که چندماه قبل از عید کلید خورد.
اتاق عمل طنزی ۹۰ قسمتی بود از مشکلات بیمارستان، جامعه پزشکی و پرستاری، که با جلوتر آمدن کار و جدی شدن آن اعتراضات جامعه سفید پوش شروع شد و شروع به مانع تراشی و سنگ اندازی بر روی این سریال کردند تا جایی که نام فیلم از اتاق عمل به درحاشیه تغییر کرد و اصلاحیه ای نیز بر روی فیلم نامه گذاشتند.
در حاشیه مهران مدیری را می توان اعتراض برانگیزترین مجموعه از مجوعه های صدا و سیما دانست که اعتراض جامعه رو سفید را برانگیخت به گونه ای که در ساختمان پزشکان اعتراض روان شناسان و یا تجمع پرستاران جلوی وزارت ارشاد اسلامی شیوه اعتراض این قشر قلیل از جامعه بود؛اما در این مجموعه تلویزیونی علاوه بر اعتراضلات قبل از پخش سریال، پس از پخش نیز، شاهد اعلام آمادگی ۷۰۰۰ پزشک برای تجمع و اعتراض به این سریال می باشیم اینکه رئیس سازمان نظام پزشکی خود برای مقابله وتوقف این سریال دست بکار می شود چه خوب است وچه زیباست این حمایت؟!
به جای اینکه به عنوان ریاست نظام پزشکی سعی در آرام کردن جو داشته باشد و توجیه جامعه پزشکی، خود نیز به این اعتراضات دامن می زند و جامعه پزشکی را به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای شرکت در این اعتراض تشویق می کند و نامه ای را به رئیس سازمان صدا و سیما می نویسد و خواستار توقف این سریال می شود.
محتوای این نامه این را می رساند که این بیمارستان ها، داروخانه ها و...همه همه"ماست ماس"و هیچ کسی هم حق نقد و انتقاد ندارد، حتی اگر یکی از بهترین طنزپردازان و کارگردان کشورمان را توبیخ کنیم!
جا دارد همین جا از رئیس این سازمان و آن هفت هزار نفر سئوال کنیم، بعد از این همه خون در شیشه کردن، بعد از ملاک قرار دادن پول برای پذیرش یک بیمار، بعد از گرفتن زیر میزی و رومیزی، بعد از رها کردن بیماران در بیابان، بعد از تبدیل بیمارستان به آزمایشگاه و مساوی قرار دادن بیمار با موش آزمایشگاهی برای امتحان داروهای مختلف بر روی آن بدون توجه به اینکه او نیز انسان است و حق حیات دارد، بعد از گرفتن جان این همه انسان به علت خطاهای پزشکی بدون اینکه برخوردی با متخلفان گردد و این همه حمایت و...چه چیزی باعث این میزان از نخوت در شماست؟
چه چیزی باعث شده تا این توهم در شما به وجود بیاید که می توانید هفت هزار نفری جلوی یک سریال تلویزیون را بگیرید؟ مگر شما به حرف یک ملت که خواستار پولی نشدن بیمارستان ها می شوند گوش دادید؟ مگر شما نبودید که بیمار را به به خاطر هزینه بیمارستان گرو نگه داشتید؟ نکند ماجرای خونهای آلوده، کار سازندگان در حاشیه بوده؟!
در اینکه شما عزیزان، شما هفت هزار نفر روسفید و تن سفید هستید شکی نیست البته با یک نقل قول کوچک و آن هم اینکه در بین خودتان و نه در بین... ای کاش به جای این همه داد و بیداد و هوار یکم هم به اتفات اطرافتان نه کشور، نه دراستان، نه درشهرتان، نه در همان بیمارستان دغدغه ای نشان میدادید به آن مادری که فرزندش در حال جان دادن است به خاطر آنکه هزینه عمل را واریز نکرده، به آن بیمار سرطانی که به خاطر یک نسخه دارو میلیونها تومان باید هزینه کند و...
و بعضی های شما هزاران میلیون خرج سفرهای خارجیتان می کنید، ای کاش تجمع می کردید برای حمایت از کودکان بی سرپرست، تجمع می کردید برای ساخت یک درمانگاه خیریه، تجمع می کردید برای چاره اندیشی برای بیماران بی بضاعت و...مگر شما پیمان بقراط را امضا نکرده اید؟!مگر داخل آن فقط تجمع در مقابل نقد و انتقاد نوشته شده!
سخن ما با آن دسته از افرادی است که تا در مقابل بعضی از مسائل کم می آورند از جای دیگر و از کس دیگر مایه می گذارند چیزی که مرسوم شده و استفاده از کلام دیگران با بریدن قبل و بعد آن و توجه به بخش خاصی از آن که به نفع خود باشد.
به طور مثال استفاده رئیس سازمان نظام پزشکی از سخنان مقام معظم رهبری در حمایت از جامع پزشکی که آن را مبنی بر مصلح بودن ورستگار بودن این قشر از جامعه قرار داده اند و جا دارد عرض کنیم که مقام معظم رهبری نیز سخنانی در باب موضوع نقد از مسوولان نیز گفته اند که جا دارد دوستان نگاهی برآن داشته باشند" از انتقاد نترسيد و خشمگين نشويد؛به شما مسوولان دولت كه بخش هاي گوناگون در اختيارتان است، مي گويم از انتقاد نه بترسيد، نه خشمگين و نااميد شويد. اينطور هم نباشد كه اگر روزنامه يا شخصي به بخشي از بخش هاي دولت يا به كاري كه دولت پديد ميآورد، انتقاد ميكند، مسوولان آن بخش يا مسوولان دولتي سراسيمه شوند." و این مصداق نمونه کوچکی از برخورد مسوولان واقشار خاص جامعه ما نسبت به نقدوانتقاد از آنها می باشد.
پس از این همه اعتراضات مهران مدیری ۳ اردیبهشت ماه فصل اول مجموعه درحاشیه را با ۲۹ قسمت به پایان رساند،مدیری خود را برای ساخت دو فصل دیگر این مجموعه آماده می کند و هنوز 60 قسمت از این سریال پرحاشیه باقی مانده،که امید است وی بتواند همچون قبل کار خود را ادامه دهد،هرچند که "درحاشیه" به علت اعتراضات فراوان جامعه پزشکی و وکلا،آن طور که باید وشاید نشد وتحریم های زیادی در فیلمنامه آن بوجود آمد بدون اینکه به نقات قوت این فیلم نگاه شود ولی انتظار می روند که در فصل های بعدی آن برکیفیت این سریال افزوده شود.
در پایان ضمن تقدیر وتشکر از تمام جامعه نقدپذیر پزشکی و تمام مسئولان کشور امیدواریم مسئولان بتوانند ظرفیت نقدپذیری خود را بالا ببرند و با استفاده از نقد های سازنده در راه بالا بردن اسم ایران بکوشند و نه در راستای بالابردن...؟! ونه تنها مسئولان بلکه تک تک افراد جامعه زیرا انتقاد موجب شناسايي نقاط قوت و ضعف است.
مطلب مربوط به منتقدان اين است كه انتقاد در جامعه چيز خوبي است؛زيرا انتقاد موجب مي شود انتقاد شونده بتواند نقاط قوت و ضعف خود را بفهمد و همچنين ناظران صحنه بتوانند بفهمند. اين به پيشرفت كار كمك مي كند ولي انتقاد، غير از عيب جويي، آن هم عيب جويي خصمانه است.
نویسنده: محمدرضا شاه رجبیان