به گزارش گروه «خبرگزاری دانشجو»، سخنرانی آقای لی دا زینگ از دانشگاه علوم زمین چین-پکن در محل سالن سمینار دانشکده علوم برگزار شد.
عنوان سخنرانی وی دیرینه شناسی ردپاهای دایناسور در کشور چین بود که وی در خصوص تشریح مجموعه بسیار غنی از اثرجاپای دایناسورها در این کشور مطالبی را ارائه داد.
وی گفت: در ۱۰ سال اخیر کشفیات بسیار مهمی درباره دایناسورها در کشور چین به انجام رسیده است. نتایج این کشفیات و مطالعات نشان می دهد، دایناسورهای دوره زمین شناسی کرتاسه در این مناطق دارای بدنی با پوشش پر بوده اند و همانند گلایدر امکان پرواز از نقطه ای به نقطه دیگر را داشته اند.
لی دا زینگ گفت: گزارشات به چاپ رسیده در خصوص ردپاهای دایناسورهای ژوراسیک ایران حاکی از آن است که مجموعه اثرفسیل های دایناسورهای ایران شباهت زیادی با ردپاهای دایناسورهای ژوراسیک شرق آسیا دارد.
وی گفت: از آنجا که در آن دوره های زمانی هنوز سپر هند میان صفحات ایران و چین قرار نداشته است، با مطالعات بیشتر می توان در بازسازی جغرافیای دیرینه و گسترش دایناسورها در آسیا تلاش کرد.
هم اکنون گروه اکتشافی میان دو دانشگاه زنجان و دانشگاه علوم زمین چین تشکیل شده و در پیمایش های اخیر در البرز مرکزی یافته های جدیدی از ردپای دایناسورها بدست آمده است. یکی از کشفیات این پیمایش وجود دایناسورهای پرنده در ایران را نیز تایید می کند.