قبول در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص آزمون زبان فارسی وِیژه زبان آموزان خارجی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این آزمون برای دومین سال متوالی و هرسال دو بار در «مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان» دانشگاه فردوسی برگزار می شود و در کل کشور دانشگاه امام خمینی(ره) قزوین و دانشگاه فردوسی مجوز برگزاری این آزمون را دارند.
وی ادامه داد: کسانیکه موفق به کسب نمره قبولی در این آزمون می شوند مجوز ادامه تحصیل در رشته های دانشگاهی در همه دانشگاه های کشور را کسب میکنند.
رئیس مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی از شرکت ۲۷۰ دانشجوی غیر ایرانی از کشورهایی نظیرعراق، لبنان، سوریه، بحرین و در رشته هایی چون حقوق، مهندسی، مدیریت و فیزیک در این آزمون خبر داد و گفت: بیشترین افراد شرکت کننده از کشور عراق می باشند.
قبول، پیرامون این آزمون توضیحاتی داد و گفت: این آزمون در سه بخش زبان تخصصی فارسی، زبان تخصصی دانشگاهی و آزمون شفاهی برگزار می شود و کسانیکه در مرکز دوره خود را گذرانده اند ۱۰ درصد معدل کل دوره، در نمره پایانی آنان ضریب نفوذ دارد.
وی در خصوص محتوای آزمون بیان داشت: محتوای آزمون بیشتر مربوط به موضوعات عمومی دانش است و بخشی نیز به مباحثی چون ایران شناسی، فرهنگی، اطلاعات و مفاهیم عمومی است و از لحاظ ساختاری دارای بخش شنیداری، درک مطلب و روخوانی، واژگان و دستور زبان، نگارش و مقاله نویسی و آزمون شفاهی می باشد.
رئیس مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی در ادامه گفت: مباحثی چون ایران شناسی، آشنایی با زبان فارسی از مرحله مبتدی تا پیشرفته و تخصصی و نیز آشنایی با سینمای ایران نیز از محتوای این آزمون می باشد.
قبول در ادامه افزود: نمره قبولی در این آزمون از ۱۲ تا ۲۰ است و نمره ۱۰ تا ۱۲ نمره قبولی مشروط است، بدین معنا که زبان آموز باید کف واحد درسی خود در هر مقطعی که هست را انتخاب کند.
وی تصریح کرد: این آزمون برای کسانی طراحی شده است که بین۶ تا ۹ ماه در این مرکز آموزش دیده باشند.
رئیس مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی بیان داشت: هرکس که بطور قانونی در ایران اقامت دارد و با هر مدرک تحصیلی و هر سنی می تواند در این مرکز ثبت نام کند و از طرفی کسانی هستند که از طرف وزارت علوم بورسیه می شوند و در این دوره ها شرکت می کنند و حکم سفیر ملی ایران در کشورهای خود را دارند.
قبول خاطر نشان کرد: زبان آموزان در این دوره های آموزشی ۲۱۶ ساعت آموزش می بینند و در کل دوره موظفند ۴۵۰ یوروی دولتی معادل یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنند و در حقیقت این مرکز یکی از بخش های درآمدزای دانشگاه فردوسی محسوب می شود.
رئیس مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی از استاندارسازی آزمون زبان فارسی توسط این مرکز خبر داد و افزود: این مرکز برای اولین بار کارگروهی را تشکیل داده است که آزمون های استاندارد را طراحی تا براساس آن سطح فارسی زبانان مورد بررسی قرار گیرد.
وی به حضور ۹۰ نفر در این آزمون در دوره قبل اشاره داشت و گفت: ۸۰ نفر از این تعداد در این آزمون نمره قبولی را اخذ کردند.