امیر حسین رفعتی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جمع مسئولان نظام گفت: اینکه ما با کشورهای خارجی رابطه اقتصادی داشته باشیم فی نفسه مشکلی ندارد؛ اما مشکل آنجا پیدا می شود که نقطه اصلی اتکای ما به خارج از کشور باشد به عنوان مثال روزی برسد که ما 90 درصد تبادلات اقتصادی مان با آمریکا و اروپا باشد، به تبعش رشد اقتصادی بالا و وضعیت خوبی هم در اقتصاد پیدا خواهیم کرد اما اگر این کشورها به دلایلی مثل حمایت ما از مردم فلسطین و لبنان و حقوق بشر و... بخواهند ما را تحریم کنند، آنوقت چه اتفاقی خواهد افتاد؟!
وی با بیان اینکه این وابستگی ناشی از عدم آگاهی از ظرفیت های داخل کشور و عدم توانایی در بهره برداری از این ظرفیت هاست و وابستگی به خارج کاری می کند که مردم بین شکم و غیرتشان یکی را انتخاب کنند، افزود: ما تجربه این کار را در دولت سازندگی داریم که در آن زمان مقدار زیادی از نفت خام کشور را به شرکت های آمریکایی می فروختیم و آنها نیز به دلایلی که برخی از آنها در بالا ذکر شد، تصمیم گرفتند ما را تحریم کنند و این باعث تورم 50 درصدی در آن زمان شد.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه مهمترین پارامترها در زمینه اقتصاد هر کشور تولید ناخالص داخلی آن کشور است، تصریح کرد: ایران در این زمینه در بین 20 کشور اول دنیا قرار دارد، یعنی تولید ثروت در داخل کشور در سطح قابل قبولی است ولی در توزیع این ثروت و چگونه هزینه کردن آن مشکل داریم.
رفعتی ادامه داد: هرچه این هزینه ها توسط مجلس و دولت شفاف سازی شود، بهتر می توان جاهایی را که این درآمدها از بین می رود تشخیص داد و به نظر من وظیفه اول مردم مطالبه گری از مسئولان برای شفاف سازی هرچه بیشتر در زمینه های اقتصادی است و وظیفه دوم مردم هم مصرف تولیدات داخلی است چراکه اگر ما روی مصرف تولیدات داخلی تعصب داشته باشیم و بدانیم که با مصرف هر کالای داخلی، یک کارگر ایرانی را به سر کار می فرستیم.
وی در راستای دغدغه های رهبر انقلاب مبنی بر کوتاه آمدن برخی از دست اندرکاران از اصول به منزله گشوده شدن درها برای رفع مشکلات نمی باشد، افزود: علت این روشنفکری ها که نمی خواهند ایستادگی و مقاومت ملت، عدم حرکت در مسیر سیاست های نظامی را پیش بگیرند، خودباختگی برخی مسئولان در برابر عظمت پوشالی غرب است و متاسفانه برخی از اطرافیان رئیس جمهور که در جایگاه معاون و مشاور هم هستند به این خودباختگی دچار هستند و کسانی که چنین اعتقادی دارند که ما چیزی جز قرمه سبزی و آش بزپاش برای ارائه نداریم، نباید به عنوان معاون یا مشاور رئیس جمهور قرار بگیرند.
دانشجوی فعال سیاسی وظیفه مردم در جلوگیری از تشخیص نادرست و عمل خطا از سوی تیم مذاکره کننده هسته ای را اینگونه تشریح کرد: وظیفه مردم مطالبه از تیم مذاکره کننده برای شفاف سازی «آنچه مرقوم داشته اند» است، چون امتیازاتی که به طرف مقابل داده ایم مشخص است ولی چیزهایی که قرار است آنها به ما بدهند مبهم است.
رفعتی وظیفه خواص را نقد سازنده تیم مذاکره کننده و تشریح نتایج آن برای مردم دانست و گفت: مسئولین باید امتیازهایی که می دهیم چه تاثیری بر امنیت و استقلال کشور می گذارد و مواردی که قرار است دریافت کنیم چه تاثیرات مثبت و منفی بر اقتصاد و معیشت مردم در کوتاه مدت و بلند مدت می گذارد را برای مردم تشریح کنند.
وی افزود: جهت اصلی انتقادات به تیم مذاکره کننده تاکید بر فریب کاری طرف غربی است و باید خدعه گری طرف مقابل به تیم مذاکره کننده تذکر داده شود.
این دانشجوی فعال به نیازهای حقیقی کشور ایران در حوزه هسته ای اشاره کرد و بیان داشت: تولید برق یکی از مهمترین نیازهای ما در این زمینه است همانطور که کشور فرانسه 80 درصد برق خودش را از همین نیروگاه های هسته ای تامین می کند و یکی دیگر از این موضوع ها تولید رادیوداروها است که 300 هزار نفر در کشور به استفاده دائم از این داروها نیاز دارند.
رفعتی مهمترین خط قرمز در حوزه هسته ای را که بزرگترین چالش را برای طرف مقابل ایجاد کرده است، لغو یکجای تحریم ها بلافاصله بعد از امضای توافق دانست و خاطرنشان کرد: چون هدف اصلی از مذاکرات دقیقا لغو یکجای تحریم هاست پس مهمترین موضوع برای تیم ایرانی هم باید مطالبه همین موضوع باشد.