به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی، داوود گودرزی،گفت: نظام اسلامی وسعت نگاه و سعه صدر بالایی دارد و با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و ابراز سخنان متفاوت و مخالف آسیب نمیبیند.
مسئول بسیج دانشجویی کشورافزود: وقتی میگوییم طرفدار چندصدایی در دانشگاه هستیم به این دلیل است که نظام ما محتوایی بوده و از پشتوانه گفتمانی غنی و محکم به نام انقلاب اسلامی برخوردار است. از این رو ما ترس و واهمهای از برگزاری جلسات نقد و مباحثه درمورد هر موضوعی نداریم.
وی چهار ویژگی را برای این کرسیها برشمرد و اضافه کرد: برای اینکه یک گفتوگوی منطقی را در دانشگاهها شاهد باشیم، نخست باید آزادی بیان و پس از بیان داشت. یعنی شخص اعم از استاد و دانشجو بتواند بدون ترس و واهمه حرف خود را بزند و نگران نباشد که پس از بیان مشکلی پیش میآید.
گودرزی، مشخصه دیگر را تحمل حرف مخالفین دانست و گفت: اصلاح طلب و اصولگرا عادت نداریم حرف دیگری را بشنویم. همه میخواهیم در دانشگاه حرفمان را بزنیم و برویم و حاضر نیستیم؛ بمانیم و ببینیم مخالف ما چه میگوید.
وی با تاکید بر اینکه در کرسیها باید از بیان حرفهای کوچه بازاری پرهیز کرد ادامه داد: بحثها باید مستدل بوده و مشخص باشد بر چه مبنایی بیان شده است. یعنی باید مستدل صحبت کرد.
از نظر گودرزی، مشخصه چهارم توهین نکردن به مقدسات است؛ اگر این چهار مشخصه رعایت شود یعنی دانشجو یا استاد بتواند حرفهای مستدل خود را بدون واهمه بزند، حرف مخالف را هم بشنود و وارد حریم مقدسات نشود؛ در این صورت میتواند هر چه میخواهد بگوید و این همان چیزی میشود که در بطن و روح فرمایش مقام معظم رهبری درباره این کرسیها وجود دارد.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه دانشگاه را میتوان به محیطی برای گفتوگو تبدیل کرد افزود: مسئولین، تشکلهای دانشجویی، دانشجویان و اساتید، اگر این ۴ نکته را درک و فهم کنند، بسیاری از موانع گفتوگو بر طرف و خیلی از مشکلات حل میشود ولو اینکه با یکدیگر اختلاف سلیقه سیاسی داشته باشند.
گودرزی علل نبود موفقیت کرسیهای آزاداندیشی تاکنون را فهم غلط و محافظه کاری مسئولین دانسته و اظهار کرد: مسئولین فکر میکنند اگر بگذارند کسی حرف خود را بزند آسمان به زمین میآید. باید اجازه داد دانشجویان بیایند و دیدگاههای مستدل خود را در هر موضوعی مثل حکومت دینی، حجاب، مسائل اقتصادی، برجام و.. بیان کنند و حرف مخالف خود را هم بشنوند. این یعنی تضارب آرا و از دل آن خلاقیت و پویش شکل میگیرد.
وی با اشاره به اینکه خط قرمزها را قانون مشخص کرده، ادامه داد: براساس قانون، کسی نمیتواند به مسئولین عالی رتبه کشور توهین کند اما میتوان به طور مستدل از رئیس جمهوری، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه و... انتقاد کرد ضمن اینکه توهین به هر فردی در هر جایگاهی جرم است و مختص مسئولین نیست.
رئیس بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: البته اگر کسی بخواهد سوء استفاده کرده و کرسیها را تریبونی برای توهین به مقدسات، عزت و استقلال ملت قلمداد کند نحوه برخورد با وی در قانون مشخص شده است. فاصله بین نقد و تخریب باریک است و اگر سخنی کارشناسانه، دلسوزانه و منصفانه باشد نقد و اگر یکی از اینها را نداشته باشد؛ تخریب محسوب میشود و البته قانون مشخص کرده توهین کدام است.
وی با اشاره به اینکه اگر دانشجو در محیط خفقان رشد کند در آینده هم به درد مردم نمیخورد گفت: دانشجویی که نتواند راحت حرف خود را بزند، ترسو بار بیاید و مطالبه گر نباشد در آینده به مدیری ترسو تبدیل میشود که کاری از دست وی ساخته نیست. برای همین باید سعه صدر داشت.
گودرزی با اشاره به اینکه زایش علمی چندانی در دانشگاهها وجود ندارد به روز نبودن دانش اساتید، کپی برداری از متون ترجمه شده کهنه دانشگاههای دیگر کشورها، بیانگیزگی و تنبلی دانشجویان را از مشکلات آموزش عالی کشور دانست.