به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پنجمین جلسه کارگروه استانی شاعا (شبکه آزمایشگاه های علمی ایران) و اولین جلسه ستاد استانی هفته ملی پژوهش و فناوری در استان همدان با حضور دکتر حیاتی رئیس دانشگاه ملایر، دکتر علیایی معاون مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قائم مقام شبکه شاعا و دبیر استانی ستاد هفته ملی پژوهش و فناوری، مهندس مرتضی زالی معاون مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر اجرایی ستاد هفته ملی پژوهش و فناوری، دکتر سوری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملایر، دکتر ختن لو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی سینا، مهندس قیاسی فرماندار ویژه شهرستان ملایر و رؤسا و معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های استان در دانشگاه ملایر برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر حیاتی ضمن تشکر از میهمانان، خصوصا دکتر علیایی و فرماندار ویژه شهرستان به پاس حضور در دانشگاه ملایر و تسلیت شهادت سردار همدانی، با اشاره به مزایای تشکیل شبکه شاعا گفت: این ایده خلاقانه ضمن هماهنگ کردن دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آزمایشگاهی، در کاهش هزینه ها، اقدامی موثر است و بین دانشگاه های استان تعادل و تعامل به وجود آورده و آن را تقویت می کند.
وی افزود: برخی دانشگاه ها از دستگاههای مهم و گران قیمتی برخوردار می باشند که در عین پر اهمیت بودن، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و یا تنها در اختیار تعداد محدودی دانشجو و استاد هستند. با تفکر شاعا دانشجویان سایر دانشگاهها نیز می توانند از این دستگاهها استفاده کنند. در همین راستا دانشگاه ملایر در نظر دارد تجهیزات و وسایل آزمایشگاه ها و کارگاه های خود را از انحصار دانشجویان خود خارج کرده و این امکان را فراهم کند تا دانشجویان، پژوهشگران و اساتید دانشگاههای دیگر نیز، بتوانند از آنها استفاده کنند.
رئیس دانشگاه ملایر با اشاره به احداث مرکز پرتو دهی گاما و الکترون به عنوان یکی از برنامه های دانشگاه ملایر گفت: پس از اخذ مجوز راه اندازی این مرکز در سال 92، دانشگاه ملایر طرح های آن را آماده، اعتبار مورد نیاز آن را پیش بینی و زمینی به وسعت 140 هکتار در مجاورت دانشگاه برای این مرکز خریداری نموده است و امید دارد با حمایت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استانداری همدان و سازمان انرژی اتمی ایران، این مرکز پس از استان های یزد و تهران، به عنوان سومین مرکز پرتودهی گاما و الکترون در کشور راه اندازی شده و به هم استانی ها و منطقه غرب کشور، در صنعت کشاورزی و مصارف پزشکی خدمت رسانی کند.
در ادامه، مهندس قیاسی فرماندار ویژه ملایر فرا رسیدن ایام سوگواری محرم را تسلیت گفته و از میزبانی دانشگاه ملایر سپاسگزاری نمود.
فرماندار ویژه ملایر از وضعیت توسعه شهرستان و دانشگاه ملایر ابراز خرسندی نمود و گفت: دانشگاه ملایر نسبت به سالهای قبل پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است و این حاصل تلاش مدیران این مجموعه از ابتدای آغاز به کار آن تا امروز می باشد.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به شرایط امروز جامعه علمی کشور گفت: ایران بعد از انقلاب اسلامی در بخش آموزش عالی با حمایت های گسترده دولت و همکاری بخش خصوصی، موفقیت های خوبی کسب نموده است و با وجود دارا بودن 1 درصد جمعیت جهان، حداقل به طور متوسط حدود 2 درصد سهم تولید علم در جهان را دارا می باشد. ضمن اینکه در بعضی زمینه ها همچون نانو، دانش هسته ای و سلولهای بنیادی در ردیف چند کشور نخست جهان قرار دارد.
وی افزود: اما دغدغه اصلی ما استفاده از این علم در راه رفاه مردم است. هنوز ارتباط علم و صنعت آنگونه که باید برقرار نشده و بفرمایش مقام معظم رهبری ما باید علم را به فناوری و فناوری را به صنعت و صنعت را در خدمت و توسعه کشور به کار گیریم.
آقای قیاسی نیروی انسانی جوان را از بزرگترین سرمایه های یک کشور دانست و حمایت بی دریغ استانداری همدان را در خدمت به جوانان و دانشگاه های استان اعلام نمود.
در ادامه جلسه کلیپ مربوط به هفته پژوهش در سال 93 از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایش در آمد.
دکتر علیایی معاون مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حضور فرماندار شهرستان و سایر میهمانان را در این جلسه گرامی داشت و با تاکید بر هفته پژوهش در استان ها گفت: ویژه برنامه های هفته پژوهش در سالهای قبل همواره در سطح ملی برگزار می شد و از آنجا که استان ها پیشگام ترین بخش هایی هستند که می توانند در هفته پژوهش فعال باشند و پتانسیل های فوق العاده ای دارند، امسال نقش مهمی برای آنها در نظر گرفته شده و برنامه و آیین نامه ها به صورت کاملا مشخص، در اختیار استانداران قرار داده شده است.
وی افزود: به همین منظور ستاد ملی هفته پژوهش با حضور تمام دستگاههای اجرایی پژوهش و فناوری کشور در تهران تشکیل شده است و برنامه هایی که در هفته پژوهش در سطح ملی برگزار می گردد، در مقیاس کوچکتر در استان ها برگزار خواهد شد.
دکتر علیایی استانداران را رؤسای ستادهای استانی و رؤسای دانشگاه های بزرگ استان ها را دبیر کل ستاد برگزاری هفته پژوهش در هر استان معرفی کرد و گفت: انتظار می رود به همت استانداران محترم، هفته پژوهش در استان ها به بهترین نحو برگزار شود و استان همدان با پتانسیل بالای خود به عنوان یکی از پرتلاش ترین و پیشگام ترین استان های کشور در صنعت و خصوصا کشاورزی، می تواند به عنوان یکی از منتخبین و برجستگان هفته پژوهش باشد.
معاون مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخی برنامه های هفته پژوهش در استان ها را چنین برشمرد:
وی همچنین حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از پروژه ها و تحقیقات برتر، اختصاص فضای مناسب در نمایشگاه ویژه هفته پژوهش به دستاوردهای قابل ارائه و ارزشمند، حضور مسئولین سطوح عالی کشور در مراسمات استانی هفته پژوهش و تجلیل از استانداران و دبیران کل ستادهای استان های برگزیده را از جمله اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته پژوهش خواند.
در ادامه جلسه، پس از مروری بر مصوبات جلسه پیشین کارگروه استانی شاعا، مسائل و برنامه های شبکه آزمایشگاههای علمی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه های استان به شرح تجهیزات و نیازمندی های آزمایشگاه های مرکزی خود و همچنین بودجه های اختصاص یافته و مورد نیاز آنها پرداختند.
همچنین تجهیزات مراکز آزمایشگاهی و دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری استان و ساماندهی آنها و قابلیت های نرم افزار مدیریت خدمات آزمایشگاهی، جهت یکپارچه سازی آزمایشگاه های مرکزی دانشگاه های استان مورد بررسی قرار گرفت.