به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، امیرحسین یوسفی؛ دانشجویان در اجتماع و افکار عمومی همواره بعنوان یک منبع اثر و قشر تاثیر گذار شناخته شده و در معادلات تصمیم ساز و تصمیم گیر نقش مهمی را در طول تاریخ قبل و بعد از انقلاب ایفا نموده اند بطوریکه این نقش آفرینی در تاریخ ثبت و اثرات آن برای همگان اعم از حاکمان و شهروندان بیش از پیش هویدا گشته است . با توجه به مرجع بودن دانشجویان برای عموم و به تبع آن مهم بودن جایگاه آنها، لازم است یک دانشجو ی حاضر و فعال در دانشگاه ضمن شناخت موقعیت، جایگاه و میزان اثربخشی خود، برای قرار گرفتن در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی و همطراز شدن با مولفه های مورد تایید و نظر امام (ره ) و مقام معظم رهبری (مدظله العالي)، مشخصه های زیر را داشته باشد :
شاخص های که رسیدن مستدل و منطقی به آنها، و اقناع شدن و در نهایت داشتن آن، دانشجو را در مدار گفتمان انقلاب اسلامی قرا می دهد و او را از خارج یا دور شدن از محور یا دال مرکزی گفتمان انقلاب، محافظت می کند . این شاخص ها عبارت است از :
۱. شناخت صحیح مبانی انقلاب اسلامی و تلاش برای تقویت و تبیین آن در جامعه.
۲. مطالعه تاریخ معاصر برای آشنایی با تاریخی که بر کشور و ملت، در صد سال گذشته حاکم بوده است.
۳. مقایسه انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن با رژیم های قبل از انقلاب.
۴. شناخت فلسفه چرایی دشمنی و دوستی کشورهای دنیا با انقلاب اسلامی.
۵. آگاهی به چرایی اقبال و توجه مردم به انقلاب اسلامی و بررسی چرایی تحمیل هر گونه هزینه فردی ، اجتماعی و اقتصادی مردم به خود و خانواده خود برای حفظ موجودیت انقلاب.
۶. بررسی عمیق این نکته اساسی که چرا گفتمان انقلاب روز به روز به صورت خود جوش طرفداران جدی در میان کشورها، دولت ها و ملت های دنیا پیدا می کند و برعکس، علیرغم تلاش و صرف هزینه های مادی و انسانی زیاد توسط غرب به سرکردگی آمریکا، گفتمان لیبرالیسم برخلاف تلاش تئوریسین های آن برای نهادینه و ترویج آن در دنیا، روز به روز بر نفرت ملت ها و دولت ها نسبت به آن افزوده می شود بطوریکه در عالم مادی و معنوی هیچ کمتریت وجهه را داشته و زیاد مورد توجه و اقبال قرار نمی گیرند.
۷. دانشجويان در يك جامعه اسلامي و انقلابي كه گفتمان آن از آسيا تا آمريكاي لاتين الگوي بسياري از حاكمان، انديشمندان قرار گرفته است بايستي جوهر اصلي اين گفتمان يعني معنويت و اسلام ناب محمدي (ص) را با تمام ابعادش محافظت نمايند و تلاش كنند كه در قلمرو دانشگاهي خود حوزه معنويت را تقويت نمايند و پيش از همگان را به اين سمت سوق دهند كه ديانت ما عين سياست ماست.
۸. مطالبه گری از مسئولان در موضوعات مختلف اقتصادی، سیاسی، علمی...
۹. آگاهی از تحولات منطقه و نظام بین الملل و اتخاذ واکنش های لازم .
۱۰. حضور فعال در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... و واكنش به موقع نسبت به رخدادهاي پيرامون.
۱۱. پیگیری مسائل و معظلات جامعه در دانشگاه از طریق برگزاری جلسات نقد و بررسی و به چالش کشیدن مسئولان و در خواست از آنها برای پاسخگویی.
۱۲. فعال کردن تشکل های دانشجویی و پیگیری مطالبات دانشجویان و ودانشگاهیان و جامعه به شکل حقوقی و قانوني.دانشجويان بايستي بتوانند از ظرفيت هاي موجود در دانشگاه ها مثل تشكل ها، كانون هاو انجمن ها نهايت استفاده را در جهت دفاع آرمان ها و دستاورد ها داشته باشند.
۱۳. مانع شدن برای ورود جریان های سیاسی بیرون دانشگاه به داخل دانشگاه و ممانعت از قرار گرفتن دانشگاه بعنوان جولانگاه جریانات سیاسی.
۱۴. هوشیاری دانشجویان نسبت به اینکه پیاده نظام جریانات سیاسی قرا نگیرند و بعنوان شاخه دانشجویی احزاب قرار نگیرند.
۱۵. دانشجویان بعنوان نخبگان و فرهیختگان جامعه بایستی به دنبال گفتمان سازی و تقویت گفتمان های متناسب با آرمانهای انقلاب باشند .
۱۶. دانشجوی انقلابی آن هم انقلاب اسلامی حتما باید بدنبال تحقق آرمانهای ناب انقلاب باشند ضمن اینکه حتما بایستی واقعیت ها را هم درک و براساس آن اقدام کنند.
۱۷. رشد علمی یکی از موضوعات راهبردی برای پیشرفت و توسعه کشور در ابعاد مختلف است لذا دانشجویان بایستی با هر برنامه ای که باعث عقب گرد در رشد علمی شود و بدنبار مسدود کردن مسیر رشد علمی گردد مخالفت نموده و در صدد رفع موانع باشند.
۱۸. دانشجویان با تیز هوشی تمام باید مانع از این شوند که عده ای سیاسی کار، با اعمال سیاست زده رشد علمی دانشگاهها كُند و باعث انحراف در مسیر رشد و پیشرفت جامعه گردند.
۱۹. دانشجویان بعنوان افسران جنگ نرم همواره بایستی در مقابل تهدیدات نرم دشمن در حال رصد و آماده باش بوده و ضمن آگاهسازی دیگر اقشار جامعه نسبت به توطئه ها، با هر گونه هجمه نرم دشمن مواجهه و مقابله به مثل کنند.
۲۰. دانشجویان همواره به مسئولان مراکز آموزشی و علمی یعنی دانشگاههای( دولتی، آزاد، پزشکی، پیام نور، علمی کاربردی، غیر انتفاعی و...) در خصوص مسائل موجود در دانشگاهها اعم از سیاسی، فرهنگی، علمی و... مشاوره داده و کمک نمایند ودر صورت عدم توجه مسئولان دانشگاه و عدم اهتمام لازم مبنی بر رفع آنها، موضوعات را از مجاری قانونی دنبال نمایند که تشکل های دانشجویی در این حوزه می توانند بستر بسیار خوبی برای کمک به دانشجویان باشند; پس يكي از ماموريت ها و شاخصه هاي بسيار جدي دانشجويان حساس كردن مسئولان نسبت به مسائل درون دانشگاهي و برون دانشگاهي است.
۲۱. دانشجو دیده بان محافظت از دستاوردهای انقلاب، يعني استقلال ،آزادی و جمهوری اسلامی بوده و باید باشد و در این مسیر هیچ کم کاری از این قشر فکور پذیرفتنی نیست. چرا که به قول شهید مظلوم بهشتی دانشجویان موذن جامعه اند و اگر خواب بمانند، نماز امت قضا مي شود.
۲۲. بررسی عوامل عقب ماندگی و پیشرفت کشور و تلاش برای ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی جهت رسیدن به نقطه مطلوب.