محمدحسین رجبی دوانی، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در همدان، گفت: استکبار جهانی با شدیدترین شیوه های غیرانسانی تحریم ها و فشارهای زیادی بر ما تحمیل کرده بود، برداشتن شر دشمن و موانع پیشرفت کشور کار ارزشمندی است؛ اما به چه قیمتی.
وی با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر اینکه امتیازاتی که می گیریم، باید بیشتر از آن امتیازاتی باشد که می دهیم و تحریم ها باید یک جا رفع شود، افزود: متأسفانه مسئولان ما ضعف نشان دادند و توافق طوری به پایان رسید که اولا تحریم ها یکجا رفع نمی شود و از طرف دیگر امتیازات زیادی داده ایم.
این استاد دانشگاه بیان داشت: با وجود تکذیب مسئولان، کشور از پیشرفت هایی که تا کنون در عرصه ی هسته ای داشته ایم، عقب خواهد ماند و بازرسی از مراکز نظامی و باز جویی از دانشمندان هسته ای ما را نیز پذیرفته اند.
رجبی دوانی بابیان اینکه انتظار می رفت مجلس در برابر این مسئله که به عزت مردم و نظام و مستقل ترین کشور دنیا مربوط می شد، محکمتر عمل کند، بیان داشت: ما امتیازات نقد بزرگی را در مقابل امتیازات نسیه کوچکی از دست دادیم و متأسفانه مجلس نتوانست رسالت خود را بدرستی انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه سخنان و مواضع رهبر فصل الخطاب است، بیان داشت: باتوجه به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان باید منتظر موضع گیری رهبر باشیم.
پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه نیرو های حزب اللهی و ارزشی از طرف دولت تحقیر شده و افراطی و دلواپس خوانده شدند بیان داشت: حتی رهبر معظم انقلاب برای اینکه نشان دهند این افراد حق دارند در جایی فرمود من هم دلواپس هستم با این اوصاف باز می بینیم گستاخانه به دلواپسان حمله می شود.
رجبی دوانی در ادامه افزود: به هر صورت از سخنان اخیر رهبری فهمیده می شود که ایشان ازاین روند راضی نیستند.
وی با بیان اینکه دولت نماینده مردم است و رهبر برای عدم انعکاس ممانعت با دولت و خدشه دار نشدن عزت و شرف نظام، کوتاه آمدن ها را تحمل کرده اند، افزود: اگر عزت نظام زیر سئوال برود رهبر قطعا موضع خواهند گرفت، باید منتظر نظر نهایی ایشان باشیم.
استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه مسئولان حقایق را یکجا و به صراحت بیان نمی کنند و قابل اعتماد نیستند، بیان داشت: ما باید هوشیار بوده و تحت تأثیر جو سازی های مسئولان دولتی قرار نگیریم و این حق را داریم بدون اینکه بخواهیم دولت تضعیف شود مسائل را برای آگاهی مردم بیان کنیم.
وی در ادامه افزود: دولت امیدی کاذب در مردم ایجاد کرد و چنین القا کرد که این موضوع تمام مشکلات را حل خواهد کرد؛ اما اکنون متوجه شده اند که دستاورد های آنچنانی بدست نیاورده اند یک روز خروج از رکود را جشن گرفتند و روز دیگر اعلام کردند کشور در حال رکود اقتصادی است.
رجبی دوانی با بیان اینکه سیاست دولت اشتباه بوده و این ربطی به اصل نظام و ولایت ندارد، گفت: مسئله مهم نگهداشتن مردم در پای نظام است نه اینکه دولت برای حفظ قدرت خود به دشمن امتیاز دهد و کوتاه بیاید. بنابراین شایسته نیست مردم را با بدقولی ها و برداشتهای ناصواب از حوادث از نظام دور کنیم.
وی در خصوص تحصن نیرو های حزب اللهی بیان داشت: اگر دولت تدبیر داشت می توانست از تحصن روحانیون و بچه های حزب الله، به جای مقابله با توهین و تحقیر، به عنوان برگ برنده در مقابل دشمن استفاده کند و به دشمن نشان دهد اگر ما هم بخواهیم مردم نخواهند گذاشت.
رجبی دوانی بیان داشت: من در صدد دفاع از دولت قبلی نیستم اما متأسفانه این دولت در این دو سال و چند ماه نشان داد که باوجود شعار تدبیر و امید، تدبیر و امیدی در کار نیست؛ چرا که وقتی ایران توافقهای اولیه را با غرب امضاء کرد سولانا گفته بود: ما می خواستیم بیشتر از اینها را در دولت قبلی به ایران بدهیم؛ اما قبول نمیکردند.
وی با بیان اینکه دولت ضعف زیادی از خود نشان داده است، افزود: وقتی مذاکره کنندگان در ژنو بودند، رئیس جمهور در دانشگاه تهران گفت: من کشور را با خزانه خالی تحویل گرفتم و بعد از آن بانک مرکزی این مسئله را تکذیب کرد، بر فرض اگر هم چنین بود تدبیر اقتضا می کرد این مسئله بیان نشود.
استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ گفت: از طرفی یکی از مذاکره کنندگان ارشد بیان کرده بود با رسیدن این مسئله به گوش دشمن توقعات آنها بالارفت و توافقات انجام شده را زیر پا گذشتند.
رجب دوانی گفت: اوباما نیز با شنیدن اوضاع وخیم اقتصادی در ایران گفته بود: بالاخره فشارهای ما به ایران آنها را به پای میز مذاکره نشاند: طبیعتا چنین ضعف ها و مواضع غیر مدبرانه باعث زیاده خواهی دشمن می شود.
ولی بنده به عنوان یک انسانی که فکر می کند و زوایای مختلف زندگی برایش مهم است نظر ایشان را نظر شخصی یک انسان با تجربه و متفکر می دانم. نه متخصص سیاسی و نه متخصص اقتصادی و البته مطمئنا قابل اعتنا!