به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه فن آفرینی شیخ بهایی و اولین المپیاد ملی طرح کسب و کار دانشجویی که امروز در سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، در هر مقطعی مؤلفه تولید ثروت متفاوت است و در زمانی کشاوری و صنعت بوده است ولی امروز به نظر میرسد مؤلفه اصلی تولید ثروت فناوری و اقتصاد دانش بنیان است بسیاری از کشورهای که وارد این عرصه شدهاند دنبال دستیابی به راهی برای رسیدن به اقتصاد مناسب بودند.
وی با اشاره به کشور ایرلند گفت: کشورهای مثل ایرلند که فقط بخش کشاورزی و دامپروری را تجربه کرده بودند ناگهان در مقطعی تصمیم گرفتند که تغییر و تحول ایجاد کنند، کشورهای که نیروی انسانی نخبه دارند باید توجه ویژه به موضوع فناوری و اقتصاد دانش محور کنند.
وزیر ارتباطات با تاکید بر برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه ششم که در حال تدوین توسط دولت میباشد به نظر میرسد یک اجماع نظری وجود دارد که بحث فناوری و اقتصاد دانش محور را جزء محورهای اساسی این برنامه قرار بدهیم، طبیعی است که این کار عملی نمیشود مگر آنکه زمینههای آن فراهم شود.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت علوم گفت: سیاستی که فرهادی دنبال میکند این است که همه توجه و بودجه و امکانات را تحت این محور کنند که خود قوت قلبی برای وزارتخانههای اقتصاد، صنعت و ارتباطات است چرا که ما معمولاً محصول کار وزارت علوم را استفاده میکنیم.
واعظی در ادامه بیان کرد: آنچه که مهم است این است که ما باید برای سرمایه انسانی نخبه برنامه داشته باشیم و روی آنها کار کنیم در ایران خوشبختانه نیروی انسانی نخبه زیاد است و ما باید خدا را شاکر باشیم که به ملت ما این استعداد را داده که در هر بخشی ورود کرده مورد توجه قرار گرفته و رشد کرده است.
وی با تاکید بر فناوریهای مفید مانند انرژی هستهای تصریح کرد: نمونههای متعددی مانندهستهای وجود دارد و در هر فناوری نوین ما شاهد این هستیم که فرزندان این آب و خاک رشد فوق العادهای داشتهاند، شناسایی نیروی انسانی که در دانشگاهها و شهرکهای صنعتی وجود دارد یکی از عوامل مهم است و پس از این شناسایی باید
بتوانیم با آنها تعامل داشته باشیم.
واعظی در ادامه تصریح کرد: این افراد ممکن است هر کدام به دلایل مختلف مشکلاتی مانند مسائل مالی و فضای آزمایشگاهی داشته باشند که ما باید این مسائل را مرتفع کنیم، بسترسازی برای فعالیت، ایجاد انگیزه برای کار، تقویت آنها برای ادامه کار از دیگر عوامل مهم است تا ما بتوانیم ایده آنها را تجاری کنیم و وارد عرصه کسب و کار کنیم.
وزیر ارتباطات به اهداف این جشنواره اشاره کرد و افزود: این اهداف هدف مقدسی هستند و من فکر میکنم اگر این ایدهها و اهداف گسترش پیدا کند ما باید ۱۰۰ اصفهان دیگر در کشور بسازیم.اصفهان و شهرک صنعتی و پارک علم و فناوری آن یک استثناء نیست و ما اگر در اصفهان این فناوری را داریم در شهرهای دیگر هم میتوانیم داشته باشیم. ما باید چرخه کاملی از دانش به ثروت را داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: ما باید ایده را به کسب و کاری که تحت عنوان شرکت دانش بنیان باشد، تبدیل کنیم و سرمایه گذار زمانی با قوت وارد کار میشود که جشنواره روی یک طرح مهر تأیید بزند اگر ما این زنجیره را دنبال کنیم ایجاد ثروت و خودکفایی میکند.
وی با اشاره به برگزاری این جشنوارهها گفت: این فرم جشنوارهها، اعتماد به نفس به جوانان میدهد و در آنها ایجاد انگیزه و امیدواری میکند که میتوانند در کشور خودشان به اهداف علمی خود برسند، خوشبختانه شرکتهای دانش بنیان به سرعت در حال افزایش هستند و حتماً باید یکی از اهداف ما این باشد که شرکتهای کوچک و نوپای دانش بنیان را به شرکتهای بزرگ و برندهای منطقهای و بین المللی تبدیل کنیم آنچه در این جشنواره و جشنوارههای شبیه به این انجام میشود تجاری سازی ایدههای نو، توسعه و ترویج فرهنگ سرمایه گذاری و ثروت آفرینی است ما اگر بتوانیم در کشور اشتغال دانش پایه به وجود بیاوریم به اهداف خود دست یافتهایم.
واعظی به بودجه تخصیص یافته برای شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان بودجه بوده که امسال به ۱۲۰ میلیارد رساندهایم و در فراخوان حدود ۲۸۰ شرکت حضور پیدا کردهاند و نام شرکتهای که از کانال این گونه جشنوارهها به ما برسد خیال ما را هم از این جهت راحت میکند که پول در جای درست استفاده میشود.