به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان دبیر حزب مردم سالاری با حضور در آخرین روز از شانزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور که عصر امروز در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد اظهار داشت: آرمان کارفرما مصداق منویات رهبری است که نظام جمهوری اسلامی باید پاسخگوی مطالبات مردم و خواسته های آنان باشد نظام جمهوری اسلامی طبق گفته های رهبر انقلاب مردمی ترین نظام دنیاست و باید همواره به دنبال تحقق خواسته ها و مطالبات مردم باشد.
کواکبیان گفت: پیشرفت و توسعه درون زا در کشور باید در زمینه های مختلف سیاست تحولات بین المللی و ... صورت بگیرد و البته می توان گفت این مسئله مهمی در کشور است که باید وظیفه مسئولان در این زمینه مشخص شود.
دبیر کل حزب مردم سالاری ادامه داد: از همان روزی که مقام معظم رهبری در جمع فرماندهان سپاه بحث نرمش قهرمانانه را مطرح کردند آنهایی که شاخک هایشان حساس تر بود می توانستند بفهمند که شرایط سیاست کشور در حال تغییر کردن است.
وی تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم شرایط جدیدی به وجود آمد که همه جریان های و تشکل های سیاسی و احزاب کشور در این جهت حرکت می کردند.
کواکبیان تاکید کرد: متاسفانه برخی خود را سخنگوی رهبری قلمداد می کنند و حرف هایی می زنند که اصلا سخن رهبری نیست رهبر انقلاب در راس نظام بوده و هر جا که لازم بدانند صحبت می کنند نیازی نیست که کسی سخنرانی ایشان را برعهده بگیرد.
دبیر کل حزب مردم سالاری افزود: مقام معظم رهبری خطوط قرمز را در مذاکرات تعیین کردند درست است که ایشان فرمودند در جزئیات وارد نمی شوم اما این به آن معنا نیست که در جریان جزئیات قرار نگیرند ایشان همواره تذکرات لازم را مطرح می کنند به نظرم خیلی عجیب است که برخی بخواهند از رهبری هزینه کنند بدون اینکه ایشان موضوعی را مطرح کرده باشند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ماه رمضان خطاب به تیم هسته ای و خسته نباشید به تیم مذاکره کننده اظهار داشت: در عید فطر ایشان موضع راسخ و محکمی را پیرامون بحث هسته ای مطرح کردند مبنی بر اینکه ما برجام را پیگیری می کنیم اما این امر به این دلیل نیست که بخواهیم در نظام تغییر رویکرد بدهیم حتی در دو سه روز پیش رهبر انقلاب در جمع شرکت کنندگان مجمع جهانی اهل بیت فرمودند باید حواس مان جمع باشد که جلوی نفوذ سیاسی و اقتصادی برجام را بگیریم ایشان سطح اهمیت برجام را پایین آوردند تا اینکه وقت مان را مصروف این قضیه نکنیم.
کواکبیان افزود: بعضی با تیترها و حرف های آنچنانی می خواهند فضا را به هم بریزند اگر این افراد به خودشان مراجعه کنند می فهمند که خیلی هم برای رضای خدا کار نمی کنند.
دبیر کل حزب مردم سالاری تصریح کرد: ما در موضوع هسته ای می خواستیم حق غنی سازی مان به رسمیت شناخته شود که با برجام این چنین شد؛ می خواستیم تحریم های ناجوان مردانه که علیه مان تحمیل شده بود را لغو کنیم که مطمئنا در بازه زمانی 5، 6 ماه آینده لغو خواهد شد؛ می خواستیم با دنیا ارتباط بهتری داشته باشیم که مذاکرات هسته ای سطح قدرتمندانه کشورمان را به جهانیان نشان داد البته برخی محدودیت هایی را نیز در این زمینه پذیرفتیم.
وی در ادامه متذکر شد: برخی مزخرف می گویند که بحث برجام دارد به ترکمن چای تبدیل می شود و مردم بعدها این را خواهند فهمید این مسئله خودش توهین است مردم ما همیشه می فهمند هیچ کس منکر نیست در این که صددرصد برد نکردیم ما یک محدودیت هایی را پذیرفته ایم و یک امتیازاتی را هم به دست آورده ایم.
کواکبیان با بیان اینکه حتی اشخاصی که معتقدند برجام نباید به مجلس برود با استدلالات حقوقی سخن می گویند تصریح کرد: رد برجام در کنگره آمریکا می رود و اگر کنگره رد برجام را تایید کرد اوباما طبق گفته اش آن را وتو می کند اما اگر کنگره رد برجام را رد کرد مسائل حل خواهد شد.
دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به اظهارات برخی افراد مبنی بر اینکه باید یک فکت شیت در کنار برجام ارائه شود اظهار داشت: تیم مذاکره کننده کشورمان خودشان به خطوط نظام توجه دارند پس برخی آقایان حرف های خارجی ها را بیشتر از ظریف قبول دارند؛ اظهار نظرهای متناقض خارجی ها به این دلیل است که می خواهند لابی صهیونیست ها را راضی کنند.
وی با اشاره به کمیسیون تشکیل شده مجلس پیرامون بررسی برجام تصریح کرد: ترکیب منتخب در این کمیسیون نشان داد که خیلی ها در مجلس دلواپس هستند بنده همیشه گفته ام دلواپس دلواپسانی هستم که در مقابل رهبری بایستند.
کواکبیان با بیان اینکه ما هیچ بحثی در خصوص اعتماد نداشتن به آمریکایی ها نداریم تصریح کرد: اما اینکه شش کشور بزرگ دنیا که عضو شورای امنیت هستند را پای میز مذاکرات بنشانیم و اینکه بگوییم آنها می خواهند شیر گاز را ببندند حرف درستی نیست واقعیت چیز دیگری است واقعیت این است که کشورهای بین المللی نه تنها گاز را قطع نمی کنند بلکه برای ورود به ایران صف هم می بندند بنابراین آنهایی که رفتند و مذاکره کردند حتما از شما واردتر بودند.
دبیر کل حزب مردم سالاری تاکید کرد: آیا فردی را مورد اطمینان تر و متخصص تر از صالحی در نظام سراغ داریم؟ صالحی خودش می گوید اگر قرار بود آب سنگین اراک به روال قبلی پیش برود 15 سال راه اندازی آن طول می کشید.
وی افزود: 20 درصد غنی سازی به ما تحمیل شده است وگرنه ما اصلا 20 درصد غنی سازی نمی خواستیم مذاکرات طولانی شد چون طرف غربی چانه می زد تا ما نتوانیم امتیازات بیشتری به دست آوریم اما ما نگذاشتیم که این اتفاق بیفتد.
کواکبیان با اشاره به خبر اخیر واشنگتن پست پیرامون بحث هسته ای کشورمان اظهار داشت: واشنگتن پست شب گذشته خبری را اعلام کرد که تنها آنهایی که توافق کردند شاید از آن خبر داشته باشند در این خبر آورده شده بود که قرار است 150 کارشناس برای بازرسی از مراکز نظامی ما ایرانی باشند.
دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به اظهارات مایکل لدین در بحث فتنه و نامه برخی افراد در داخل کشور به کاخ سفید برای وضع تحریم های بیشتر علیه کشورمان اظهار داشت: کدام عاقل بالغ دلسوزی به دشمنش نامه می دهد که بیایید ما را تحریم کنیم یک ضد انقلاب هم این کار را نمی کند آنهایی که این حرف ها را می زنند بعضا در اتاق فکر می نشینند و به طرح چنین مسائلی می پردازند بنده به عنوان یک اصلاح طلب می گویم این حرف ها اصلا حقیقت ندارد امسال سال همدلی و هم زبانی دولت و ملت است آیا این همدلی و هم زبانی است.
وی افزود: اگر دولت خیلی هنر دارد بیاید از حق نامزدهای انتخاباتی دفاع کند تا حق کسی ضایع نشود همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند این مسئله حق الناس است باید زمینه را برای حضور افراد متخصص که سطح مجلس را بالاتر ببرند آماده کنیم اینکه این آمار بیکاری را می بینیم و دائما می گوییم دولت غلط است بلکه باید مجلس آن قدر عمل کند که چنین آماری وجود نداشته باشد بنابراین مجلس ناکارآمد به دنبال خودش دولت ناکارآمد دارد.
کواکبیان در ارزیابی شخصیت هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: یک بار در مجلس هشتم این نکته را گفتم که حضرت امام می فرمودند تا زمانی که شما دو نفر آقایان که منظور مقام معظم رهبری و هاشمی رفسنجانی بود با هم باشید هیچ گزنده ای برای نظام نخواهد بود.
دبیر کل حزب مردم سالاری ادامه داد: چه دلیلی دارد که بخواهیم هاشمی را از نظام جدا کنیم بنده تا به حال حتی یک جا هم ندیدم که در صحبت های وی کوچک ترین زاویه ای با اساس نظام و دیدگاه های رهبری وجود داشته باشد.
وی گفت: در بحث مذاکرات نیز سلیقه های فکری وجود دارد مثلا من معتقدم به جای اینکه اول مذاکره کنیم سپس بخواهیم رابطه برقرار کنیم ابتدا ارتباط برقرار کنیم و اگر شرایط مهیا بود مذاکره را انجام دهیم به طور مثال امروز هاشمی اعلام می کند که باید با آمریکا رابطه داشته باشیم اما مقام معظم رهبری بر این عقیده نیستند بنابراین اینکه بگوییم هاشمی با دیدگاه رهبری زاویه دارد را قبول ندارم.
کواکبیان در ادامه تصریح کرد: آمریکایی ها بعد از توافق می توانند در زمینه های مختلف دیگری همچون تروریست، حقوق بشر و چیزهای دیگر یک قطعنامه علیه ما تصویب کنند که این مسئله ربطی به برجام ندارد؛ به گونه ای صحبت نکنید که انگار قرار است با آمریکا پسرخاله باشیم قرار نیست تمام مشکلات ما با آمریکا حل شود بلکه قرار است در بحث هسته ای وضعیت مان سرو سامان بگیرد.
دبیر کل حزب مردم سالاری ادامه داد: امروز چین و روسیه تاکید کردند که ما دیگر هیچ قطعنامه ای علیه ایران صادر نخواهیم کرد چرا که تا اکنون امضای این دو کشور نیز پای قطعنامه های علیه کشورمان بوده است از این رو سازمان تحریم ها دیگر نمی تواند قطعنامه ای علیه کشورمان صادر کند چرا که دو پایه از آن لغزیده است.
وی اظهار داشت: من بدم نمی آید پرچم پرافتخار کشورمان را بر روی همه کاخ های جهان برافراشته کنیم اما نمی توانیم این امر یک واقعیت است.
کواکبیان با اشاره به اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه ما مذاکرات را دو - سه بردیم اظهار داشت: اینکه روحانی گفته دو سه بردیم یعنی بحث را تمام کردند؛ لغو تحریم ها یک گل، بحث غنی سازی در حد 5 درصد در داخل ایران گل دوم، بحث تعامل با جامعه جهانی و دستاوردهایی که پس از آن صورت می گیرد از جمله گشایش بحث اقتصادی برای کشور سومین گلی است که در این مذاکرات زدیم.
دبیر کل حزب مردم سالاری تصریح کرد: آنها نیز دو گل به ما زدند که اولین گل آنها این است که طرف مقابل ما را چه در بحث فردو و چه در بحث سانتریفیوژها ما را محدود می کنند و در بحث گل دومی که خوردیم این موضوع مدنظر است که باید قبول کرد ما در مجموع آن پیشرفت هسته ای دلخواه را نخواهیم داشت حال باید ببینید که کدام یک برتری دارد.
وی خطاب به دانشجویان با بیان اینکه توهین به رئیس جمهور در هر دوره ای طبق قانون جرم است اظهار داشت: ما حتی به احمدی نژاد هم نمی توانستیم توهین کنیم چون رئیس جمهور بود بهتر است کمی ادبیات مان را تغییر دهیم.
کواکبیان افزود: در واقعه کربلا ما هم شاهد مذاکره بودیم و هم استقامت و مقاومت بنده بحث های مفصلی در این زمینه کردم آنجا نه صرفا مذاکره تنها و نه صرفا استقامت به تنهایی بود بلکه هر دوی این دو مسئله با یکدیگر صورت گرفت در بحث صلح امام حسن علیه السلام هم می توان گفت شاهد نرم قهرمانانه بودیم به این معنا که ایستادگی بر اصول و ارزش ها صورت گرفت.
دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به حضور هاشمی در انتخابات 92 اظهار داشت: در آن زمان نه تنها بنده بلکه خود اعضای خانواده هاشمی هم به شدت حضور وی را در انتخابات تکذیب می کردند حالا درباره اینکه علما یک دفعه احساس تکلیف می کنند نمی توانم نظری داشته باشم.
وی تصریح کرد: طی گفتگویی که با حسین شریعتمداری داشتم به او گفتم آنهایی که می گویند نه غز و نه لبنان به خاطر تو شریعتمداری می گویند وگرنه ته دل شان این نیست.
کواکبیان با بیان اینکه خیلی بد است هر جا کم آوردیم بحث فتنه را به میان آوریم اظهار داشت: از کجا معلوم که اظهارات متناقض مایکل لدین به این دلیل مطرح می شود که وی شعار امسال را نشانه نگرفته باشد.
دبیر کل حزب مردم سالاری پیرامون برنامه های انتخاباتی اش در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در قالب جبهه هماهنگی اصلاحات به دنبال کسب اکثریت کرسی های مجلس همراه با قانون مداری شفافیت و اخلاق نبوی و علوی هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه بخواهیم با تهمت و انگ زدن های بیخودی به طرف مقابل رقیب را از میدان به در کنیم و بعد بگوییم پیروز شدیم چه هنری است بازی خوب داشته باشیم حالا هر کسی که پیروز این میدان شد 10، 12 سال اصولگراها مسئولیت داشتند حالا باید آنها خستگی در کنند و یک خانه تکانی در چارچوب منویات رهبری در مجلس صورت گیرد.
گفتنی است در حاشیه این مراسم دانشجویی کتاب وصایای امام خمینی را به کواکبیان هدیه داد.
همچنین عبدی، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خاطره ای از گفتگویش با کواکبیان و پیش گویی های دبیر کل حزب مردم سالاری در خصوص حضور هاشمی رفسجانی در انتخابات 92 مطرح کرد.
شایان ذکر است شانزدهمین نشست سالانه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور که از روز یکشنبه 25 مرداد ماه آغاز شده بود پس از 4 روز امروز به کار خود پایان خواهد داد.