کد خبر:۴۳۹۳۷۸
معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان بزرگ مطرح کرد:

توجه به توسعه صادرات یکی از برنامه‌های مورد توجه پارک علم و فناوری خراسان

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان بزرگ گفت: یکی از برنامه‌های مهم و مورد توجه پارک، توسعه صادرات می‌باشد و علت این توجه این است که چنانچه تنها به بازار داخل بیاندیشیم، حذف خواهیم شد؛ به همین دلیل اخیرا اقدام به ایجاد مرکز مبادلات فناوری ایران و قزاقستان را در کشور قزاقستان کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، امینی امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم بازدید مدیران و کارشناسان سازمان پسماند شهرداری مشهد از پارک علم و فناوری خراسان، نقش پارک‌های علم و فناوری را تبدیل ایده و صنعت دانست و گفت: این پارک که از سال ۸۱ تاسیس شده دارای ۳۵ هکتار می‌باشد و از ابتدای تاسیس تا کنون توانسته بیش از ۶۰۰ شرکت را تحت پوشش خود قرار دهد.

 

وی با بیان این مطلب که در حال حاضر حدود ۲۳۵ شرکت تحت پوشش پارک علم و فناوری خراسان می‌باشد، افزود: در حال حاضر این پارک دارای هشت مرکز رشد کشاورزی، انرژی، فرهنگ و زیارت، جامع، فناوری اطلاعات، نیشابور، گناباد و تربت حیدریه می‌باشد.

 

توجه به توسعه صادرات یکی از برنامه‌های مورد توجه پارک علم و فناوری خراسان

 

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان بزرگ ادامه داد: یکی از برنامه‌های مهم و مورد توجه پارک، توسعه صادرات می‌باشد و علت این توجه این است که چنانچه تنها به بازار داخل بیاندیشیم حذف خواهیم شد، به همین دلیل اخیرا اقدام به ایجاد مرکز مبادلات فناوری ایران و قزاقستان را در کشور قزاقستان کردیم.

 

امینی در ادامه به مزیت‌های حضور در مراکز رشد و پارک علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: شرکت‌هایی که تحت پوشش پارک قرار می‌گیرند حدود پنج تا ۵۰  میلیون تومان وام با سود چهار درصد دریافت می‌کنند.

 

وی معافیت‌های مالیاتی، بیمه‌ای و گمرکی را از دیگر مزایای حضور در مراکز رشد برشمرد و بیان داشت: سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای تجاری سازی محصولات شرکت‌های تحت پوشش پارک از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تسهیلات دریافت کردیم که این تسهیلات را در اختیار ۲۰ شرکت قرار دادیم.

 

کسب رتبه نخست در بخش صادرات فناورانه

 

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان بزرگ با اشاره به این نکته که پارک خراسان پس از پارک تهران و اصفهان مقام سوم را دارا می‌باشد، افزود: این پارک با بیش از دو میلیون دلار صادرات فناوری توانست رتبه اول کشور در این مسئله را بدست آورد.

 

امینی بدست آوردن ثروت از طریق دانش را بهترین نوع ثروت عنوان و خاطرنشان کرد: مراکز رشد هم می‌توانند داخل دانشگاه و هم می‌توانند خارج از دانشگاه باشد. در دنیا مراکزی که خارج از دانشگاه فعالیت می‌کنند بیشتر تجاری هستند و مراکزی در داخل دانشگاه فعالند، اقدامات علمی انجام می‌دهند.

 

وی ضمن بیان این‌که پارک علم و فناوری خراسان با مراکز رشد داخل دانشگاه‌ها نیز در ارتباط است، بیان داشت: یک تفاوتی که پارک با مراکز رشد داخل دانشگاه دارد این است که شرکت‌هایی که در مراکز رشد هستند تنها مجازند سه سال در مراکز رشد باشد؛ اما شرکت‌هایی که در مراکز رشد پارک قرار دارند می‌توانند پس از سه به عنوان مرکز همکار به کار خود ادامه دهند.

 

انعقاد 9 تفاهم نامه با شهرداری مشهد

 

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان بزرگ در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سال گذشته برای نخستین بار یک تبصره تحت عنوان تبصره 18 به قانون بودجه شورای شهر مشهد اضافه شد که امروز با عنوان تبصره ۱۷ معروف است که بر اساس آن باید مسائل و مشکلات شهرداری با رویکرد نوآورانه حل و فصل شود.

 

امینی ضمن اشاره به این موضوع که تا پایان سال گذشته 9 قراداد با شهرداری منعقد کردیم، گفت: امسال هم این روند را جدی‌تر دنبال کردیم؛ به طوری که تفاهم نامه‌ای سه جانبه بین پارک، شورای شهر و شهرداری به امضا رساندیم.

 

وی با اشاره به اینکه پارک تقریبا با تمامی مجموعه‌های شهرداری در ارتباط است، تصریح کرد: علاوه بر شهرداری با دیگر سازمان‌ها و نهادها مانند پارس جنوبی، اداره صنایع استان، شرکت گاز، استانداری و غیره قردادهایی را بسته‌ایم.

 

امینی در ادامه در رابطه با برنامه‌های مراکز رشد علوم انسانی پارک در سال ۲۰۱۷ بیان داشت: هفته گذشته این موضوع در جلسات مطرح شد، البته پیش از این نیز طرح مطالعاتی زیارت در دستور کار بود و برای سال ۲۰۱۷ نیز طرحی با همین عنوان در دستور کار قرار گرفته و برای انجام برنامه‌های فرهنگی متنوع برای سال 2017 که قرار است مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد، به کمک دستگاه‌ها بشتابد.

 

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان بزرگ یکی از برنامه‌های این طرح را دعوت از نخبگان فرهنگی و بهره‌گیری از ایده‌های فرهنگی آنان نامید و تصریح کرد: برنامه‌های اجرایی این طرح مطالعاتی تا پایان سال بسته خواهد شد.

 

وی در ادامه گفت: یکی دیگر از اقداماتی که برای حمایت از شرکت‌های حاضر در مراکز رشد انجام داده‌ایم تاسیس صندوق پژوهش و فناوری است که سهام ۴۹ درصد از این صندوق در دست سهامداران دولتی مانند استانداری، دانشگاه، پارک و غیره است و مابقی در دست بخش خصوصی است که با دادن وام یک تا ۵۰۰ میلیون تومان و با نرخ سود چهار تا ۲۱ درصد به کمک طرح‌های کوچک می‌آید.

 

امینی در بخش پایانی سخنان خود درباره تفاوت بین شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های حاضر در مراکز رشد، خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش بنیان مرحله رشد خود را سپری کرده و تسهیلات خود از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت می‌کنند؛ اما شرکت‌های حاضر در مراکز رشد تحت حمایت پارک هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار