علی رزم آرا در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در رابطه با فضای ایجاد شده پس از توافقات هستهای، گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز عید فطر سال جاری بر مسئله توجه مسئولان کشور بر مسئله عدم ایجاد دو دستگی تاکید کرد، مسئولان کشور نیز باید این امر را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
وی افزود: همانطور که در سال ۸۸ شاهد بودیم علی رغم مشکلات بسیار اقتصادی، مردم در برگزاری انتخابات، مشارکتی بیش از ۸۵درصدی داشتند که متاسفانه برخی مسئولان با عدم مدیریت فضا آب در آسیاب دشمن ریخته و شاهد اتفاقات بسیار تلخی بودیم که تنها دشمن سودش را برد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: متاسفانه امروز نیز برخی درصددند دو دستگی بین مردم ایجاد کنند، البته ما معتقد بر این نیستیم که این افراد خائن به نظام و آرمانهای انقلاب اسلامی هستند خیر، بلکه برخی سهوا دست به این اقدامات میزنند.
رزم آرا خطاب به مسئولان کشور تصریح کرد: مسئولان کشور از هر طیفی که هستند باید به درستی فضای به وجود آمده در کشور پس از توافقات را مدیریت کنند تا شاهد دودستگی میان مردم کشور نباشیم. چنانچه در کشور شاهد این دو دستگیها نباشیم قطعا بهتر خواهیم توانست از این فضا بهرهمند شویم.
تنها در فضای آرام و عقلانی میتوان توافقات را مورد بررسی قرار داد
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان مشهد ضمن تاکید بر اینکه در فضای آرام و منطقی بهتر خواهیم توانست توافقات را بررسی و تحلیل کنیم، خاطرنشان کرد: در فضای آرام خواهیم توانست راههای عهدشکنی طرف غربی و خاصه آمریکا را سد کنیم.
وی تاکید کرد: چنانچه در کشور دو طیف سیاسی ایجاد شود نه تنها نخواهیم توانست توافقات را به درستی بررسی کنیم، بلکه راه برای عهدشکنی طرف غربی نیز باز خواهیم کرد و آنگاه مضرات بسیاری گریبانگیرمان خواهد شد؛ اما چنانچه طیفهای سیاسی حساسیت مسئله را درک کنند فضا عقلانی و تحلیلها مطابق با واقعیات خواهد بود.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه البته ایجاد فضای جو زده را از سمت طیف حامی دولت بیشتر مشاهده میکنیم، بیان داشت: متاسفانه طیف حامی دولت تصور میکند با این اقدامات میتوانند مجلس آینده را در دست گیرند این در حالی است که با ایجاد فضای جو زده و عدم توجه به عقلانیت، ضررهای بسیار نصیب آنان خواهد شد و در مقابل طیف مقابل قویتر خواهد شد زیرا طیف مقابل در موضع انتقادی قرار خواهد گرفت.
رزم آرا با تاکید بر این نکته که تا زمانی که توافق مورد بررسی قرار نگیرد و از مجاری قانونی عبور نکند راههای عهد شکنی غرب بسته نخواهد شد، گفت: چنانچه این اتفاق رخ دهد، دولت و طیف حامی وی ضرر خواهند کرد.
بعید به نظر میرسد غرب داراییهای ایران را به کشور برگرداند
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان در ادامه در رابطه با پولهای بلوکه شده ایران نیز تصریح کرد: در ابتدا باید دانست که آیا طرف غربی این پولها را خواهند داد یا خیر؟، زیرا آنچه که ما از آنان و به ویژه آمریکا به یاد داریم تنها عهد شکنی است.
وی افزود: به طور مثال سالهاست که آنان از احترام متقابل سخن میگویند؛ اما در عمل شاهد احترام متقابل از آنان نبودهایم که نمونه واضح آن بحث ابوطالبی، نماینده پیشنهادی ایران به سازمان ملل بود.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در هر صورت چنانچه فرض را بر این بگذاریم که این پولها را به ایران تحویل دهند دولت باید در نحوه هزینه کردن این پولها دقت کافی داشته باشد، زیرا نحوه هزینه کردن این پولها هم میتواند تاثیرات مثبت کوتاه مدت داشته باشد و هم بلند مدت.
رزم آرا تصریح کرد: چنانچه دولت درصدد باشد با این پولها کسری بودجه خود را جبران کند تاثیرات مثبت کوتاه مدت را شاهد خواهیم بود؛ اما چنانچه دولت با برنامه ریزی این پولها را به درستی در بحث تولید و زیر ساختهای کشور هزینه کند شاید در کوتاه مدت نتیجه چندانی را شاهد نباشیم؛ اما قطعا در بلند مدت اثرات مثبت آن را مشاهده خواهیم کرد.
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان با بیان این مسئله چنانچه این پولها بی حساب و کتاب هزینه شود شاید تنها در شش ماه تا یک سال آینده اثرات مثبت آن را شاهد باشیم، بیان کرد: متاسفانه آنچه که در حال مشاهده آن هستیم این است که دولت به بنگاهداری روی آورده است و چنانچه بخواهد این پولها را به همین نحو هزینه کند تفاوت چندانی را در اقتصاد کشور در بلند مدت شاهد نخواهیم بود.
سابقه نداشته که غرب داراییهای ایران را باز گرداند
وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه کرد که در تاریخ سابقه نداشته که غربیها داراییهای ایران را بازگرداند. کشورهایی مانند لیبی که با آنان توافق و پس از آن دوست شدند موفق به پس گرفتن داراییهای خود نشدند؛ چه برسد به ایران که تنها با آنان توافق کرده است.
این فعال دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با تاثیر برداشتن تحریمها بر اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: ما از ابتدای انقلاب تحریم بودهایم و این تحریمها مربوط به چند سال اخیر نمیباشد.
رزم آرا ضمن بیان این موضوع که ایران با وجود همین تحریمهای ظالمانه جنگ هشت ساله را پشت سر گذاشت، گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید کردهاند نگاه ما باید به درون باشد نه اینکه چشم به دست بیگانه داشته باشیم.
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان گفت: عربستان جزو کشورهای حامی غرب و خاصه آمریکاست که تحریم نیست و مشاهده میکنید که نفتش را با قیمت بالا میفروشد و هر تکنولوژی که بخواهد آمریکا در اختیارش میگذارد؛ اما آیا عربستان توان اداره خودش را دارد؟!
وی افزود: همان گونه که مشاهده میکنید این کشور از زیر ساختهای مناسب برخوردار نیست و امکانات نیز به صورت عادلانه توزیع نشده است.
دولت متوجه ظرفیتهای دورن کشور باشد
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه به عقیده کارشناسان اقتصادی حتی در صورت برداشته شدن تحریمها، حداکثر 30 درصد مشکلات اقتصادی کشور مرتفع خواهد شد، بیان داشت: اینکه دولت تمامی مشکلات کشور را به تحریمها گره بزند اشتباه بزرگی است. دولت باید بداند چنانچه درصدد حل مشکلات اقتصادی است باید به دورن توجه کند.
رزم آرا تصریح کرد: البته برداشتن تحریمها بر اقتصاد کشور تاثیرگذار خواهد بود؛ اما تاثیر آن کوتاه مدت است و تنها مانند یک حباب خواهد بود، بنابراین تاثیر فاحشی نخواهد گذاشت.
یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور، نداشتن اقتصاد اسلامی است
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور را نداشتن اقتصاد اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که اقتصاد کشور به همین منوال حرکت کند، مشکلات اقتصادی رفع نخواهد شد و تا هنگامی که بانکداری ما به همین شیوه جلو برود وضع اقتصادی همین خواهد بود.
وی دومین مشکل اقتصادی کشور را نداشتن نگاه به دورن کشور برشمرد و بیان داشت: البته باید گفت تنها دولت یازدهم از این مشکل برخوردار نیست؛ بلکه این عدم توجه به درون در دولتهای قبل نیز بوده است.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: امروز تاسیسات نظامی ما در حدی است که آمریکا از آن در هراس است، مگر جوانان این سرزمین در شرایط تحریم، کشور را به این حد از توان نظامی و هستهای نرساندند؟!!.
دولتمردان خود میدانند مشکلات اقتصادی ما ربطی به تحریمها ندارد
رزم آرا ادامه داد: جای تاسف دارد که دولت در این دو سالی که آمده به این مهم توجه نداشته است. این مسئله از روحانی که یک استراتژیست است بعید به نظر میرسد. هر چند که همه اینها را یک بازی سیاسی میدانم برای کسب قدرت سیاسی. اینها درصدد هستند تا مردم را به سمت یک جناح خاص بکشانند و خود میدانند که مشکلات اقتصادی به تحریمها ربطی ندارد.
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور را نداشتن اقتصاد اسلامی در ادامه مهمترین نقطه ضعف این توافق را قطعنامه شورای امنیت نامید و بیان کرد: با توجه به اینکه ما سابق بر این قطعنامههای ظالمانهای که علیه ایران تصویب شده بود را قبول نداشتیم، تصویب این قطعنامه به معنای این است که امروز قطعنامههای سابق را پذیرفتهایم.
وی ادامه داد: همچنین پنج عضو دائم شورای امنیت به راحتی با توجه به حق وتویی که دارند میتوانند با آوردن یک سری ادعا، بار دیگر تحریمها را به صورت یک طرفه باز گردانند.
این فعال دانشجویی وارد شدن به بحث موشکی ایران و زمانبندیهای بلند مدت را از دیگر ضعفهای این توافق برشمرد و گفت: ما زمانبندیهای بلند مدت را قبول نداریم هشت سال این توافق با 10 سال توافق قبلی تفاوتی ندارد، در هر صورت ما از تکنولوژی روز عقب خواهیم ماند.
رزم آرا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه البته این توافق یک سری دستاورد نیز داشته است، تصریح کرد: تا کنون غرب انجام غنی سازی توسط ایران را نمیپذیرفت؛ اما بر اساس این توافق این حق را برای ایران قائل شد که این خود یک دستاورد محسوب میشود.
دولتمردان بدون توهین به بررسی متن توافق بپردازند
دبیر هیات موسس جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان یادآور شد: خواهش من از دولتمردان، نمایندگان مجلس و سران نظام این است که فارغ از اینکه در کدام جناح مشغول فعالیت هستند، در یک فضای به دورن از تشتج و توهین و در یک فضای عقلانی به بررسی و تحلیل متن توافق بپردازند و منافع حزبی خود را رها کنند تا به یک جمع بندی مناسب و منطقی برسند و خروجی ارائه دهند که مردم ضرر نکنند.