به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در دیدار محمد فرهادی وزیر علوم با استر کیش لاروش رئیس دفتر منطقهای یونسکو در ایران، فرهادی با بیان اینکه فعالیت کمیسیون ملی یونسکو در ایران با مدیریت جدید گسترش مییابد، اظهار داشت: از این پس علاوه بر گسترش فعالیتهای کمیسیون ملی یونسکو در ایران، کمیتههای تخصصی در موضوعات مختلف و با حضور دانشمندان و دانشگاهیان مرتبط در این کمیسیون فعال خواهند شد که این فعالیت میتواند در گسترش همکاریهای علمی و فناوری از طریق سازمان یونسکو موثر باشد.
وزیر علوم همچنین از فعالیت ۵ کرسی علمی که از طرف یونسکودر ایران فعالیت میکنند، اظهار رضایت کرد و گفت: فعالیت این کرسیها میتواند موجب گسترش همکاریهای علمی، فرهنگی و هنری در میان کشورهای منطقه باشد.
فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به تقاضای رئیس دفتر منطقهای یونسکو در ایران در خصوص همکاری و کمک رسانی علمی و فناوری به کشور ترکمنستان گفت: ما آمادگی داریم تا در زمینههای مختلف علمی به خصوص در زمینه تاسیس و راه اندازی پارک علم و فناوری با ترکمنستان همکاری مشترک داشته باشیم که در این زمینه می توان کارگاههای آموزشی در خصوص راه اندازی پارک علم و فناوری برگزار کرد.
وزیر علوم در ادامه در خصوص توسعه و پیشرفت علمی در کشورمان گفت : آموزش عالی ایران در سالهای اخیر توسعه و پیشرفت مناسبی داشته و تعداد دانشجویان ما نسبت به اوایل انقلاب اسلامی ، ۲۵ برابر شده و هم اکنون حدود ۵ میلیون نفر دانشجو در مقاطع مختلف در دانشگاههای کشور تحصیل میکنند.
وی افزود: با توجه به پیشرفت همه جانبه در آموزش عالی ایران ، زمینه مناسبی برای پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاههای ایران فراهم شده که سازمان یونسکو هم تعدادی بورسیه برای ارائه اعزام دانشجویان خارجی به ایران در اختیار دارد.
فرهادی در ادامه سخنان خود آمادگی ایران برای همکاری در زمینه آموزش فعالیتهای هنری و فرهنگی از قبیل سفال کاری و نگهداری بناهای خشتی در سایر کشورهای منطقه را نیز اعلام کرد.
وزیر علوم در بخش پایانی سخنان خود در راستای ارائه آمار بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در جهان از طرف یونسکو، خواستار برگزاری کنفرانسی علمی ار طرف این سازمان برای بررسی این معضل جهانی شد.
در ادامه این دیدار استر کیش لاروش رئیس دفتر منطقهای یونسکو در ایران با تشکر از همکاری مناسب جمهوری اسلامی ایران در زمینه فعالیتهای علمی، فرهنگی و هنری با کشورهای منطقه گفت: با توجه به نزدیکی دفاتر منطقهای یونسکو در کشورهایی همجون افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و ایران سعی می کنیم علاوه بر داشتن همکاریهای مناسب علمی و فرهنگی بین این کشورها، زمینههای گسترش این فعالیتها را نیز فراهم کنیم .
وی همچنین به رشد علمی ایران در زمینه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در نظر داریم کنفرانسی تحت عنوان آموزش در کشورهای منطقه برگزار کنیم که جمهوری اسلامی ایران میتواند نقش موثری در این کنفرانس داشته باشد.
لاروش در پایان سخنان خود از همکاری ایران در زمینههای دیگر از قبیل مدیریت آب، حفظ میراث فرهنگی، علوم طبیعی و مواردی از این قبیل با دفاتر یونسکو در منطقه استقبال کرد.