گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- مریم محمودی؛ مراسم قرار بود ساعت هفت شروع بشود اما هنوز دو سه ساعت مانده به شروع مراسم دانشجویان از گوشه و کنار خود را آماده حضور در محفل «شبی با شهدا» میکردند، عدهای گرد مقبره شهید گمنام دانشگاه حلقه زده بودند و زار زار گریه میکردند، چه کسی میگوید نسل چهارم کمتر شهدا را میشناسد و با آنها انس نمیگیرند؟ جذبهای که شهدا دارند اگر محصور در تاریخ میشد دیگر ۱۱ ماه در انتظار صفای «محرم» نمینشستیم، اشک شب گذشته دانشجویان که به من میگفت این اثرگذاری هر ساله شعله ورتر نیز میشود.
مقام معظم رهبری می فرمایند: از اینکه ببینم میدان مسابقه ابدی و الهی از من گرفته شود، بسیار به قلبم فشار میآید.
«ما سینه زدیم بی صدا باریدند از هرچه که دم زدیم آنها دیدند ما مدعیان صف اول بودیم از آخر مجلس شهدا را چیدند» این همان شعری است که موجب جاری شدن اشک مقام معظم رهبری شد و قطعا گواهی است بر فرمایشی که در بالا ذکر کردم.
شهدا راهی را انتخاب کردند که در این دنیا و در دنیای آخرت سربلند و پیروز شدند. نه تنها خود به سعادت رسیدند بلکه بعد از سه ده هنوز از برکات روحشان، دلهای جوانان این وطن روشن به یادشان است. این روشنی حاصلی جز سعادت ندارد.
شب گذشته همین جوانان در تالار خلیج فارس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با چراغ دلشان فضای مجلس «شبی با شهدا» را روشن و گرم کردند که این حضور پر شور خود نشان دهندهی ادامهی راه شهیدان است.
به انقلاب و شهیدانم وفا دارم
کربلایی مهدی امیدیان در مداحی مراسم دیشب ار مناطق جنگی در هشت سال دفاع مقدس سخن گفت و با اشاره به جنگ ۳۳ روز لبنان، غرّش مردم در ۹ دی، شهادت علی خلیلی شهید راه حیا، شهادت دانشمندان هسته ای و ... متذکر شد که این راه همچنان ادامه دارد، «هریک از ما به انقلاب و شهیدانمان وفاداریم»؛ این جمله آخری فکر کنم به دل خیلیها چسبید چرا که در چهرهها که دقت میکردم تائیدهای با سر حضار و لبهای که از بغض گزیده میشد معنایی جز وفاداری و یا شاید هم شرمندگی که آن هم از قبولی راه شهدا دارد را تداعی نمیکرد.
با جرأت میگویم، بستری شدن در بیمارستان ساسان، درس توحید الهی با خداست
بعد از مداحی که حسابی محفل را معنوی و دلها را خالی از رشک و چشمها را پر از اشک کرده بود، حاج صادق روشنی، یکی از ایثارگران و جانبازان شیمیایی عزیز استان گلستان پشت تریبون رفت، روشنی با اشاره به این موضوع که «شهیدان همیشه قرآن به همراه داشتند و نمازشان اول وقت بود»، از جوانان دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خواست که ادامه دهندهی راه شهیدان باشند و با قرآن مأنوس شوند و نماز اول وقت را جدی بگیرند.
کدهایی که صادق روشنی داد گویا تکراری بود اما حضور پر خیل دانشجویان نشان میداد که شاید همه گیرهای معنوی دارند که رمز باز کردن آن را فراموش کردهاند، حتم دارم این نماز اول وقت و انس با قرآنی که روشنی گفت کلید خوبی باید باشد.
وی در ادامه با اشاره به بستری طولانی مدت در بیمارستان، گفت: بستری شدن در بیمارستان ساسان، دانشگاه درس توحید الهی با خداست. من از کاروان دوستی با خدا جا ماندم و نیازمند این دروس بودم، همیشه در هر محفلی به خصوص محفل شهدا با وضو و آمادهام و اصلاً دلواپس زن و بچه و ... نیستم ضمن حفظ محبت سعی دارم به تعلقات دنیوی وابستگی نداشته باشم.
این جا دیگر چنتهام پر از حرفهای قشنگ و چراغ راه برای زندگی بهتر شد، به خصوص الان که دانشجو و از خانواده دور هستم این حرفی که دم از عدم تعلق به وابستگیهای دنیایی داشت کمی آرامم کرد مثل من دانشجویان زیادی بودند که بی شک خدا رنگ آرامش را بر دلهای آنان نیز ریخت.
به سراغ یکی از دانشجویان حاضر در مراسم رفتم و حس و حال او را جویا شدم، این دانشجو گفت: این مراسمها بهانهای برای یادآوری این موضوع است که شهدای ما به خاطر دفاع از ناموس و میهن عزیزمان ایران اسلامی به جبههها رفتند و خونشان را فدای عزیزانشان کردند «تا ما در امنیت باشیم». ما باید در قدردانی از این امنیت که به خون آنان آراسته شده است ادامه دهنده راه آنان باشیم و با توجه به اینکه راه شهدا راه اهل بیت (ع) بود فضای جامعهی دانشگاهی را اسلامی و آغشته به فرهنگ حسینی (ع) و فاطمی (س) کنیم.
عبادت یک مسلمان هم باید سیاسی باشد
یکی دیگر از دانشجویان که عکس العملهایش در هنگام مداحیهای انقلابی مراسم توجه مرا به خودش جلب کرده بود، به این موضوع اشاره کرد که خط مقدم جهاد فرهنگی در حال حاضر فقط و فقط در بحث «نفوذ» است.
وی افزود: به گفتهی امام خمینی (قدس سره) حتی عبادت یک مسلمان باید سیاسی باشد، به همین جهت است که این قبیل مراسم و یادآوری خاطرات شهدا میتواند یادآور بحث «نفوذ آمریکا» در زمانهای مختلف باشد.
صحبتهای این دانشجو در نوع خودش برایم بسیار جالب توجه بود، در هدف ایثارگران و شهدا که خوب عمیق شویم اهداف سیاسی نیز دخیل بوده است، در واقع هر که به جدایی دین از سیاست قائل باشد نه دین اسلام را خوب فهمیده است و نه نظام سیاسی جمهوری اسلامی را درک کرده است و یا هر دو را فهمیده و سر عناد دارد، حضور پرشور دانشجویان نشان از درک آنان از مسئله «اسلام سیاسی» داشت که قطعا این محافل و این حضورها عرصه را بر معاندان تنگ خواهد کرد.
گفتنی است در این مراسم که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شده بود چند تن از اساتید و مسئولین دانشگاه هم حضور داشتند و در انتها نیز دلنوشتهای از یک دانشجو قرائت شد.