به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، طرح ولایت دانشجویی یکی از طرح های سازمان بسیج دانشجویی کشور است که 20 سال است با هدف آشنایی دانشجویان با مبانی اندیشه اسلامی- عمقبخشی به معرفت دینی و ترویج گفتمان تربیتی و اخلاقی- بسترسازی برای تبدیل شدن هر دانشجو به یک سرگروه حلقه صالحین و تقویت مهارت تشکیلاتی در فصل تابستان برگزار می شود.
سازمان بسیج دانشجویی خراسان جنوبی نیز امسال هفتمین دوره این طرح را با حضور 120 دانشجو از سراسر استان و با حضور اساتید مجرب استانی و کشوری برگزار می کند.
فاطمه لطفی، یکی از دانشجویان شرکت کننده در این طرح با بیان اینکه طرح ولایت راه درست اندیشیدن و درست زندگی کردن را به ما نشان می دهد، گفت: من با هدف خودشناسی در این دوره شرکت کردم تا خواسته های مقام معظم رهبری از یک جوان ایرانی را در خود تقویت کنم.
این دانشجوی بسیجی دانشگاه پیام نور طبس افزود: این دوره ها انسان را برای خیلی از چیزها از قبیل مقابله با نفس، مقابله با دشمن داخلی و خارجی آماده می کند.
وی تصریح کرد: حضور در این دوره برای من بویژه در کلاس های معرفتی و اخلاق بسیار مفید بوده است.
یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در طرح ولایت با اشاره به اینکه ما سربازان این کشور هستیم و باید مسائل و مشکلات کشور را بدانیم و نسبت به آن دغدغه داشته باشیم، بیان داشت: طرح ولایت طرحی است که دید دانشجو را نسیت به مسائل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی جامعه باز می کند.
محدثه دادمهر، دانشجوی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه آنچه امروز طرح ولایت دنبال میکند، واکسینه کردن دانشجو و طلبهای است که لحظهلحظه حیاتش الگوگرفته از شهداست، ادامه داد: ما اکنون در جنگ نرم قرار داریم و دانشجویان طبق سخن رهبر انقلاب، افسران جوان مقابله با جبهه جنگ نرم هستند؛ پس لازم است با تشکیل این دوره ها، دانشجو با توطئه های دشمن آشنا شود و شیوه های مقابله با جنگ نرم را برای دانشجو طراحی و ترسیم کنند تا دانشجویان منسجم تر و همه جانبه تر وارد عرصه شوند.
وی افزود: در این طرح بر اطلاعات دینی و مذهبی ما افزوده می شود تا بتوانیم در برابر شبهات وارد شده در دانشگاه جوابی داشته باشیم.
فاطمه صنفی، یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در این طرح گفت: به نظر من هدف از برگزاری این طرح تقویت و پرورش افرادی همسو و همفکر برای نظام جمهوری اسلامی ایران است.
این دانشجوی دانشگاه قاین با بیان اینکه برگزاری این طرح باعث تلنگری هرچند کوچک در دانشجویان می شود، افزود: حضور نخبگان دانشگاهی در طرح ولایت یکی از ویژگی مهم این طرح است که باعث می شود هر دانشجو با توجه به رسالتی که در دانشگاه دارد، آنچه را که در این دوره ها یاد می گیرد به دیگران نیز انتقال دهد.
وی تصریح کرد: به نظر من این دوره ها باید برگزار شود تا دانشجویان بیشتر با حقایق و مسائل روز آشنا شوند و گامی برای پیشرفت و برخورد با مشکلات آتی بردارند.
صنفی بیان داشت: حضور در این دوره ها روحیه جهاد در زمینه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را افزایش می دهد.
ریحانه محمدی، یکی دیگر از دانشجویان با اشاره به اینکه من با هدف فراگرفتن قطره ای از دریای معرفت و اندیشه و افزایش بصیرت و آگاهی در این دوره شرکت کردم، گفت: با توجه به حجم مسائل فرهنگی وارد شده از غرب و مسائل سیاسی روز، بسیجیان به عنوان افراد فعال در دانشگاه باید هر از چند گاهی دوره ببینند تا بتوانند در برابر این مسائل دید تحلیلی و تبیینی داشته باشند.
این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان بیرجند ادامه داد: به نظر من این دوره ها باید از راهنمایی و دبیرستان شروع شود و دانشگاه کمی دیر است؛ چرا که دشمن برای دبستانی های ما هم برنامه ریزی می کند؛ اما ما برای مقابله از دانشگاه شروع می کنیم که دیگر دیر شده است.
وی در پایان با بیان اینکه با اجرای این طرح و توانمند کردن دانشجویان بسیجی، تربیت نیروهای هم تراز با انقلاب اسلامی بیشتر محقق می شود، گفت: افزایش بصیرت دینی دانشجویان بر پایه مفاهیم قرآن کریم و مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) موجب تقویت قدرت تحلیل و مستدل در بین قشر جوان جامعه می شود.
لازم به ذکر است، طرح ولایت در استان خراسان جنوبی از 11 شهریور ماه جاری در دانشگاه صنعتی بیرجند آغاز شده و تا 20 شهریور ماه جاری ادامه خواهد داشت.