به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، هوشنگ بازوند پنج شنبه 24 اردیبهشت در کنفرانس بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در استان لرستان که با حضور مسئولان استانی و کشوری و سرمایه گذاران بخش داخلی و خارجی به میزبانی دانشگاه لرستان در حال برگزاری است گفت: موافقت های اصولی و مصدودی استان لرستان با صندوق توسعه ملی در سال 93، 17 برابر سال 92 بوده است.
وی با بیان اینکه می بایست سالیانه حدود چهار هزار میلیارد تومان در استان لرستان سرمایه گذاری صورت بگیرد اگرچه این میزان، رقم بالایی نیست افزود: قانون معافیت های مالیاتی شرایط خوبی را برای سرمایه گذاری در استان لرستان فراهم کرده است.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه پرچم توسعه در هر منطقه به دست بخش خصوصی است نه دولت گفت: در حوزه کشاورزی استان لرستان به دلیل برخورداری از آب و هوای چهار فصل در نقاط مختلف دارای ظرفیت بالایی بزای سرمایه گذاری در این بخش است.
وی به وجود 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی با خاک مرطوب در استان اشاره کرد و ادامه داد: 20 درصد حبوبات کشور در استان لرستان تولید می شود و این در حالی است که جمعیت این استان دو درصد از جمعیت کل کشور است.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه 13 درصد تولید انجیر سیاه کشور و مقام دوم تولید این محصول در اختیار لرستان است گفت: استان لرستان رتبه ششم گردو در کشور را در اختیار دارد.
بازوند به وجود شش هزار واحد دامی در این استان و فراهم بودن شرایط برای سرمایه گذاری در این بخش اشاره کرد و افزود: ایجاد واحدهای دامی با ظرفیت پرورش14 هزار راس دام توسط شرکت شیر پگاه، کشت و صنعت لرستان، اتکا و بنیاد مستضعفان امسال در لرستان انجام می شود.
وی با بیان اینکه استان لرستان توان تولیدسه هزار تن عسل را دارد اظهار کرد: در تولید ماهیان پرروشی لرستان بعد از استان های ساحلی کشور مقام اول را داراست.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه400 گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شده است و در حال حاضر نیز روی 100 گونه از آنها کار می شود گفت: لرستان در صنعت دارو با وجود شرکت های داروسازی بایر افلاک، اکسیر و داملران سهم صادراتی خوبی را در اختیار دارد.
بازوند به ظرفیت های گردشگری استان لرستان اشاره کرد و افزود: لرستان در بین پنج استان کشور به عنوان پایتخت ژئوتوریسم ایران شناخته شده است.
وی اضافه کرد: استان لرستان دارای پنج هزار اثر تاریخی است که 2300 اثز تیت ملی شده اند.
استاندار لرستان با اشاره به وجود پل های تاریخی متعدد در استان گفت: با وجود این ظرفیت تقاضای راه اندازی پایگاه پل های تاریخی را در استان لرستان به سازمان میراث فرهنگی ارائه کرده ایم.
استاندار لرستان گفت: 29 منطقه گردشگری آماده سرمایه گذاری به مساحت 3700 هکتار در استان لرستان وجود دارد که زیرساخت های انها یا ایجاد شده و یا در حال ایجاد هستند.
بازوند در ادامه به وجود 410 کیلومتر خطوط لوله نفت در استان اشاره کرد و ازود: 36 طاقدیس نفتی در شهرستانهای کوهدشت و پلدختر استان لرستان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه مطالعات اصلی شش طاقدیس نفتی با ظرفیت 150 میلیون متر مکعب در استان انجام شده است اضافه کرد: بهره برداری از این ظرفیت می تواند پاسخگوی اقتصاد استان لرستان باشد.
بازوند بیان کرد: 56 هزار هکتار میادین قیر طبیعی در استان وجود دارد که اکتشاف 12 هزار هکتار از آن توسط قرارگاه خاتم الانبیاء و بخش خصوصی در حال انجام است.
وی با اشاره به ساماندهی پروازهای فرودگاه خرم آباد تصریح کرد: در حال حاضر این فرودگاه شانزدهمین فرودگاه فعال کشور است