به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» ازشیراز، کرسی های آزاد اندیشی بایدی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، همانطور که در سال ۹۰ به جوانان فرمودند: «جوانان باید با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایده های خود در کرسی های آزاد اندیشی فضای گفتمانی به وجود آورند»
ایشان نه تنها بر این امر تاکید می کنند؛ بلکه آزادی تفکر، قلم و بیان را یکی از اهداف انقلاب می دانند.
این روزها بیشتر ازهر زمان دیگری نیاز به محافلی است تا افراد بتوانند در محیطی آزاد تفکرات خود را بیان کنند، به گفته شهید مطهری: «تکامل و پیشرفت بشر در گرو این آزادی تفکر است »
دانشگاه بهترین مکان برای ایجاد این محافل یا بهتر است بگوییم کرسی های آزاد اندیشی است؛ چرا که در دانشگاه جوانان با افکار و اندیشه های متفاوت حضور دارند.
در این راستا گزارشی از کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های شیراز تهیه کرده ایم تا بدانیم چه اندازه به اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری در این زمینه نزدیک شده است.
عدم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی توسط بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز
عباس توانا، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با بیان اینکه عدم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه در سال ۹۳ توسط بسیج به دلیل مشکلات موجود در بسیج است حاضر به مصاحبه با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» نشد.
خط قرمزهایی برای کرسی آزاد اندیشی است
علی فتوتیان، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شیراز با اشاره به کرسی های آزاد اندیشی برگزار شده توسط انجمن اسلامی، خاطرنشان کرد: در سال گذشته سه کرسی با حضور اساتیدی همچون زیبایی نژاد، صادق زیبا کلام، محمد افکانه و اساتید دیگر با موضوعاتی نظیر سکولار تربیتی در ایران و علم دینی از توهم تا واقعیت، در دانشگاه شیراز توسط انجمن اسلامی برگزار شده است.
وی با بیان اینکه مشکلات و موانع زیادی پیش روی انجمن اسلامی برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی وجود ندارد، افزود: موانعی که برای برگزاری این کرسی های آزاد اندیشی است، از جانب دانشگاه نیست، هر چند خط قرمزهایی وجود دارد اما مشکل اساسی مربوط به انتخاب و حضور اساتید برای کرسی های آزاد اندیشی است.
بی پاسخ ماندن مسئله کرسی های آزاد اندیشی از جانب تشکل مجمع عدالت خواهان
در ادامه خواستار مصاحبه با محمد کدیور، دبیر مجمع عدالت خواه دانشگاه شیراز شدیم که حاضر به مصاحبه نشد.
فعلا فضای دانشگاه برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی مطلوب نیست
جواد نیری، مسئول نهاد رهبری دانشگاه شیراز با بیان اینکه ما در کرسی های آزاد اندیشی توفیق چندانی نداشته ایم، خاطرنشان کرد: فعلا فضای جامعه و دانشگاه در یک شرایط ایده آل برای اینکه تشکل ها و گروههای مختلف به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی روی بیاورند نیست .
وی با اشاره به اینکه باید یک فضای روانی بهتری در دانشگاه حاکم شود، افزود: کسی که می خواهد در کرسی های آزاد اندیشی نظر بدهد نباید از نظر روانی تحت فشار باشد تا نظر آن برای وی پر هزینه نباشد اول باید این بستر برای کرسی های آزاد اندیشی فراهم شود.
احتیاط مسئولان مانع برگزاری کرسی های آزاد اندیشی است
و در آخر برای تکمیل گزارش طی گفتگویی مسعود حسین چاری، معاون فرهنگی دانشگاه شیراز با بیان مشکلاتی در خصوص کرسی های آزاد اندیشی، گفت: سایه انداختن مسائل سیاسی بر کرسی ها مانع رسیدن به موضوع اصلی کرسی های آزاد اندیشی میشود ، که دلیل آن عطش جوانان برای مسائل سیاسی است.
حسین چاری با اشاره به اینکه افراد در کرسی های آزاد اندیشی احساس عدم آزادی میکنند، افزود: این احساس به دلیل ترس از عدم انتقاد پذیری افراد است که یک احساس اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه برای برگزاری کرسی ها در دانشگاه مانعی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: احتیاطی که مسئولان می کنند مانع برگزاری برخی کرسیها می شود و دلیل مجوز ندادن به این کرسی ها پیش بینی بعضی مسائل از طرف مسئولین است.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز در پایان با بیان اینکه وظیفه ما فراهم کردن زمینه برای برگزاری کرسی ها است، گفت: از عملکرد خود در این زمینه راضی نیستم و تلاش می کنیم در این زمینه در حوزه هایی با چالش و حاشیه های کمتر وارد شویم که چشم اندازی امیدوار کننده ای پیش رو نداریم؛ چرا که انتخابات در پیش است و قطعا سایه مسائل سیاسی اجازه نمی دهد ما به اهداف خود برسیم.
کلام آخر
با تمام صحبت هایی که مسئولان دانشگاه شیراز داشتند، این دانشگاه عقب تر از آن است که بتوان گفت حتی قدمی در راستای اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری در زمینه کرسی های آزاد اندیشی برداشته است.