به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حیاتی چهارشنبه 24 اردیبهشت در بخش ارائه مقالات علمی کنفرانس بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در استان لرستان با ارائه مقاله خود با عنوان بررسی استفاده از ضایعات سنگبری استان لرستان در تولید سنگهای آنتیک گفت: در حال حاضر 400 واحد سنگبری در لرستان فعالیت دارند که به دلایلی نظیر نبود سرمایه در گردش و نقدینگی کافی و همکاری ضعیف برخی واحدهای مربوطه، بیش از 75 درصد از این واحدها تعطیل یا نیمه فعال هستند.
وی با بیان اینکه علیرغم این که واحدهای سنگبری، بخش عمدهای از واحدهای صنعتی استان را تشکیل میدهند، اما نقش قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی ندارند افزود: فعالیت سنتی واحدهای سنگبری، خام فروشی سنگ و ضایعات بالای این صنعت برای عدم کامیابی صنعت سنگ لرستان کافی است.
استادیار گروه مهندسی معدن دانشگاه لرستان گفت: در حال حاضر تنها 25% از باطله هاي معادن سنگ ايران بازيافت مي شوند و این در حالی است که باطله حاصل از معادن سنگ ايران دو برابر استاندارد جهاني است.
حیاتی بیان کرد: به دلیل قدیمی بودن ماشین آلات واحدهای سنگبری بالغ بر 55 درصد از سنگ استخراجی هنگام فرآوری به لاشه و ضایعات تبدیل می شود که این رقم 20 درصد از میانگین جهانی بیشتر است.
وی اظهار کرد: ارزش افزوده ضایعاتی که از صنعت سنگ ایجاد می شود بالغ بر 100 میلیارد تومان در سال است، که با این تفاسیر یک سرمایه عظیم هر ساله به راحتی در این صنعت هدر می رود.
استادیار گروه مهندسی معدن دانشگاه لرستان با بیان اینکه دور ریختن ضایعات سنگ خسارتی معادل همین ارزش افزوده به محیط زیست وارد می کند که این روند نگران کننده است گفت: علیرغم این که واحدهای سنگبری، بخش عمدهای از واحدهای صنعتی استان را تشکیل میدهند، اما نقش قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی ندارند.
حیاتی با اشاره به اینکه توجه به حجم بالای تولید ضایعات سنگ در استان لرستان، استفاده از روشهای کارآمد به منظور مهیا کردن زمینه بهره برداری بهینه از منابع پایه معدنی را ضروری کرده است اظهار کرد: تولید سنگ های آنتیک موجب اشتغالزایی، سودآوري، ارزش افزوده، استفاده بهينه از ضايعات و احیای محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن می شود.
وی ادامه داد: مقاومت در مقابل سايش ، تنوع رنگ، عمر مفيد و طولاني، وزن کم، قابليت تحمل گرمايي بالا، سادگی قابليت برش، قابلیت تولید در مدل های مختلف، قابل استفاده در محيطهاي مرطوب و خيس، توليد اين محصولات با بکارگيري حداکثر مواد طبيعي و حداقل افزودني (چسب و رزين) از جمله ویژگی های سنگ های آنتیک هستند.
استادیار گروه معدن دانشگاه لرستان گفت: سنگهای آنتيک از کنار هم قرار دادن قطعات شکسته و ضایعات سنگهاي تزئینی نظیر تراورتن و چسباندن آنها با ملاتهائي که پايه رزيني دارد توليد مي شوند.