به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام علی اکبر فرجام صبح امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه استان خراسان رضوی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد در جمع طلاب با یادآوری این مطلب که سال گذشته حوزه علمیه در عرصه فعالیت قرآنی کشور و بینالملی توفیقات قابل توجهی کسب کرد، گفت: حوزه علمیه مشهد در مسابقات قرآنی سال جاری در رشته حفظ رتبه اول کشوری و بینالملی را بدست آورد.
وی ضمن اشاره به این مطلب که حوزه علمیه مشهد در جهت قرائت قرآن حرکات خوبی را شروع کرده است، افزود: علما در ایام تعطیلات تابستانی به فعالیتهای مانند مطالعه، پژوهش، تحقیقات و تبلیغ در مکانهای محروم مشغول بودند و از امروز فعالیت رسمی آموزشی حوزه علمیه مشهد همراه با دیگر حوزهای سراسر کشور آغاز میشود.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان رضوی با اشاره به اینکه علمای حوزه علمیه در گذشته با انجام فعالیتهای خوب باعث حفظ ارزشمند معارف اهل بیت شدند، گفت: علمای گذشته این میراث گرانبها را در اختیار ما قرار دادند.
حجت الاسلام فرجام با اشاره به این مطلب که بیشتر افتخار در هویت بخشی و حفظ امت اسلامی توسط حوزه صورت گرفته، خاطرنشان کرد: علمای دینی در عرصه دفاع در سراسر دنیا و استقلال و آزادی جوامع اسلامی پیشگام بودند و تاثیر در فرهنگ و تمدن اسلامی داشتهاند.
وی با یادآوری این مطلب که تمام تلاش و موفقیتهای حوزه علمیه در گذشته با استقلال علمی، مالی و اتکا به معنویت و منابع غنی علمی و همچنین آنچه که مردم متدین بر اساس احساس تکلیف به امام زمان(عج) انجام میدادند اداره میشود، گفت: حوزه علمیه در گذشته در عرصه تبلیغات، ابلاغ پیام الهی، پاسخ گویی به شبهات و تبین باورهای مردمی در گذشته تلاش کردهاند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان رضوی با بیان اینکه امروز ما در مواجه با دشمنی بیدار، آشنا با حوزه و ضربه خورده از نقش آفرینی حوزه، علما و مراجع دینی میباشیم، بیان داشت: امروز مرجعیت و علمای دین نقش و جایگاه عالی در مجموعه تحولات دینی و جهانی دارد.
حجت الاسلام فرجام خطاب به طلاب با تاکید بر این نکته که امروز شرایط، فرصت و امکانات بیشتر و بهتر در اختیار حوزه علمیه قرار دارد، خاطرنشان کرد: امکانات ارتباطی بسیاری در اختیار حوزه علمیه میباشد، مانند تریبونهای متعدد، نمازهای جمعه، مساجد، مطبوعات و فضای مجازی که از این امکانات حوزه علمیه میتواند استفاده کند.
وی بیان داشت: در گذشته این امکانات به این گستردگی در اختیار حوزه علمیه نبوده است، فرصت های کنونی مسئولیت، رسالت و تکلیف حوزه علمیه را خیلی زیاد میکند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که امکانات موجود میطلبد که تلاش جدید و کوشش برای آموزه ها و معارف دینی و فقهی در سال جاری صورت بگیرد، بیان داشت: در امتحانات خارج در سال گذشته حدود ۷۰ نفر با نمره عالی قبول شدند که در سال تحصیلی جدید این تعداد بیشتر خواهند شد.
حجت الاسلام فرجام با بیان این مطلب که در حوزه علمیه برنامه درسی منظم، مرتب و با حمایت اساتید طراحی و اجرا میشود، تصریح کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری رسالت اولیه حوزه علمیه مسلح شدن به سلاح معرفت و استدلال است تا در آینده کلاس درس و حوزه پر رونق شود.
وی با تاکید بر این مطلب که از رسالت جدی امروز حوزه توسعه تفکر و جهانی اندیشیدن است، تصریح کرد: اگر فرهنگ امروز از نظر گفتاری و رفتاری دچار اشکالاتی میباشد، این اشکالات را باید حوزه علمیه و مبلغان دینی که متولی فرهنگ دینی در بدن جامعه هستند حل کند.
مدیر اجرای حوزه علمیه خراسان رضوی با بیان این مطلب که فرهنگ اگر بخواهد منطبق با سنت اهل بیت(ع) شود، باید در حوزه حضور جدی داشته باشد، گفت: یک نمونه از حضور جدی حوزه علمیه توجه آن به حاشیه شهر مشهد است که حدود یک میلیون ۲۰۰هزار نفر جمعیت در آن زندگی میکنند.
حجت الاسلام فرجام در پایان ضمن اشاره به این مطلب که ۴۰۰ مسجد در این حاشیه وجود دارد؛ که حدود ۳۵۰ مسجد، امام جماعت دارد، یادآورشد: امیدوارم که حوزه علمیه و علما حرکتی جهادی در عرصه فرهنگ که دغدغه مقام معظم رهبری میباشد، انجام دهند.