به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، واقعه منا یکی از خونبارترین رویدادهایی بود که در تاریخ برپایی مناسک حج در ۱۰۰ سال اخیر رقم خورد، بیش از ۶۰۰۰ هزار مسلمان به لقاء الله پیوستند و هزاران خانواده به عزا نشستند، گمانه زنی ها را که رصد می کنیم لایه های بیشتری از عمق این فاجعه بر ما محرز می شود.
کاروان ایلام از معدود کاروان های حج گذار بود که تمام زوار آن به سلامت به وطن بازگشتند، تمام زائرین با تاکید بر اهتمام عواملین اجرایی در صیانت از سلامت حجگذاران ایلامی، مدیریت و معاونت صحیح این کاروان را مهمترین علت در بازگشت تمام حجاج این استان به ایران دانستند، در این راستا گفت و گویی با فرید دوستی، مدیر اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد ایلام به عنوان یکی از حجاج تمتع امسال خواهیم داشت.
امسال برای چندمین دفعه به حج مشرف شدید؟
امسال برای نخستین بار در حج تمتع و به عنوان عوامل اجرایی حج و زیارت برای خدمت به زائرین کاروان ایلام که ۱۲۰ نفر بودند شرکت کردم، از پذیرایی تا هماهنگی، انتقال زوار، نظارت، کمک به ناتوانان و ده ها فعالیت دیگر از وظایف بنده در این سفر بود.
پیش از این، مدیر کاروان های دانشجویی و غیردانشجویی در اعزام به عتبات بودم، یک بار نیز به حج عمره مشرف شدم؛ البته در سال ۸۶ برای سفر به تمتع ثبت نام کردم؛ اما بعد از گذشت قریب به ۱۰ سال هنوز نوبت به ما نرسیده است.
از سفرتان به تمتع امسال بگویید
از بدو ورودمان به جده، برخورد ناشایستی از عوامل وهابی حاضر در فرودگاه ندیدیم، تنها مشکل ما ماندن در صف های طولانی اثر انگشت گیری و عکس برداری بود، از برخی از زوار ایلامی در گیت آخر اشیایی گرفته شد که نباید با خود به همراه می آوردند؛ بنابراین این لوازم از سوی فرودگاه توقیف شد.
کاروان ایلام سه روز پس از حادثه جرثقیل به مکه اعزام شد؛ بنابراین ما شاهد آن واقعه نبودیم؛ اما کاروان استان کرمانشاه تاکید کردند که شدت طوفان و رعد و برق در آن روز به حدی بود که هتل ما به لرزه درآمد و ترس افتادن هتل های بلند اطراف بر ساختمان محل اسکان ما حادث شد، برای ما باورپذیری این امر که آن جرثقیل با عظمت غول آسایش سقوط کند، دشوار بود.
شب پیش از منا در مشعر وقوف کردیم، با طلوع آفتاب به منا رسیدیم در گوشه ای از بلوارهای منا تابلو کاروان ایلام را بالا گرفتیم تا حجاج ایلامی به سمت ما روانه شوند؛ در همین حین آقای رکن آبادی و سایر بزرگان بعثه را دیدیم که از کنار ما رد شدند، حجاج که جمع شدند آن ها را به چادرهای اسکان هدایت کردیم تا صبحانه میل کردند؛ انرژی که گرفتند از مسیر معروف سوق العرب به سوی جمرات روانه شدیم بعد از انجام مناسک به مکان اسکانمان برگشتیم، رمی جمرات حجاج ایلامی نیم ساعت پیش از وقوع آن فاجعه انجام شد.
به نیابت از هشت بانوی ناتوانی که در کاروان ایلام بودند با یکی از دوستان به سمت رمی جمرات حرکت کردیم؛ در بین راه آمبولانس ها و موتورهای امداد را دیدیم، هرگز به ذهنمان خطور نمی کرد برای هموطنانمان مشکلی پیش آمده باشد.
نکته جالبی که توجه ایرانی ها را به خود جلب می کرد برپایی غرفه های صلواتی غذا، خوراکی، آب زمزم، آبمیوه و بستنی توسط مسلمانان کشورهای مختلف شیعه و سنی در منا و مکه بود، این سبک مدیریت را از اربعین یاد گرفته اند.
روز سومی که در منا بودیم باید برای دومین مرتبه زوار را به سوی رمی جمرات می بریدم، مدیر کاروان به همه تاکید کردند که هیچکس حق ندارد پیش از نماز و صرف نهار به سوی جمرات برود، قبل از اینکه به سوی مقصد حرکت کنیم قطعات بزرگ یخ را تکه تکه می کردیم و در کیسه پلاستیکی می ریختیم، به تمام زوار بسته هایی از یخ دادیم، زائرین ایلامی که از شهادت تعدادی از هموطنانمان خبردار شده بودند خود را برای مرگ آماده کردند، مدام از یکدیگر حلالیت می طلبیدند، به سمت منا حرکت کردیم، حضور ما همزمان با پخش اذان عصر اهل تسنن بود که این امر باعث خلوت شدن این مکان شد؛ بنابراین ما به راحتی اعمالمان را به جا آوردیم.
به هتل که رسیدیم خدا را شکر شدیم که تمام زوار ایلام سالم هستند؛ هنگامی که اخبار منا را در تلویزیون دیدیم به عمق فاجعه پی بردیم، کاروان ایلام غرق در گریه و ماتم شد، برخی حجاج عکس شهید حاجی کارگر را که در تلفن همراهشان ذخیره کرده بودند می دیدند و اشک می ریختند، همه ماتم گرفته بودیم، عیدمان به عزا تبدیل شد.
به یاد دارم که بعد از گذشت بیش از ۱۰ روز از انجام اعمال و بازگشت به مدینه منوره در هنگام زیارت دوره به مسجد ذوقبلتین رسیدیم که شیوخ وهابی برای اولین بار اقدام به پخش صوت فردی به نام خلقتی که ساکن در دبی است و به مقام معظم رهبری اسائه ادب می کرد را پخش کردند، این صدا از بلندگویی که بر یک خودرو تعبیه شده بود منتشر می شد، یکی از زائرین کاروان ایلام به نام حسین رحیمی به سوی آن ماشین رفت و چنان محکم با پا به خودرو شیخ وهابی کوبید که سپر آن شکسته شد.
بلافاصله برای اینکه به جریان دامن زده نشود آقای رحیمی را که از موضع انقلابی خویش کوتاه نمی آمد به سوی اتوبوس کشاندیم، به سرعت برایشان لباس خریدم و پس از تعویض البسه اش، وی را در آخر اتوبوس جا دادیم.
ماموران صعودی تک تک اتوبوس ها را تفتیش کردند، تمام راننده ها را پایین آوردند، ما را نیز پیاده کردند تا جایی که به آقای رحیمی دست یافتند، تمام کاروان ایلام یکصدا گفتند اگر قرار است ایشان به زندان برود ما را نیز زندانی کنید، این وقفه که تا ساعت ها ادامه داشت با وساطت مسئولین کاروان ها و درخواست آقای رحیمی از زوار برای برگشتن به اتوبوس هایشان به اتمام رسید، ایشان تا به امروز در زندان مرکزی محبوس هستند.
برخورد ماموران عربستان و وهابیون با زائرین ایرانی چگونه بود؟
آن ها ما را قبول ندارند، خون شیعیان را مباح می دانند، البته حساسیتشان نسبت به ایرانی ها بیشتر است، به محض اینکه فهمیدند ما به مکان منزل حضرت زهرا (س) که دیوار به دیوار مزار حضرت رسول (ص) است؛ قائل شده ایم، درب میان این دو مکان را بستند و مانع نمازخواندن و عرض ارادت ما به ساحت بانوی دو عالم شدند.
سخت گیری ها در مدینه که شهر علوم دینی وهابیت است؛ شدت بیشتری دارد، به ایرانی ها اجازه مداحی و نوحه سرایی نمی دهند، همین امسال دو بانو در بقیع که با خود کتاب دعا به همراه داشتند، یک روحانی و یک طلبه را دستگیر کردند و به زندان انداختند.
قلب زوار ایرانی با دیدن غربت اهل بیت در بقیع جریحه دارد می شود، کتب اذکار را از همان درب ورود می گیرند، ما ادعیه را در تلفن همراهمان داشتیم، به خانم ها اجازه زیارت بقیع نمی دهند، ۶۰ متر جلوتر از پشت بقیع، دیوار بندی کرده اند و نیروی امنیتی گذاشته اند، هر خانمی که از پله های دیوار بالا برود جریمه اش می کنند، برخی برادران نماز شبشان را در پشت دیوار بقیع می خوانند.
وهابیون در تبلیغ فرقه شان فعال هستند، از هر فرصتی برای رساندن پیام خود استفاده می کنند، در بسته تغذیه ای که به زوار می دادند از گنجاندن CD و نوار در داخل پاکت، غافل نمی ماندند، البته ما پیش از آنکه بسته ها را در بین زائرین تکثیر کنیم لوازم تبلیغی را بیرون می آوردیم و دور می ریختیم.
حال و هوای زائرین ایرانی بعد از بیانات مقام معظم رهبری چگونه بود؟
بعد از هشدار مقام معظم رهبری به مقامات آل سعود، رفتار و منش تک تک عربستانی ها از پلیس گرفته تا صاحب و عوامل خدمتی عرب در هتل به یک باره ۱۸۰ درجه دگرگون شد، حتی مقامات بالا دستور داده بودند که اگر ایرانی ها حرفی زدند یا حرکتی کردند مانع نشوید.
پس از بیانات رهبر بود که ارکان حکومتی عربستان لرزید، به دل های مغموم زائرین ایرانی جان تازه دمیده شد، آن موقع بود که عظمت مقام ولایت فقیه را با تک تک سلول هایمان درک کردیم، از صلابت این سید بزرگوار سرافراز شدیم و خدا را شکر کردیم.
بعضی از مردم عربستان از شدت وحشتی که در دل از هجوم داعش داشتند حرف می زدند و ما می گفتیم اگر ولی فقیه مان اذن بدهند با همین زوار که بخشی از آنها پیر هستند؛ زمین را از لوث داعشیان پاک می کنیم، از شجاعت و شدت سرسپردگی ما به ولی فقیه مان حیران شده بودند.
در روزهای پایانی، به رصد اخبار عربستان پرداختم، ادعای خنده داری که داشتند این بود که داعش از سوی ایران تشکیل و حمایت شده است.
آنچه مایه تاسف است سکوت مجامع حقوق بشری، تمام فعالان حقوق بشر و عدم رسیدگی به این موضوع می باشد، بیش از هفت هزار انسان بیگناه به علت سوء مدیریت آل سعود جان دادند، هر کدام از آن کشته شدگان معادل یک ملت بودند، مردم به ماهیت شیرین عبادی، خبرنگاران آزاد و امثال آن ها پی بردند و آن ها را به زباله دان حواله کردند.
با تشکیل کمیته حقیقت یاب علت وقوع حوادث حج امسال محرز می شود اما آیا تمام کشورهای اسلامی پیگیر تشکیل این کمیته هستند؟ برخی کشورها به عربستان وابسته هستند، برخی دیگر نیز در این امور که مرتبط با دولت نیست مداخله نمی کنند، ایران به شدت پیگیر احراز این موضوع است، ۲۰ میلیون نفر در کربلا جمع می شوند؛ به گونه ای که حتی از دست یک نفر خون هم نمی آید اما در یک اجتماع سه میلیونی، هفت هزار کشته می شوند.
ما در این فاجعه نخبگانی مانند رکن آبادی، محسن کارگر و امثال آن ها را از دست دادیم، چند سال باید وقت صرف کرد تا افرادی مانند این بزرگواران تربیت شوند؟
استان ایلام یکی از سه استان کشور بود که تمام زوار آن سالم به میهن بازگشتند، اگر مدیران کاروان ها در هدایت زائرینشان سعه صدر بیشتری به خرج دهند بسیاری از هموطنانمان در دام خیابان مرگ نمی افتادند، شاید اگر ما بدون صرف صبحانه به سوی منا رفته بودیم الان در بین شهدا بودیم، عوامل کاروان ایلام از این میدان سرافراز بیرون آمدند.
تحریم بازار عربستان یا ممانعت از سفر به این کشور را لازم می دانید؟
قبول کنید که قیمت اجناس در عربستان نسبت به ایران یک سوم هستند، برخی کالاها در ایران وجود ندارند، این موضوع باید در داخل کشور بررسی و رسیدگی شود، راه حل آن نیز اجرای اقتصاد مقاومتی، اتکا به تولید داخل، ارتقا کیفیت تولیدات می باشد البته دامنه تحریم ها باید به داخل کشور نیز کشیده شود؛ مثلا از تولید روغن لادن یا نوشیدنی رانی که صاحبان این کارخانه ها، شیوخ وهابی عربستان هستند به ایران ممانعت شود.
بزرگ ترین نماد عینی اسلام، خانه خدا است و سفر تمتع مهمترین عرصه برای ایجاد وحدت میان مسلمانان می باشد، اگر ولی فقیه امر کنند که حج تحریم شود ما نیز تابع و مجری فرامین ایشان هستیم و دایره وفاق خود را به کربلا معطوف می کنیم.
در روایات آمده است اگر آبروی پنج چیز ریخته شود خداوند هتاکین به ساحت آن مقدسات را به سزای عملشان می رساند، آل سعود به حرمت حریم امن خدا توجه نکردند بنابراین سزای این سوء تدبیر را خواهند دید، حکومت کنونی عربستان در آینده نزدیک به دلیل بدهکاری به فلاکت خواهد نشست.
خدا شما را اجر خیر دهند
ان شاء الله که هرچه زودتر به میهن بازگردید
بعد از آن همه غم که منا برای زوار ایران داشت خاطرات این برادر بزرگوار به ما مسرت و غرور بخشید
خداوند حافظ اقای رحیمی باشند
ارزومند آزادی هموطنانمان از زندان ال یهود هستیم و دولت یازدهم رو که هیچ اقدامی برای محکوم کردن فاجعه منا نکردند رو به خدا واگذار میکنیم