به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، ترم تابستان فرصت مغتنمی است که دانشجویان با تخصیص زمانی بالغ بر شش هفته، با گذراندن بخشی از واحدهای درسی ابلاغ شده از سوی وزارت علوم، سال تحصیلی جدید را با فراغ بال آغاز کنند.
دانشگاه ایلام پس از دو سال استراحت در فصل تابستان و نفس تازه کردن برای آغاز سنوات تحصیلی جدید، امسال را به برگزاری ترم تابستان برای تمام دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور اختصاص داده؛ به گونه ای که با تخصیص امکاناتی مانند خوابگاه، کتابخانه، سرویس های ایاب و ذهاب، اینترنت نامحدود و دانشکده ها به دانشجویان، فضای مناسبی برای آسایش جامعه مخاطب فراهم کرده است.
با اینکه ترم تابستان باعث صرفه جویی در زمان دانشجویان و تولید درآمد برای دانشگاه می شود؛ برخی منتقدین براین باورند که به دلیل کوتاه بودن دوره مذکور و فشرده بودن مطالب درسی ارائه شده، بازدهی کلاس ها در مقایسه با ترم های مهرماه و بهمن ماه پایین تر می باشد اما دانشجویان با تاکید بر مفید بودن این برهه، پایین بودن شهریه ها و آماده بودن امکانات رفاهی برای دانشجویان را نقاط مثبت این ترم اعلام می کنند.
رودابه دولتشاهی، یکی از دانشجویان دانشگاه ایلام اظهار کرد: با برگزاری این کلاس ها، دانشجویان دیگر نگران واحدهای پاس نشده و عقب افتاده شان نیستند، متقاضیان می توانند از این فرصت نهایت استفاده را داشته باشند.
هر ترم تابستان هزینه ای بالغ بر ۶۰۰ هزار تومان بر روی دست دانشجویان می گذارد
مریم محمدی، یکی از دانشجویان دانشگاه ایلام به سکونت دانشجویان دختر در خوابگاه الغدیر اشاره کرد و گفت: از امکانات این خوابگاه راضی هستیم، اگر به دانشجویان مکان اعطا نمی شد نمی توانستیم ترم تابستان بگیریم، تنها مشکل خوابگاه نشینان الغدیر صرف ساعت ها وقت برای پخت غذا است؛ زیرا دانشگاه هیچ تعهدی در قبال پخت غذا برای دانشجویان در ترم تابستان ندارد.
وی با ابراز نارضایتی از ساعات تردد سرویس های ایاب و ذهاب وابسته به اداره نقلیه دانشگاه ایلام، اذعان داشت: هزینه استفاده از این سرویس ها ۲۱ هزار تومان می باشد که همراه با شهریه واحدهای درسی از دانشجویان گرفته شد این در حالی است که سرویس ها در هر دو ساعت یکبار دانشجویان را از دانشگاه به شهر و برعکس منتقل می کنند، اخرین زمان خروج از دانشگاه ساعت ۱۸ می باشد، بیشتر دانشجویان که خریدهای خود را در عصر هنگام انجام می دهند برای بازگشت به خوابگاه آژانس می گیرند.
این دانشجو دانشگاه ایلام هزینه هر رفت و برگشت از دانشگاه را هشت هزار تومان اعلام کرد و ابراز داشت: سرویس ها، دانشجویان را در نیمه راه یعنی در ایستگاه کشوری پیاده می کنند، کسانی که قصد حضور در مرکز شهر را دارند مجبور می شوند برای رسیدن به مقصد تاکسی بگیرند، این موضوع با مرور زمان هزینه های بسیاری بر دانشجویان تحمیل می کند.
محمدی ادامه داد: با این حال، این سرویس دهی برای دانشجویانی که در خوابگاه خودگردان و خارج از دانشگاه ساکن هستند مطلوب است، استفاده ما از اتوبوس های دانشگاه قابل ذکر نیست اما وجود و حضور این وسایل و سهولت استفاده از آن ها توسط عده ای از دانشجویان، نکته مثبتی است که نباید از ذکر آن غافل شد.
وی چینش واحدهای ارائه شده، زمان بندی کلاس ها و تاریخ امتحانات را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مدیریت بخش آموزش اعلام کرده است که اگر دانشجویان نسبت به زمان بندی کلاس ها یا ساعات امتحانات اعتراض دارند می توانند با کسب رضایت از اساتید و دانشجویان تاریخ های تمهید شده را تغییر دهند.
این فعال فرهنگی دانشگاه ایلام با بیان اینکه هر ترم تابستان هزینه ای بالغ بر ۶۰۰ هزار تومان بر روی دست دانشجویان می گذارد، تصریح کرد: البته روال کار در تمام دانشگاه های کشور به همین منوال است اما اینکه دانشجویان می توانند شش واحد تحصیلی را با طیب خاطر پاس کنند؛ جای شکر و قدردانی از مسئولین مربوطه دارد.
هر هفت دانشجو کارشناسی در یک اتاق تجمیع شدهاند/ در این بازی برد- برد ۳ گل زدهایم
پژمان احمدی، دیگر دانشجوی دانشگاه ایلام اذعان داشت: دانشجویان پسری که اقدام به اخذ ترم تابستانی کرده اند در خوابگاه شهید مطهری اسکان داده شده اند، این واحد بهترین خوابگاه پسرانه دانشگاه ایلام است که ویژه سکونت دانشجویان ارشد و اسکان دهی به مهمانان خاص در ایامی که دانشجویان در دانشگاه حضور ندارند می باشد.
وی مشکل عدیده خوابگاه مذکور را کوچک بودن اتاق ها برای سکونت دانشجویان ترم تابستان عنوان کرد و گفت: ۱۹ نفر از دانشجویان ارشد ۱۱ اتاق را به خود اختصاص داده اند؛ این در حالی است که هر هفت دانشجو کارشناسی در یک اتاق تجمیع شده اند، این مشکل در روزهای آغازین هفته که تراکم کلاس ها از شنبه تا دوشنبه است رو به تزاید می نهد.
این دانشجو افزود: مطهری دارای دو سالن مطالعه است که سالن طبقه همکف توسط دانشجویان ارشد با تجمیع وسایل و ساک هایشان پر شده است، در سالن طبقه دوم چند میز و صندلی چیده اند اما به دلیل نبود وسایل خنک کننده و وجود گرمای سرسام آور ایلام این اتاق قابل استفاده نمی باشد.
احمدی یکی از امکانت مناسبی که در اختیار دانشجویان نهاده شده را اینترنت نامحدود اعلام کرد و ابراز داشت: یکی از مشکلات ما دانشجویان پسر، آشپزی کردن است به گونه ای که برای پخت یک غذای ساده سه ساعت در آشپزخانه هستیم، این موضوع بخش قابل توجهی از وقت ما را می گیرد.
وی تنوع واحدهای درسی ارائه شده را نقطه مثبت ترم تابستان در دانشگاه ایلام دانست و گفت: از اینکه بخشی از واحدهای باقی مانده مان را پاس می کنیم خرسند هستیم، دانشجویانی که از ترم تابستان ۹۴ استفاده کرده اند با گرفتن سه درس در این بازی برد- برد ۳ گل زده اند.
این فعال فرهنگی دانشگاه ایلام زمان حرکت سرویس های ایاب و ذهاب را نامطلوب عنوان کرد و ابراز داشت: این سرویس ها در ساعات اوج گرما و هر دو ساعت یکبار حرکت می کنند و صرفا برای کسانی که از داخل شهر به دانشگاه می آیند قابل استفاده است، با این حال از هیئت رئیسه دانشگاه و کارکنانی که وقت خود را برای فراهم کردن اسباب آسایش ما صرف می کنند متشکریم.
حضور ۱۰۷۰ دانشجو در ترم تابستان دانشگاه ایلام/ ستاندن شهریه کمتر نسبت به سایر دانشگاهها
روشنی، رییس دانشکده علوم پایه در گفتگو با خبرنگار «خبر گزاری دانشجو » در ایلام، بیان کرد: طبق توافق هیئت رئیسه دانشگاه، ترم تابستان امسال به دانشکده علوم پایه واگذار شد، کلاس ها از ۲۵ تیرماه تا۳۰ مرداد به مدت ۶هفته برگزار می شود و زمان اخذ امتحانات نیز از یکم تا پنجم مرداد می باشد.
وی ادامه داد: دانشگاه ایلام ۱۳۰ درس عمومی، اختصاصی و پایه ارائه کرد که از این میان ۱۰۰ درس توسط دانشجویان انتخاب شد، ۱۰۷۰ دانشجو برای شرکت در ترم تابستان این دانشگاه ثبت نام کرده اند که از این میزان ۷۰۰ دانشجو از دانشگاه ایلام و ۳۷۰ نفر نیز مهمان هستند، هیچ محدودیتی در پذیرش دانشجو اتخاذ نکردیم به گونه ای که ۳۰۰ نفر نسبت به دو سال گذشته افزایش جذب دانشجو داشتیم، درآمدی که از محل برپایی این ترم عاید دانشگاه شد از سال ۱۳۹۱ بیشتر است، استقبال دانشجویان از ارائه ترم تابستان در دانشگاه ایلام بیشتر از دانشگاه راضی کرمانشاه می باشد.
رئیس دانشکده علوم پایه اذعان داشت: درس های عمومی بیشترین تقاضا را داشتند، دروس تخصصی را برای اینکه دانشجویان یک ترم عقب نمانند ارائه کردیم؛ این موضوع باعث صرفه جویی در وقت و هزینه دانشجویان می شود.
روشنی با تاکید بر این مطلب که دانشگاه ایلام نسبت به سایر دانشگاه ها شهریه کمتری از دانشجویان می ستاند، ابراز داشت: هر واحد عمومی ۱۵۰ هزار ریال و هر واحد تخصصی ۲۸۰ هزار ریال می باشد، شهریه خوابگاه داخل دانشگاه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و خوابگاه خود گردان ۷۰۰ هزار ریال است.
وی گفت: خوابگاه الغدیر و خوابگاه مطهری در داخل دانشگاه و خوابگاه خود گردان رز در اختیار دانشجویان قرار دارد، همچنین کتابخانه قلم چی به عنوان بزرگترین و مجهزترین کتابخانه دانشگاهی کشور دو روز در هفته از ساعت ۸ تا ساعت ۱۶ پذیرای دانشجویان می باشد.
رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه ایلام خاطر نشان کرد: یارانه ای به غذای دانشجویی تعلق نگرفت، با توجه به قیمت غذاها، دانشجویان از رزرو کردن وعده های غذایی استقبال نکردند ولی بوفه دانشگاه فعال است.
روشنی به تردد سرویس های ایاب و ذهاب در هر دو ساعت یکبار و جابجایی دانشجویان از دانشگاه به شهر و برعکس اشاره کرد و گفت: طی تقاضایی که دانشجویان داشتند ساعت حرکت سرویس ها را در دو روز هفته تغییر دادیم.
وی با بیان اینکه کادری متشکل از ۱۰ نفر، امور رایانه، ثبت و مالی ترم تابستان دانشگاه ایلام را انجام می دهند، اذعان داشت: با توجه به ایام تعطیلات تابستانه در این مرکز آموزش عالی، آقایان مهدی زاده و نیازی به رسیدگی به امور دانشجویان و رفع مشکلات آن ها همت می گمارند.