به گزارش گروه دانشگاه خبرنگار خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، جلسه شورای دانشگاه محقق اردبيلی با حضور معاون وزير و رئيس سازمان امور دانشجويان، مديرکل تربيت بدنی و مديرکل طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری برگزار شد.
مجتبی صديقی، معاون وزير و رئيس سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوری در جلسه شورای دانشگاه محقق اردبيلی با بيان اينکه افزايش کيفيت اولويت اصلی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری و دانشگاه هاست، گفت: خدمات دانشجويی گرچه ممکن است يک امر فرعی باشد؛ اما اگر به خوبی به اين موضوع پرداخته نشود، وظيفه اصلی دانشگاه را نيز متاثر خواهد کرد؛ چرا که اگر دانشجويی دارای تغذيه و اسکان مطلوبی نباشد، وضعيت درسی مطلوبی نيز نخواهد داشت.
وی با بيان اينکه در بحث خوابگاه ها، متاسفانه در برنامه پنجم به دليل پيش بينی صورت گرفته، احداث خوابگاه جديدی شروع نخواهد شد، افزود: ظرفيت های خوابگاهی اضافه شده نيز، يا خوابگاه های نيمه کاره برنامه چهارم بوده اند و يا خوابگاه های خيرساز.
صديقی با بيان اينکه حداقل بايد 15 درصد ظرفيت فعلی خوابگاهی را برای رفع نياز متقاضيان افزايش دهيم، تصريح کرد: در برنامه ششم به دنبال ايجاد تشويقات و تسهيلات برای بخش خصوصی هستيم، تا بتوانيم بخش خصوصی را وارد امر خوابگاه سازی کنيم.
معاون وزيرعلوم، تحقيقات و فناوری با بيان اينکه اجر و پاداش خوابگاه سازی، قطعاً از مدرسه سازی و مسجدسازی کمتر نيست، خواستار تبيين قداست آموزش عالی توسط نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شد و خاطرنشان کرد: بايد تلاش کنيم خيرين را به دانشگاه بکشانيم و از اين ظرفيت در امر خوابگاه سازی استفاده کنيم.
رئيس سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوری با بيان اينکه برخی از خدمات آموزشی نيز در حوزه دانشجويی مطرح است، گفت: دانشجويان دکتری داخل، بخشی از تحصيلات خود را در خارج از کشور طی می کنند و از استاد راهنمای خارجی نيز استفاده می کنند که تعداد اين دانشجويان را از 800 نفر در سال گذشته به هزار و 300 نفر در سالجاری افزايش داده ايم.
صدیقی با بيان اينکه دانشجوی سالم نيازمند امکانات و تسهيلات لازم در دانشگاه است، افزود: خوشبختانه دانشگاه محقق اردبيلی توجه ويژه ای به حوزه دانشجويی داشته است و ما نيز در بحث افزايش امکانات و مشاوره تربيت بدنی نيز مساعدت های لازم را انجام می دهيم.
وی با بيان اينکه ارتقای اعضای هيات علمی و افرادی که امکان سرمايه گذاری روی آنها وجود دارد، مورد توجه ما است، تصريح کرد: شرايط 42 نفر مربی دانشگاه محقق اردبيلی بررسی شود و افرادی که دارای حائز شرايط باشند، معرفی شوند تا مقدمات ادامه تحصيل و ارتقای آنها انجام شود.
صدیقی با بيان اينکه سياست نخبه پروری در حوزه معاونت دانشجويی دنبال می شود، خاطرنشان کرد: در بخش صندوق رفاه نيز دانشجويان درس خوان و دارای وضعيت تحصيلی بهتر در اولويت دريافت تسهيلات قرار می گيرند.
معاون وزيرعلوم، تحقيقات و فناوری با بيان اينکه ارتباط ما با دانشگاه های استان ها و شهرستان ها از طريق جلسات منظم با مناطق 9 گانه است، گفت: مناطق نيز يک سری کارهای روتين را بايد با ستاد در جريان گذاشته و به ستاد فکر و ايده ارائه کنند.
رئيس سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، تحقيقات و فناوری همچنين علاوه بر اختصاص هشت ميليارد و 500 ميليون ريال به حوزه معاونت دانشجويی دانشگاه محقق اردبيلی، يک ميليارد و پانصد ميليون ريال به حوزه دانشجويی دانشکده های نمين، مشگين شهر و مغان اختصاص داد.
مهرالله رخشانی مهر، مديرکل طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری نيز با بيان اينکه در حال حاضر 9.5 ميليون متر مربع فضای در دست احداث در دانشگاه های کشور وجود دارد، گفت: اين پروژه ها از سال 1380 کليد خورده اند که حدود 150 هزار متر مربع آن نيز مربوط به قبل از دهه 70 هستند.
وی با بيان اينکه پروژه های دانشگاه ها زودتر از پروژه های راکد ديگر از رکود خارج شده اند، افزود: به معنای واقعی کلمه دانشگاه ها به يک کارگاه عمرانی در سطح کشور تبديل شده اند.
رخشانی مهر تصريح کرد: با سرعتی که در حال حاضر در پروژه های دانشگاهی وجود دارد، اميدواريم اين 9.5 ميليون متر مربع فضای در دست احداث، خيلی زودتر از زمان پيش بينی شده به اتمام برسد، البته بازديد از پروژه های دانشگاه محقق اردبيلی نيز اين مطلب را تائيد می کند.
مديرکل طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری اقدامات عمرانی و نگهداری دانشگاه محقق اردبيلی را قابل تحسين دانست و اظهاراميدواری کرد تلاش میکنيم 50 درصد اعتبار مورد نياز مجموعه کلاس های اين دانشگاه از طريق وزارت علوم تامين اعتبار شود.
وی با اشاره به احداث استخر در دانشگاه، خواستار توجه جدی به هزينه تمام شده استخر شد و خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه 50 درصد هزينه را از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه با رسيدن به 50 درصد پيشرفت فيزيکی تامين کند، سعی می شود 50 درصد مابقی نيز از طريق وزارت علوم تامين شود و اگر در احداث اين استخر از منابع مالی خيرين نيز استفاده شود، وزارت علوم می تواند رقم درشت تری نيز به اين پروژه اختصاص دهد.
گودرز صادقی، رئيس دانشگاه محقق اردبيلی نيز با اشاره به بازديدهای معاون وزير از بخش های مختلف دانشجويی دانشگاه، منطق و رفتار دانشجويان را مثال زدنی دانست و گفت: فضای همدلی و همزبانی و پشتيبانی ميان دانشجويان، کارکنان و اساتيد اين دانشگاه کاملا مشهود است.
وی دانشگاه محقق اردبيلی را همراه با نظام جمهوری اسلامی ايران دانست و افزود: در اين دانشگاه اساتيد، کارکنان و دانشجويان دارای شأن و منزلت خاص خود هستند و مسئولين نيز از حقوق آنها دفاع می کنند.
صادقی با بيان اينکه تعدادی از دانشجويان در بخش های مختلف آموزشی، پژوهشی و اداری دانشگاه فعاليت می کنند، تصريح کرد: 50 نفر از دانشجويان دکتری نيز بصورت کارمند فعاليت دارند که هيچ مشکل و معضلی نيز در اين خصوص بوجود نيامده است.
رئيس دانشگاه محقق اردبيلی خاطرنشان کرد: در تابستان اخير با تخصيص اعتبار شش ميليارد ريال دو خوابگاه دانشجويی پسران بصورت کامل نوسازی شده است.
وی همچنين خواستار قرار گرفتن بورس مربيان در اختيار هيات مميزه دانشگاه شد و افزود: طرح مهارت آموزی و اشتغال جوانان نيز بصورت پايلوت در استان اردبيل اجرايی خواهد شد.
صادقی همچنين احترام به روحانيت را احترام به اسلام و ديانت دانست و افزود: دولت تدبير و اميد نيز مدافع حق و حقوق دانشگاه ها است.
حجت الاسلام مدبر سرپرست نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبيلی نيز با اشاره به ديدارهای صميمی خود با دانشجويان، خواستار توجه جدی مسئولين دانشگاه و وزارت علوم به وضعيت خوابگاه ها شد.
وی تاکيد کرد: در ساختار خوابگاه ها بايد نکات فرهنگی از ابتدا درنظر گرفته شود؛ چراکه تغذيه روحی يک مسکن و آرام بخش برای دانشجويان است.
مدبر تقويت افکار بين المللی دانشجويان را حائز اهميت ويژه دانست و افزود: دانشجويان نيازمندند علم خود را تبديل به علوم کاربردی و عملياتی کنند.
مرتضی ابراهيمی معاون آموزشی و تحصيلات تکميلی دانشگاه محقق اردبيلی نيز خاکريز اول دانشجو را حوزه آموزشی عنوان کرد و گفت: در حوزه آموزشی بايد برای برنامه تسهيلات بورس آئين نامه منسجم ابلاغ شود و در شيوه اجرا نيز وحدت رويه ايجاد شود.
وی تاکيد کرد: اردبيل يک استان مرزی است و اقتضاعات خاصی را از اين لحاظ می طلبد؛ چراکه در امنيت کشور تاثيرگذاری فراوانی دارد.
ابراهيمی خواستار پرهيز از شکل تشريفاتی بيست سال گذشته در اختصاص رشته های دانشگاهی شد و افزود: تنها راه توفيق در کيفيت بخشی آموزشی، نگاه آمايشی و توسعه حوزه ميان رشته ای است.
معاون آموزشی و تحصيلات تکميلی دانشگاه محقق اردبيلی خواستار ارتقای سياست نخبه پروری در محيط های دانشگاهی شد و تصريح کرد: سهميه فرصت مطالعاتی خارج از کشور دانشگاه محقق از دو نفر به پنج نفر رسيده است.
وی همچنين خواستار توسعه و نگرش بيشتر به ميان بخشی و ميان رشته ای و توجه به آمايش سرزمين شد.
ولی رسولی شربيانی، معاون دانشجويی دانشگاه محقق اردبيلی نيز با بيان اينکه 19 نوع وام مختلف از طريق صندوق رفاه دانشجويی در اختيار دانشجويان قرار می گيرد، افزود: با توجه به اينکه برخی از وام ها دارای متقاضی کم و برخی نيز متقاضی زيادی دارند و ما در برخی مواقع با محدوديت مواجه می شويم، اختيار جا به جايی اين وام ها به دانشگاه واگذار شود.
وی گفت: با لينک شدن نرم افزار صندوق رفاه به سيستم گلستان بسياری از مشکلات مرتفع می شود.