محمد مجوزی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در زاهدان، با اعلام اینکه دانشگاه آزاد اسلامی زابل دومین واحد بزرگ دانشگاه آزاد در استان سیستان و بلوچستان است، گفت: دومین واحد دانشگاه آزاد در استان هستیم که بهترین رشته های ارشد را داریم و امسال برای اولین سال بالای ۳۰۰ دانشجوی ارشد را پذیرش کردیم که این برای دانشگاه آزاد اسلامی زابل افتخار است.
وی افزود: از طریق وزارت علوم و دوستانی که در وزارت علوم داشتیم مجوز چهار رشته ارشد را برای دانشگاه آزاد کسب کردیم که باید گفت جذب رشته ارشد برای دانشگاه ساده نیست؛ اما با امضای مستقیم شخصیتهای وزارت علوم توانستیم چهار رشته ارشد را برای دانشگاه جذب و در حال حاضر پنج کلاس برای ارشد آماده کردهایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل بیان کرد: ۲۵۰۰ متر زیر بنای آموزشی را امسال در دانشگاه آزاد اضافه کردیم.
مجوزی تصریح کرد: امسال در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته اضافه شده است و هیچ رشتهای از دانشگاه آزاد اسلامی زابل حذف نشده است.
وی افزود: در بحث عمرانی امسال به این دلیل این که تمام امتیازات مدنظر سازمان مرکزی را گرفتیم و همچنین چون ساختمان ۷۵ درصد ساخت را در ظرف هفت ماه به اتمام رساندیم موفق ترین سال دانشگاه را پشت سر گذاشتیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل عنوان کرد: ساختمان آی تی بصورت کامل ساخته نشده بود و در ظرف هشت ماه با هزینه یک میلیارد تومان ساختمان را آماده بهرهبرداری کردیم.
مجوزی همچنین تصریح کرد: هشت هکتار از اراضی را تبدیل به باغات کردیم که جنبه تحقیقاتی، سوددهی و هم فضای سبز است و هشت هکتار زمین را بصورت پایلوت تبدیل به مزرعه کردیم و نهال در باغات کاشتیم.
وی با اشاره به اینکه پیمانکار ندانشتیم و از افراد فضای سبز دانشگاه استفاده کردیم، افزود: ۷۰۰۰ متر فضای سبز در دست اقدام است و در ۱۵ هزار متر فضای دانشگاه ۲ فضای سبز و پارک دانشجویی در حال ساخت است و تا یک ماه دیگر به بهره برداری می رسد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل یادآور شد: فضای سبز دانشگاه را بیش از دو برابر کردیم و همچنین ۱۵۰۰ متر اطراف دانشگاه را حصارکشی و دیوار کشی کردیم و در بحث ایجاد پارکینگ هر چند هزینهای در برنداشته اما ضرورت داشت و در زمینی به متراژ ۴۰۰۰ مترمربع در کنار دانشگاه، زمین خالی را تبدیل به پارکینگ کرده و برای آماده سازی و زیر با همکاری شهرداری زابل صورت گرفت .
مجوزی ادامه داد: پارکینگ اکنون افتتاح شده و روزانه در حدود ۲۰۰ ماشین پارک می شود؛ اما گنجایش آن تا ۱۰۰۰ دستگاه خودرو است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای طرحهای اقتصادی در دانشگاه آزاد زابل، طرح پرورش شترمرغ را بصورت پایلوت آغاز کردیم که به مرور زمان به جامعه کشیده شده و امروز شاهد آن هستیم که بعضی از افراد ترغیب به پرورش شتر مرغ شدند.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح به دنبال سوددهی نیز هستیم، افزود: طبق قوانین و مقررات دانشگاه،۲۰ درصد از بودجه سالانه دانشگاه غیر از شهریه بدست میآید و این یکی از برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی زابل است که در این راستا طرح پرورش شترمرغ را راهاندازی کرده است .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل بیان داشت: بدلیل اینکه در سیستان تعدادی از پرورش دهندگان بصورت سنتی در حال پرورش حدود ۵۰۰ شترمرغ هستند و سود چندانی بدلیل نبود شرکت فرآوری عاید آنها نمیشود، قصد داریم شرکت فرآوری و بسته بندی محصولات شترمرغ را در سیستان راه اندازی کنیم تا امکان بسته بندی تمام قسمتهای مورد استفاده بدن شترمرغ در سیستان فراهم شود.
مجوزی تصریح کرد: به همین منظور از طریق هماهنگی با سازمان دنبال تأسیس شرکتی هستم که بتواند این مشکل سیستان و پرورش دهندگان شتر مرغ را حل کند.
وی با بیان اینکه چون تمام اعضای بدن شتر مرغ قابل استفاده است، افزود: هدف ما ایجاد شرکتی است که بتواند تمام فرآوردههای این حیوان را بصورت بستهبندی برای صادرات به دیگر استانها انجام دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل با اشاره به اینکه ما پیگیر تأسیس رشتههای کارشناسی ارشد علوم دامی در این دانشگاه هستیم، گفت: قصد داریم رشته های خاص مثل رشته شترمرغ را در مقطع ارشد و دکتری و رشتههای خاص علوم دامی را جذب کنیم.
مجوزی با تاکید بر اینکه هفت هکتار زمین را برای ایجاد باغ بخش مجزا کردیم، گفت: باغ وحش فقط محل حیوانات وحشی نیست، بلکه حیوانات اهلی خاص هم نگهداری میشوند و پرورش شترمرغ خود زمینهساز راهاندازی یک باغ وحش و یا مکانی جهت نگهداری حیوانات خاص که جنبه بازدیدی داشته باشد را در این دانشگاه فراهم نموده است تا بسیاری از مردم سطح شهر و دانشجویان از این مکان بازدید داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل مهمترین هدف را ایجاد شرکت فرآوری شترمرغ دانست و افزود: در تلاش هستیم رشتههای خاص دامی در مقطع ارشد و دکتری را در دانشگاه جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه اکنون تنها تعداد ۵۰ شتر مرغ بصورت پایلوت جهت پرورش وارد کردیم، گفت: تلفات چندانی نداشتیم و تلفات در حیوانات غیر معمول نیست.