محمدجعفر جوادی ارجمند در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اظهارات اخیر اوباما مبنی بر اینکه در 15 سال بعدی راحت تر میتوان به ایران حمله کرد گفت: ضوابط بین ایران و آمریکا براساس نظریه مارپیچی تبیین می شود یعنی تعاملات به قدری پیچیده است که روز به روز تغییر می کند.
وی تصریح کرد: ما در مذاکرات هستهای گامی برداشتیم که قطع نامهها پس از توافق میبایست لغو شود که مسیر جدیدی را آغاز کردیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: فراز و فرودهای زیادی در مسیر توافقات هستهای کشورمان وجود دارد ،در آمریکا مسائل داخلی بسیار زیادی همچون بررسی برجام در کنگره وجود دارد و اظهارات اوباما ضد نقیض و تنها برای حمایت از لابیهای خاص یا طرفداری جناحی بیان میشود.
وی افزود: اینکه گفته میشود گزینه نظامی پس از 15 سال روی میز است مگر شدنی است؟ در این دورانی که غرب مدعی داشتن گزینههای نظامی روی میز بود چه کاری را توانست پیش ببرد ،مسائل در دنیای بین المللی به قدری متغیر است که برای یک ساعت بعد هم نمیتوان تصمیمی گرفت.
جوادی ارجمند با بیان اینکه غرب میخواهد پازل منافع خود را به خوبی بچیند تاکید کرد: دو هفته بعد کنگره پیرامون متن برجام نظراتی را ارائه میکند و شخص رئیس جمهور آمریکا برایش مهم است که در آخرین دوره ریاست جمهوری اش عملکرد مثبتی در کارنامه وی باقی بماند.
وی در پایان با بیان اینکه اوباما درصدد است که برگ برنده هستهای در دستش باشد خاطرنشان کرد: ولی گاهی در این میان از لبههای منفی عبور میکند و اظهارات پوچی را به زبان میآورد که تنها مصرف داخلی دارد، آنچه در عمق ذهن شان پذیرفتنی است این بوده که جمهوری اسلامی امروز به عنوان بازیگر اصلی بین الملل در منطقه شناخته شده است.