به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بهرامی در جلسه مشترک اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با شورای دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دانشگاه فردوسی پنج پژوهشکده و ۳۰ هسته پژوهشی دارد، اظهار داشت: شبکه آزمایشگاهی ما جزو ۲۰ شبکه راهبردی در دانشگاه های کل کشور است.
وی بیان داشت: مدیریت علمی و فناوری کشور به پنج دانشگاه از جمله دانشگاه فردوسی مشهد سپرده شده است و هدفگذاری ما این است که ثروت و دانش خود را بومی سازی کنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد به اینکه چرا ما برای حل مشکلات شهر خود از نیروی متخصص در استان های دیگر استفاده میکنیم، بیان داشت: باید شورای شهر و شهرداری و نیز دانشگاه فردوسی تعامل خود را بیش از پیش کنند.
بهرامی ادامه داد: نیم درصد اعتبارات شهرداری از طریق دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان صرف می شود و پیشنهاد بنده این است که شورای شهر لایحه ای را تصویب کند تا دانشگاه ها از بسترهای شهرداری بتوانند استفاده کنند.
وی تاکید کرد: شورای شهر نیازهای مشهد را در قالب کلان به دانشگاه معرفی کند تا چالش های شهر بویژه بافت فرسوده در قالب ماموریت به دانشگاه سپرده شود.
تحول در علوم انسانی مستلزم اسلامی سازی آن است
در ادامه عبد خدایی، رئیس پژوهشکده مطالعات انسانی دانشگاه فردوسی ضمن تاکید بر تحول علوم انسانی گفت: تحول در علوم انسانی از جایگاه خوبی برخوردار است ؛ بنابراین این امر مستلزم کارآمدی، بومی سازی و اسلامی سازی این علم است.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده مطالعات انسانی دانشگاه فردوسی با همکاری حوزه علمیه در سال ۸۶ شکل و مورد تقدیر وزارت علوم قرار گرفت که اعضای آن متشکل از امام جمعه مشهد، رئیس دانشگاه، معاون پژوهشکده و نهاد رهبری می باشد.
عبدخدایی، پژوهش های نهادی و کاربردی در راستای حل معضلات دینی و فعالیت در زمینه تالیف کتاب و پایان نامه را دو ماموریت این پژوهشکده برشمرد.
وی از آمادگی این پژوهشکده در راستای پژوهش نسبت به مواردی نظیر تهدیدات فرهنگی و مذهبی، مشکلات حاشیه شهر و فرقه گرایی خبر داد و گفت: شورای شهر مشهد نیز در خصوص مسائل فرهنگی، اجتماعی و نیز مباحث دینداری و دین ورزی تعامل خوبی با دانشگاه داشته باشد.
ورود دانشجویان به مباحثی محیط زیست و فضای سبز پایدار
در ادامه این نشست صائبی، عضو کمیسیون حاشیه شهر مشهد خواستار ورود دانشجویان در رفع آلودگی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و فضای سبز پایدار شد.
وی ابراز امیدواری کرد که در سال جاری اعتباراتی که به این مهم داده می شود بطور کامل استفاده شود.
عضو کمیسیون حاشیه شهر مشهد حاشیه نشینی را یکی ازمعضلات عمده شهر مشهد عنوان کرد و افزود: نیروی انسانی باید به این قضیه مهم ورود پیدا کند.
صائبی بیان داشت: پایان نامه های زیادی درخصوص حاشیه شهر و معضلات و مشکلات آن از طرف دانشجویان ارائه شده؛ اما متاسفانه هیچ کدام به ارائه راه حل در این زمینه نپرداخته اند.