آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۳۲۳۱
دانشجوی دانشگاه علوم تحقیقات تهران:

آمریکا به طور جدی­ خواهان توافق با ایران بر سر مسئله هسته‌ای است

دانشجوی دانشگاه علوم تحقیقات تهران گفت: آمریکا بیشتر و به شکل جدی­دتری خواهان توافق با ایران بر سر مسئله هسته‌ای است.

ابوطالب احمدی ارکمی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزرای دانشجو» در رشت، با اشاره به اینکه دولت آمریکا به انجام مذاکرات هسته ای و رسیدن به توافق رغبت زیادی نشان می‌دهد، گفت: چیزی که واضح است، در میان کشورهای 1+5، آمریکا بیشتر و به شکل جدی­دتری خواهان توافق با ایران بر سر مسئله هسته ای است؛  این نکته در ابتدا کمی مبهم و سئوال برانگیز به نظر می ­رسد. برای رسیدن به پاسخ مناسب ابتدا زوایای مختلف و منافعی که این موضوع می­ تواند برای دولت آمریکا داشته باشد، باید روشن شود.

 

وی گفت: دولت آمریکا در شرایط فعلی هم در داخل و هم در فضای بین المللی به این توافق نیاز دارد.

 

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران گفت: کمی ساده ­­لوحانه است که فکر کنیم آمریکا از روی دلسوزی یا از جنبه ترس و تهدید فقط به این موضوع نگاه می‌کند؛ بلکه منافع حزبی و منافع ملی این کشور در داخل و خارج نیز باید در ارتباط با این موضوع واکاوی شود.

 

احمدی تصریح کرد: دولت فعلی آمریکا با رویکرد تغییر روی کار آمد، چه پیروزی برای این حزب و دولت بهتر از اینکه بتواند یک معضل غامض را که سال ها پیرامون آن حرف و تبلیغ می ­شود، حل کند.

 

وی افزود: این مسئله می ­تواند برای این حزب در داخل به عنوان یک مولفه قدرت در برابر رقبا در نظر گرفته شود. از سویی دولت آمریکا احساس می‌کند که شاید با حل مسئله هسته ای و تداوم مذاکرات هسته ای، یخ روابط سیاسی میان دو کشور نیز آب شود.

 

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران گفت: با توجه به موقعیت راهبردی و توانمندی های ژئواکونومیک جمهوری اسلامی ایران، در صورت وصول به این موفقیت، در تاریخ روابط خارجی آمریکا این مسئله نقطه عطفی محسوب خواهد شد.

 

احمدی در ادامه افزود: در عرصه بین المللی نیز در تحولات شکل گرفته در خاورمیانه در سال های اخیر، دولت آمریکا به خوبی احساس کرده که اگر قرار باشد برای ایجاد ثبات در منطقه و دسترسی به منافع پایدار، تکیه گاهی داشته باشد، متحدی مطمئن تر از ایران وجود ندارد. این کشور مزیت ایران را در منطقه بیشتر از عربستان می داند و اعتقاد آمریکا به عربستان به عنوان یک قدرت و شریک منطقه ای قابل اتکاء از بین رفته است.

 

وی گفت: از سوی دیگر تلاقی منافع ایران و آمریکا در بعضی از مناطق خاورمیانه و قابلیت ایران در مدیریت بحران های منطقه ای نیز به نوعی سبب شده تا دولت آمریکا به واقعیت ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای اذعان نماید.

 

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران افزود:  امنیت اسرائیل یکی از دیگر مولفه های مهم در برنامه های راهبردی آمریکا است که باید در نظر گرفته شود.

 

احمدی گفت: همانطور که می‌دانیم آمریکا و اسرائیل برنامه هسته ای ایران را تهدید آمیز می­ خوانند و امروزه آمریکا سعی دارد که با رسیدن به توافق و کنترل برنامه هسته ای ایران، به اسرائیل بقبولاند که این تهدید مهار شده و خطری از جانب ایران، اسرائیل را تهدید نمی‌کند.

 

وی گفت: مسئله دیگر که می‌تواند دولت آمریکا را متمایل به رسیدن توافق و نزدیکی با ایران کند، مسئله تروریسم است. بعد از واقعه ۱۱ سپتامبر، بحث تروریسم و کنترل این پدیده برای دولت آمریکا بسیار مهم جلوه می‌ کند.

 

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران گفت: از سویی حمایت دولت عربستان از حرکت های تروریستی در عراق بعد از سقوط صدام و داعش در منطقه، محبوبیت خود را به عنوان متحد آمریکا در خاورمیانه از دست داده است.

 

وی تصریح کرد: دولت آمریکا دیگر به دولت های اهل سنت منطقه اعتماد زیادی ندارد و تا حدودی از آنها فاصله گرفته است.

 

احمدی گفت: برداشت آمریکا این است که در صورت نزدیک شدن به ایران و شیعیان، بهتر می ­تواند تروریسم را در منطقه کنترل کند و شکل گیری جریان‌های تندرو و تروریستی و حمایت از آنها را بیشتر منبعث از عربستان و هم پیمانان آن می داند.

 

وی گفت: بنابراین می‌بینیم که دولت آمریکا در صورت دسترسی به توافق سود زیادی برای خود متصور است و اگر پیش بینی این کشور در مورد نزدیکی سیاسی با ایران بعد از توافق نیز درست باشد، به طور قطع مذاکرات برای آمریکا یک بازی برد محسوب می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار