به گزارش «خبرگزاری دانشجو»-امین بدوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز؛ وقتی که صحبت های آقای کلانتری، مشاور معاون اول رئیس جمهور در مورد خودکفایی کشاورزی را شنیدم بسیار متاسف شدم و از خود به عنوان یک دانشجوی رشته کشاورزی پرسیدم، واقعاً چرا با این همه منابع عظیم خدادادی، کسی که سالها متولی بخش کشاورزی بوده، سخن گفتن از خودکفایی در کشور را مزخرف و بیهوده می خواند؟؟؟
وقتی که بیانات مقام معظم رهبری را بررسی کردم تا ببینم ایشان در این موضوع چه نظری دارند، به اهمیت این رکن مهم در اقتصاد هر کشوری پی بردم.
ایشان کشاورزی را بسیار با اهمیت و مایه عزت و استقلال کشور دانسته اند و همگان را به بهره برداری از این منابع عظیم توصیه کرده اند و از مسئولان که عنوان " جهاد کشاورزی" را بر خود دارند خواسته است که جهادی کار کنند و علاوه بر تامین امنیت غذایی کشور به فکر صادرات محصولات کشاورزی نیز باشند.
امسال که به عنوان سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است، توصیه نخبگان جامعه به دولتها همواره توجه توسعه و پیشرفت است که اهمیت بخش کشاورزی در این باب واضح و مبرهن است، البته برای پیشرفت و توسعه کشاورزی توجه به روش های علمی امری ضروری است و به گفته کارشناسان، استفاده از روش های علمی، هزینه تولید در داخل را کاهش می دهد که این می تواند حمایت از تولید داخلی را هموارتر و واردات از کشورهای خارجی را کاهش دهد.
به اذعان کارشناسان ؛ واردات بی رویه محصولات کشاورزی ، در عین حالی که کشور ما، سرزمینی غنی و زرخیز و دارای تنوع اقلیمی و جغرافیایی است ؛ که خود قادر به تولید بسیاری از محصولات اساسی و تامین امنیت غذایی خود هستیم، نادرست و بر خلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری است و این موضوع مشکلات زیادی برای تولید داخلی و فعالیت کشاورزان ایجاد می کند و فرصت های شغلی را که امروزه یک مشکل برای جوانان است را از بین می برد.
این روزها واردات بیرویه کالا، معضل بزرگی برای کشاورزان و فعالان اقتصادی شده است، در حال حاضر شرایط به گونهای شده است که برخی از افراد، تولید را رها و به سمت دلالی سوق پیدا کردهاند که این خود وضعیت بیکاری را تشدید و رونق و تولید را با مشکل مواجه خواهد کرد.
به نظر بنده ، به عنوان یک فعال دانشجویی در بخش کشاورزی، مشکل ما منابع و بودجه نیست بلکه همت، اراده و باوری است که متاسفانه در برخی از دست اندرکاران امر دیده نمی شود، شاید این دولت مقوله "عزت و اعتماد به نفس ملی" را باور ندارد نه در مذاکرات هسته ای و نه در تولید داخلی و اظهارات عهد قاجاری برخی ها، بوی "خودباوری" و "ما می توانیم" را ندارد .
البته منکر بعضی از اقدامات خوب و مهم از جمله طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در احیای دشت های خوزستان و ایلام نمی شویم اما این اظهارات، دلسوزان کشور را نسبت به آینده چنین طرح هایی که مایه قدرت و استقامت ما در برابر دشمنان است را نگران می کند.
به باور قلبی ام می دانم که کشور عزیز اسلامی مان، روزی قله های پیشرفت را در خواهد نوردید و رویۀ " ما می توانیم" ایرانیان مسلمان ؛ الگو و سرمشق ملت های دیگر خواهد گرفت .
به قول شاعر: «همه اش که نباید ترسید/ راه بیفتیم ترسمان می ریزد».