به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد، یک فراز از طرحهایی که در شورای اسلامی شدن دانشگاهها بررسی میشود، این است که در هر استانی حداقل یک دانشگاه دخترانه راهاندازی شود تا هر دانشجوی دختری که بخواهد در دانشگاه تکجنسیتی تحصیل کند، به صورت داوطلبانه آن دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کند.
این طرح در استان خراسان شمالی اجرا شده است و هم اکنون نزدیک به چهار سال است که از تاسیس اولین دانشگاه تک جنسیتی استان یعنی «کوثر» می گذرد و طی سال تحصیلی آینده اولین فارغ التحصیلان آن وارد جامعه می شوند.
همچنین دانشکده هایی نظیر دخترانه «انقلاب»، پسرانه «دارالفنون» و دو پردیس دخترانه و پسرانه دانشگاه فرهنگیان استان در فضای تفکیک شده مشغول به فعالیت هستند.
خبرنگار ما در این مطلب سراغ تعدادی از اساتید، مسئولین و دانشجویانی رفته است که در هر دو فضای دانشگاه «مختلط» و «تک جنسیتی» درس داده و درس خواندهاند و اقدام به مقایسه فضای حاکم بر آنها از جهت علمی، روانی و فرهنگی کرده است.
از تمسخر و نگاه های جنس مخالف راحتیم
در ابتدا جوادی فر، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی پردیس امام جعفر صادق(ع) در پاسخ به این سئوال که تک جنیستی بودن دانشگاه را نقطه ضعف میدانند یا قوت گفت: بنظرم این یک نقطه قوت است.
وی افزود: در دانشگاه تک جنسیتی فضای حاکم به گونه ای است که تمام دغدغه دانشجویان درس باشد؛ مگر کسی که دلبستگی های خارج دانشگاه را با خود به داخل بیاورد؛ اما لااقل فضای داخل شما را فقط به علم آموزی سوق می دهد.
این دانشجو تصریح کرد: اینجا دانشجویان درگیر حواشی و پرت شدن حواس نمی شوند و تمام تمرکز خرج توجه به درس استاد می شود.
وی از تجربه حضورش در یک دانشگاه مختلط استان می گوید و ادامه می دهد: محوطه این دانشگاه ها بیشتر به محل ملاقات دختر و پسرها می ماند تا محلی برای کسب آرامش و رفع خستگی جهت ادامه کلاس.
این خانم دانشجو با تاکید بر اینکه در دانشگاه تک جنسیتی خیلی راحت تر پای تخته می رویم و اظهار نظر می کنیم، بیان کرد: اینجا فضای تمسخر و نگاه های نامناسب برخی افراد بی ملاحظه و سبک از جنس مخالف وجود ندارد.
جوادی فر عنوان کرد: اینجا خیلی راحت هستیم؛ به طوریکه اگر جنس مخالف باشد خیلی ها حرف نمی زنند و ممکن است امکان ظهور و بروز پیدا نکنند و از رشد علمی بیشتر باز بمانند.
وی در پایان تصریح کرد: دانشگاه تک جنسیتی کمک به علم است و پس از آن کمک به جنس زن است.
دانشگاه مختلط و چشم و هم چشمی ها
در ادامه مصاحبه ای با خانم دلیریان از دانشگاه آزاد داشته ایم که مدتی را در کلاس های تفکیک شده دانشگاهی دیگر تحصیل کرده است، وی در این رابطه گفت: دانشجویان در محل تفکیک شده راحت تر تمرکز کرده و به مسائل غیر کلاس فکر نمی کنند.
وی افزود: آرامش دانشجویان بخصوص خانم ها در دانشگاه تک جنسیتی بیشتر است؛ چرا که با اساتید راحت تر ارتباط می گیرند و بهتر کنفرانس می دهند که ممکن است در فضای مختلط راحت نباشند.
این دانشجوی آزاد بجنورد تصریح کرد: مسئله جدی دیگر در دانشگاه مختلط چشم و هم چشمی هایی است که برای جلب توجه جنس مخالف صورت می گیرد و برخی افراد با لباس ها و آرایش های نامناسب وارد محیط دانشگاه می شوند.
وی در این خصوص توضیح داد: همین موضوع خود می تواند مقدمه آسیب های بعدی باشد و ذهن دانشجوی ما را از کسب علم به فضای دیگری ببرد و روابط نامعقولی را میان دختر و پسر ایجاد کند.
دلیریان در پاسخ به این سئوال که به نظر شما حس رقابت در کدام دانشگاه بیشتر است، عنوان کرد: به نظر می رسد حس رقابت در دانشگاه مختلط بیشتر باشد.
ایران کمترین تعداد دانشگاه تک جنسیتی را داراست!
در ادامه این گزارش، سراغ خانم معین، عضو هیات علمی دانشگاه «کوثر» بجنورد رفتیم تا نظر وی بعنوان کسی که هم در دانشگاه تک جنسیتی و هم مختلط تدریس دارد را جویا شویم و مقایسه فضای این دو را برایمان انجام دهند.
وی در این رابطه گفت: امروز یکی از مشکلات دانشگاه ها روابط ناسالم بین دختران و پسران است که باعث فاصله گرفتن دانشگاه از رسالت علمی آموزی خود شده است.
معین تصریح کرد: امروز کشورهای پیشرفته دنیا که مذهب ندارند نیز بخاطر بازدهی بالای فضای تفکیک شده تعداد زیادی دانشگاه تک جنسیتی راه اندازی کرده اند و طبق تحقیقات انجام شده ایران کمترین تعداد دانشگاه تک جنسیتی را داراست.
وی تاکید کرد: حداقل بعنوان انتخاب آزاد باید هر استان یک دانشگاه تک جنسیتی برای خانواده ها و دانشجویانی که نگران آسیب های فضای مختلط هستند، راه اندازی شود.
این استاد دانشگاه گفت: طبق تجربه تدریسی که در دانشگاه مختلط و تک جنسیتی دارم، درصد انحرافات در دانشگاهی مثل کوثر نسبت به دیگر دانشگاه ها کمتر است.
وی افزود: تحقیقی هم که از فضای خوابگاه دانشگاه ها داشته ام، نیز این موضوع را اثبات می کرد که دانشجویان دانشگاه های تک جنسیتی کمتر درگیر حواشی هستند.
اگر توجهی که به دانشگاه مختلط می شود به تک جنسیتی شود، خروجی آن درخشان است
عضو هیات علمی دانشگاه کوثر بیان کرد: اگر امکانات عمرانی و زیرساختی به دانشگاه های تک جنسیتی مانند دانشگاه های مختلط داده شود، پیش بینی ما این است که پیشرفت ها بالاتر خواهد بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در دانشگاه های مختلط برخی حریم ها رعایت نمی شود، گفت: بعضا دختران ما به خود اجازه نمی دهند که پای تخته بیایند شاید مسخره شوند.
اظهار نظر و اعتماد به نفس خانم ها بیشتر است/ منتقدینی که طرافدار شدند
معین گفت: سرکلاس دانشگاه تک جنسیتی دانشجویانم راحت هستند و خیلی بیشتر اظهار نظر می کنند و اعتماد به نفس بیشتری دارند.
وی با اشاره به اینکه برخی دانشجویان که پیش از ورود به دانشگاه تک جنسیتی منتقد بودند بعد از درک فضا از طرفداران شده اند، گفت: آنها می گویند اینجا آرامش بیشتری دارند و بحث ها عمیق تر است.
رقابت کمتر که نیست، شدیدتر است
این استاد دانشگاه تاکید کرد: تحلیلم این است که باید به این دانشگاه ها پر و بال بیشتری بدهند تا ببینند چه خروجی های درخشانی خواهد داشت نه اینکه مانند دانشگاه کوثر از بدو تاسیس مشکل مکان و زمین و غیره داشته باشد.
معین در پاسخ به این سئوال که برخی معتقدند رقابت میان دانشجویان در دانشگاه مختلط بیشتر است، گفت: بنده تجربه کرده ام که در دانشگاه تک جنسیتی اصلا رقابت کم نیست بلکه شدید تر است.
وی افزود: اتفاقا در دانشگاه های مختلط آنقدر برخی معضلات پر رنگ شده است که اساسا رقابت بوجود نمی آید و اگر باشد، نیز بروز چندانی پیدا نمی کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اساتید خود می توانند با طرح بحث های خوب رقابت ایجاد کنند و مسئله رقابت ارتباطی به مختلط بودن ندارد.
پس از این گفتگو سراغ حجت الاسلام رستگار، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه های خراسان شمالی رفتیم تا مسئله را از دیدگاه وی بررسی کنیم.
دانشگاه تک جنسیتی کاملا قانونی است پس نباید مورد ظلم واقع شود
وی در این رابطه گفت: به لحاظ روانی کسانی که دانشگاه تک جنسیتی را انتخاب می کنند، دنبال آرامش بیشتری هستند و مشاهده شده است که افراد منتقد پس از حضور در این فضا نظرشان تغییر کرده است البته از سوی دیگر هم داشته ایم.
حجت الاسلام رستگار ادامه داد: تاسیس دانشگاه های تک جنسیتی کاملا مطابق قانون صورت گرفته است و بدلیل تک جنسیتی بودن نباید مورد ظلم واقع شود.
وی با اشاره به اینکه باید برای خانم ها حق انتخاب قائل شویم، تصریح کرد: این دانشگاه ها کاملا مطابق ارزش ها و تفکر دینی پایه گذاری شده است و لذا باید سریع تر سروسامان بگیرد.
باید حمایتی که از دانشگاه مختلط می شود از تک جنسیتی هم بشود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه های استان با تاکید بر اینکه این دانشگاه ها از بدو تاسیس قانونی بوده اند، گفت: تفکری که در مقابل این دانشگاهها ایستادگی می کند، پایبند قانون نیست.
حجت الاسلام در پایان عنوان کرد: باید همان طور که از دانشگاهی مثل دانشگاه بجنورد حمایت می کنیم از اینها هم با همان قوت حمایت کنیم.
دیدگاه های مختلف پیرامون این دانشگاه ها را مطالعه کردید و آنچه در پایان قابل بیان است مسئله حمایت اگر نگوییم بیشتر بلکه باید بگوییم حمایت همطراز با سایر دانشگاه های دولتی است که تا کنون آنطور که باید و شاید شاهد آن نبوده ایم.
امیدواریم با درک مسئولان امر از اهمیت این دانشگاه ها که امروز کشورهای پیشرفته دنیا به سمت تاسیس آن ها می روند و نیز بر اساس اعتقادات و ارزش های اسلامی، بیش از پیش آنها را تقویت کرده و توسعه دهیم.
این روش درست نیست...
خوب تو خیابونا هر کسی رفتو آمد میکنه چرا تو خونتون در گذاشتین بزارید مثل خیابونا هر کس و نا کسی بیاد و بره!!!ب این میگن قیاس
اول من قاس ابلیس رقاص
من در دانشگاه علامه تحصیل می کنم و کلاس ما تفکیک هست و ما خیلی راحت هستیم و واقعا خدا رو شاکرم که در چنین فضایی درس می خونم چون نا خود آگاه جنس مخالف حواس آدم رو پرت می کنه.
هر زمان سطح سواد اساتید زن و مرد برابر شد آن زمان این کار را بکنید.
بجای این کارا و این فکرای جاهلانه بشینین درست روی فرهنگسازی و تربیت فرزندها و خانواده ها کار کنید تااین قضیه که هیچی هزارتا مسئله بدترازاین هم حل میشه.
توی دانشگاه جداشون کردید ،وقتی کلاساشو پیچوند رفت دنبال این کارا چی؟توی خیابون هم بپا براشون میزارید؟
من خودم دانشگاه تک جنسیتی درس میخونم هیچکس راضی نیست دخترای دانشگاه ما بیشتر باپسرا رابطه گرفتنو یه جورایی بیشتر بی جنبه بازی در میارن تا بقیه دانشگاهها...
لطفا سانسور نکنید
تک جنسیتی محض غلطه