علی رحیمی، فعال سیاسی دانشگاه آزاد واحد ایلام در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، اجرای سیاست تنش زدایی در ارتباط با همسایگان و دولت های غربی را حاکی از اجرای سیاست وادادگی اعلام کرد و بیان داشت: شاید بتوان ریشه اصلی امتیازدهی های سخاوتمندانه دولت یازدهم به ۱+ ۵ را بازگشت به سیاست اعتمادسازی دولت اصلاحات عنوان کرد، اگرچه تیم هسته ای دولت هشتم نتوانست هیچ منفعتی از این سیاست کسب کند؛ اما آقای روحانی ۴سال فرصت برای آزمودن دوباره ی این مسیر در اختیار دارند.
وی ادامه داد: دولت با وجود بروز خطاهای استراتژیک مانند بیان نگرانی از تحریم های اقتصادی، تاکید بر تاثیر آنها در اقتصاد کشور و عدم توجه کافی به توان داخلی باعث شد این توهم برای طرف مقابل ایجاد شود که ایران به دلیل عدم برخورداری از ظرفیت داخلی برای حل مشکلات اقتصادی خویش، حاضر است به هر قیمتی اعتمادسازی کند تا از چماق تحریم رهایی یابد.
این دانشجو علوم سیاسی دانشگاه آزاد ایلام توافق جامع را از نقطه نظر طرف غربی توافقی همسو و تامین کننده منافع ایشان اعلام کرد و گفت: اگر ۱+۵ قائل به منطق در مذاکرات بود رسیدن به توافق دشوار به نظر نمی رسید، رهبر عظیم الشأن انقلاب به دلیل همین روحیه ی خودخواهی و منفعت طلبی یکسویه غرب که اعتماد به آنها را غیرممکن می سازد همواره دولت را به توجه به ظرفیت بالای داخلی و طمع بریدن از رفع تحریم ها به دست کدخدا تشویق می کنند.
رحیمی با بیان اینکه دولت هر قدمی که به عقب گذاشته و سیاست ضد تنش را به کار گرفت پاسخ های معکوس دریافت کرد، افزود: سیاست خارجی دولت یازدهم و همچنین انعطافهایی که این دولت در مقابل کشورهای بیگانه از خود بروز داده موجب جریتر شدن دشمنان این مرز و بوم شده است، به گونه ای که به منافع جمهوری اسلامی ایران در کل اروپا و آمریکا به بدترین شکل تهاجم میشود.
وی به فرسایشی کردن مذاکرات از سوی غرب اشاره کرد و گفت: قصد آن ها از این مسئله این است که کلیاتی را مطرح کنند و روی آن کلیات توافق انجام شود؛ سپس زمان و فرصت را از ما بگیرند تا به آن منافعی که مدنظرشان است دست یابند، این نگاه بسیار منفی برای ما حاصلی جز ضرر چیزی ندارد، امروز زمان برای ما لحظه به لحظه اش حیاتی است، هر چه زمان بیشتر بگذرد ما از منافع ملی مان دورتر می شویم.
این فعال سیاسی دانشگاه آزاد بیان داشت: دو مرحله ای کردن مذاکرات جز یک فریب دیپلماتیک و بین المللی چیزی نیست، آن ها تلاش دارند با این بازی ما را دنبال مذاکرات فرسایشی بکشند تا از منافع ملی مان عقب بمانیم، رهبر انقلاب درباره دو مرحله ای شدن مذاکرات فرمودند: آن ها با اصل نظام، ارزش ها و آرمان های ما کار دارند، نه مذاکرات.
رحیمی به سخنان عاموس یادلین، رئیس اندیشکده صهیونیستی مبنی بر؛ تمدید مذاکرات فرصت مغتنم هفتماههای را در اختیار اسرائیل قرار داده است اشاره کرد و افزود: این زمان باعث شد صهیونیست به یک استراتژی مشخص در قبال موضوع ایران دست یابد، اگر مذاکرات با شکست روبرو شود و یا در نهایت یک توافق بد حاصل شود اسرائیل با موقعیت پیچیده و دشواری روبرو خواهد شد.
وی تصریح کرد: سئوال من از تیم هسته ای این است اگر جمهوری اسلامی ایران به گروه ۵+۱ پیشنهاد می داد که از دانشمندان هسته ای آن ها بازجویی به عمل آید جوابشان چه بود؟ مسلما پاسخ آنها به سادگی لبخند ما نبود؛ آن ها با جواب های محکم به ما می فهماندند که نباید به خطوط قرمز آنها نزدیک شد حتی این کار را به نوعی تهدید قلمداد می کردند، حالا چطور شده که ما باید در مقابل هر درخواست آنها لبخند بزنیم و « چشم» بگوییم؟
این دانشجو رشته علوم سیاسی با بیان اینکه گویا برخی ها هنوز باور ندارند که بطور مستقیم در حال مذاکره با شیطان هستند و سخن رهبری مبنی بر اینکه ما به آمریکا اعتماد نداریم را فراموش کرده اند، ادامه داد: ملت ایران همان گونه که اشغال خرمشهر را برنتابید در موضوع بازجویی از دانشمندان هستهای نیز این ننگ را نخواهد پذیرفت.
رحیمی گفت: یادمان باشد که در مقابله با شیطان هر وقت یک قدم به عقب برداریم شیطان اراده و عزمش برای از بین بردن ما قوی تر خواهد شد، نه این ملت مردم دوران قاجار هستند و نه این زمان به دوران زمان ناصرالدین شاه شباهت دارد، ضمن اینکه مردم و مسئولان با همدلی و همزبانی در برابر زیادهخواهی دشمن ایستادگی کنند ما جوانان این سرزمین به حرمت خون های دانشمندان هسته ای اجازه نمی دهیم که شیطان بزرگ هر غلطی که میخواهد انجام دهد.