به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، اکبر عظیمی با بیان اینکه پارک های علم و فناوری زیرمجموعه معاونت پژوهش در وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، گفت: پارک های علم و فناوری تلاش دارند تا به توسعه دانش و تبلور ایده دست پیدا کنند.
وی با اشاره به آغاز به کار پارک علم و فناوری پارک خراسان رضوی یادآور شد: شروع فعالیت پارک علم و فناوری خراسان رضوی از سال 81 آغاز شده است و تا کنون بیش از 600 ایده را پذیرش کرده ایم و 220 شرکت فناورانه در پارک علم و فناوری خراسان رضوی حضور دارد.
عظیمی به شبکه سازی در پارک علم و فناوری خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: ما تلاش داریم بحث شبکه سازی و ایفای نقش ارتباطی میان کارفرمایان و پیمانکاران در بخش خصوصی را دنبال کنیم.
معاون علم و فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی به تحریم ها در کشور اشاره کرد و بیان داشت: با حضور گسترده رقبای خارجی در فضای پساتحریم اکنون پارکهای علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان وارد عرصه رقابتی شدید میان ایران و شرکت های مطرح جهان می شوند.
عظیمی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری خراسان رضوی به ارتباط پایدار، دائم در جهت توسعه فناوری با حوزه نفت و گاز و شرکت های فناورانه کشور اعتقاد دارد و بر این اساس تفاهم نامه ای با شرکت گاز خراسان رضوی و پالایشگاه خانگیران داشته است.
وی اولین تفاهم نامه های پارک علم و فناوری خراسان رضوی را با این دو شرکت دانست و تصریح کرد: در حال حاضر ارتباط پارک علم و فناوری خراسان رضوی با پالایشگاه های خانگیران بسیار گسترش پیدا کرده است به نحوی که در جلسات هفتگی در هر چهارشنبه بر سر توافقات شکل گرفته میان طرفین مذاکره می کنیم.
معاون علم و فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی به تفاهم نامه پارک علم و فناوری خراسان رضوی با مجتمع پارس جنوبی در سال 91 اشاره کرد و افزود: سال 91 آغاز رابطه پارک علم و فناوری خراسان رضوی با مجتمع پارس جنوبی بود و در حال حاضر تفاهم نامه شکل گرفته در آن تاریخ که سه سال از آن می گذرد به اتمام خواهد رسید که امیدواریم در ماه های آینده تمدید این تفاهم نامه را به دنبال داشته باشد.
عظیمی با انتقاد از قطعه سازی از سوی شرکت های دانش بنیان در کشور متذکر شد: ما قطعه ساز در کشور زیاد داریم اما مجموعه ساز و پکیج ساز نیازی است که در این خصوص در کشور با کمبود آن روبه رو هستیم براین اساس پارک علم و فناوری خراسان رضوی مجموعه ها خود را به پکیج سازی و مجموعه سازی سوق می دهد.
وی در پایان با بیان اینکه ایده های مجتمع پارس جنوبی را جهت تجاری سازی استفاده می کنیم، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم ارتباطات خود را با شرکت های مطرح و توانا مانند مجتمع پارس جنوبی افتتاح دهیم.
در ابتدای این مراسم سید حسن علم الهدایی با بیان اینکه فرصت های خوبی در خصوص حضور جوانان پرانگیزش و دارای پتانسیل در حوزه دانش در اختیار ما قرار دارد، گفت: ما این توان را داریم که در خدمت مجموعه های بزرگی چون پارس جنوبی باشیم و از ظرفیت بالای موجود در این مجتمع و از دانش جوان های خود در پارک های علم و فناوری در این راستا استفاده کنیم.
علم الهدایی با بیان اینکه جوانان امروز بسیار زودرنج و به دنبال سهولت در امور کاری خود هستند، گفت: امیدواریم بحث فعالیت ها در خصوص مالیات ها و قوانین حالت ساده تری به خود بگیرند تا با وجود قانون های بسیار خوبی که داریم تسهیل در کارها نیز صورت بگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید با ایجاد فرهنگ فناوری و اعتماد به بخش خصوصی و دولتی بتوانیم بهره برداری خود را در مسیر تولید دانش در کشور ارتقا دهیم.
لازم به ذکر است، بر اساس قرارداد شکل گرفته میان مجتمع پارس جنوبی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی و شرکت کاوش صنعت طوس تولید و ساخت سانتریفیوژهای دارای دور بالای هوا ابزار در کشور به صورت بومی درآمد و از این پس قطعات مورد نیاز مجتمع پارس جنوبی به وسیله شرکت کاوش صنعت طوس در داخل کشور تولید می شود.