محمدجواد حقشناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی فعلی این روزهای کشورمان، اظهار داشت: وضعیت اقتصادی کشور دارای ابعاد و شاخصهایی بوده که در مجموع باید با یک نگاه کلان به این مسئله پرداخت.
وی ادامه داد: به عبارتی وضعیت اقتصادی همچون سکهای میماند که دو رو داشته و هر روی آن یک بخشی از واقعیت را نشان میدهد.
حقشناس تاکید کرد: مشکلاتی همچون، تحریمهای اعمال شده از سوی غرب و قطعنامههای صادره از شورای امنیت و تحریمهای اروپا و آمریکا علیه کشورمان، موجب شد تا سالیان متمادی وضعیت اقتصادی و معیشتی ایران دچار مشکل شود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی کاهش منابع نفتی و همچنین کاهش میزان فروش نفت ایران از دو میلیون بشکه به پانصد هزار بشکه، وضع تحریمهای بانکی و پولی علیه کشورمان که مبادلات ارزی ایران با سایر کشورها را به حداقل رساند را از جمله عوامل موثر در ایجاد رکود و کاهش سطح اقتصادی کشورمان دانست.
حقشناس تصریح کرد: شاید به دلیل برخی سیاستهای اشتباه و غلطی که در کشور شکل گرفت، مشکلاتی همچون معضل اقتصاد رانتی، تولید کشور دچار مشکل شد؛ از سوی دیگر بحثهای مربوط به یارانهها که حجم عظیمی از منابع پولی کشور را به خود اختصاص داد و همچنین کاهش قیمت نفت، مجموع اتفاقاتی بود که طی این سالیان به اقتصاد کشور لطمه وارد کرد؛ هرچند مباحثی مانند کاهش قیمت نفت یک موضوع جهانی بوده و ارتباطی به سیاستهای دولتها ندارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در تشریح مشکلات پیش روی دولت و اقدامات انجام شده از سوی آن اینگونه اظهار داشت: دولت طبیعتا برای حل و فصل ماجرا با معضلاتی روبرو بود؛ از یک سو تورم به جان گسیختهای که به نزدیکی 40 درصد رسیده بود و از سوی دیگر با مشکل رشد اقتصادی مواجه شده بود که شاخص این معضل تا 5/6- آمده بود که البته برای حل این مشکلات سیاستهایی بکار گرفته شد.
حقشناس تاکید کرد: در این میان در کابینه دولت شاهد دو نوع رویکرد بودیم؛ رویکردی که اولویتش کنترل تورم بود و رویکردی که نگران رکود حاکم بر کشور بود؛ مسئله رکود طی یکی دوسال اخیر رشد اقتصاد کشور را به سمت منفی رسانده و عملا موجب شده بود تا با کاهش رشد مواجه شویم.
وی افزود: در این میان میتوان گفت رویکرد اول که همان کنترل تورم بود به نوعی مورد توجه قرار گرفت و به نظر میرسد طبق آمار و ارقام موجود دولت در این بخش موفق عمل کرده است؛ اما در بخش دیگر که همان توجه به معضل رکود و ایجاد رونق در کشور است، طبیعتا به دلیل کمبود منابع و نداشتن امکاناتی که بتواند چرخ تولید کشور را به حرکت وا دارد توفیق زیادی همراه دولت نبوده است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به نامه ۴ وزیر کابینه روحانی پیرامون وضعیت اقتصادی کشور خطاب به رئیس جمهور، اظهار داشت: نامه 4 وزیر نشان دهنده مجموعهای از نگرانیهایی است که این روزها در حوزه رونق اقتصادی در کشور بهوجود آمده است.
حقشناس در پایان با بیان اینکه مجلس این روزها رویکردهایی را دنبال میکند که خیلی متناسب با فضا و نیازهای امروز کشور نیست، خاطرنشان کرد: دغدغههای این روزهای اکثر نمایندگان خانه ملت بیشتر معطوف به انتخابات است و به نظرم نشان میدهد که مجلس شورای اسلامی چندان کارآمدی از خود پیرامون مسئله اقتصادی نشان نمیدهد، از این رو باید گفت دغدغههای مجلس، دغدغه هایی نیست که با مشکلات مردم سروکار داشته باشد.