به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » از مشهد، فرهمند امروز در همایش«ایمنی و سلامت کار» که در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد در جمع مدیران صنایع، کارآفرینان و کارشناسان بهداشت و دانشجویان این دانشگاه در خصوص شعار امسال «تحقق کارشایسته با نهادینه سازی فرهنگ ایمنی و کار» گفت: این شعار آن چیزی است که به عنوان خود مراقبتی از آن یاد میکنیم و هدف ما در پیشگیری رسیدن به این کلمه مهم میباشد.
وی افزود: آموزش موجب بالا بردن سطح سواد سلامت میشود که این خود منجر به خود مراقبتی نیز میشود.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تاکید اهمیت سلامت بر کار و زندگی با استناد بر فرموده حضرت محمد (ص) «هیچ خیری در زندگی نیست، جزء با صحت و سلامت» گفت: سلامت باعث انگیز در کار میشود.
وی با یادآوری این که سازمان بهداشت جهانی تا قبل از سال 1979 تعریف خاصی از سلامت داشت، گفت: این سازمان سلامت را در سه بعد جسمی، روانی و اجتماعی تعریف میکرد؛ اما در سال 1979 نخبگان بهداشت به این نتیجه رسیدند که سلامت معنوی نیز جزء تعریف سلامت است.
فرهمند تصریح کرد: سلامت معنوی محیطی است که ابعاد دیگر سلامت در آن جای میگیرد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به بیان نکاتی در زمینه خود مراقبتی در محیط کار پرداخت و بیان داشت: اعتقاد و باور مدیران و سرپرستان بهداشت کار به عنوان اصل مهم، توجه به اهمیت عوامل تاثیرگزار در محیط کار بر سلامت نیروی کار و کنترل، حذف رفتارهای ناایمن و مخاطره آمیز، کسب مهارتهای فنی کارگران در زمینه شغل و توجه به خواستههای مدیران از جانب کارگران و ایجاد حس همدلی از جمله این نکات میباشد.
وی برخوردار بودن از تغذیه سالم در محیط کار، توجه به اهمیت فعالیتهای بدنی و ایجاد امنیت شغلی از طرف کار آفرینان، مشارکت و حس همدلی همکاری نیروی کار را از دیگر نکات در زمینه خود مراقبتی برشمرد.
فرهمند ادامه داد: کارگاهها و کارخانجات با مشکلات اقتصادی روبرو هستند و ممکن است دست به تعدیل نیرو بزنند، باید توجه داشته باشند طوری با کارگران رفتار کنند که موجب آسیبهای روانی برای آنان و خانوادههایشان نشوند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ارائه آماری از تعداد کارگران کارخانجات و کارگاهای صنفی در حوزه معاونت بهداشت مشهد پرداخت و گفت: 2000 کارگاه بیش از 20 نفر کارگر دارند، 58 هزار کارگاه زیر 20 نفر کارگر دارند و کارخانجات بالای 20 نفر شاغل، 85 درصد تحت پوشش معاونت بهداشت علوم پزشکی مشهد هستند.
وی در پایان با اشاره بر اینکه 77درصد کارگاهها و کارخانهها تشکیلات حرفهای دارند، گفت: 68 درصد از این کارخانجات از معاینات کارگری برخوردار میباشند و 32 درصد دیگر فاقد این شاخص هستند.