به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چند روزی از تصویب قطعنامهای در سازمان ملل در خصوص عدم رعایت حقوق بشر در ایران میگذرد؛ قطعنامهای که به عقیدهی بسیاری، مطالعهی بندهای آن خط غرضورزی سیاسی نویسندگان علیه انقلاب اسلامی را به خوبی روشن میکند. طبق روال صدور قطعنامههای این چنینی، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که جایگاه زنان در آنها بسیار پایین بوده و حتی از اولیات حقوق شهروندی مانند حق رانندگی هم برخوردار نیستند؛ از دید سینهچاکان سیاستباز حقوق بشر پنهان مانده و ایران همچنان به عنوان هدف اصلی برای این بازی سیاسی در نظر گرفته میشود.
نقش کشورهای اروپایی در تصویب قطعنامهی اخیر را نمیتوان نادیده گرفت. کشورهایی که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به عنوان اولویتهای ایران برای برای ارتباط گیری در نظر گرفته شدند اما در تصویب این قطعنامه نقش موثری را ایفا کردند.
اما نکته جالب، تکمیل پازل فوق توسط تشکل شبهدانشجویی انجمن تهران است. این تشکل اصلاحطلب که طی سالهای گذشته مواضع تند سیاسی علیه نظام جمهوری اسلامی داشته این بار با دعوت عمادالدین باقی به بهانه رونمایی از کتاب «دنیای بسته»، سعی در تکمیل پازل قطعنامه ضد حقوق بشری سازمان ملل دارد.
عمادالدین باقی از سوی محافل غربی به عنوان فعال حقوق بشری شناخته میشود که بهخاطر خدماتش به غرب توانسته چند لوح افتخار را هم نصیب خود کند. وی که عضو انجمن حجتیه بوده است در دوران دوم خرداد در روزنامههای زنجیرهای آن دوران قلم میزده و سعی داشت تا خود را منتقد جریان کنونی اجرای حقوق بشر نشان بدهد.
این فعال مدعی اصلاحطلبی در سال ۱۳۷۹ حکم قصاص را زیر سوال میبرد و آن را خشونتی میداند که باید از قانون حذف شود. باقی در آخرین خوش خدمتی خود برای تیره نشان دادن وضعیت حقوق بشر در ایران که متن کادوپیچی شدهی آن را برای فرانسوا اولاند فرستاد؛ از رئیس جمهور فرانسه خواسته بود که در جریان مذاکرات مواضع خود را تلطیف کند تا این مذاکرات باعث بهتر شدن وضعیت حقوق بشری ایران شود. وی در بخشی از نامه خود آورده است:
«من به عنوان کسی که از اعدامهایی که پیوسته در حال رخ دادن است و نقض حقوق انسانی و شهروندی رنجورم و با تلاشهای شبانه روزی در حال مقابله با آن هستم ومدام در این راه هزینه پرداخت کرده و و تحت تاثیر مستقیم فشارهای سیاسی و اقتصادی هستم، همراه با دیگر فعالان حقوق بشر بدون شک بیش ازکسان دیگر درک میکنم که باید تغییرات و اصلاحات جدی در داخل ایران صورت گیرد.»
حال با وجود چنین سابقهای از انجمن تهران و عمادالدین باقی جای سوال وجود دارد که چطور دانشگاه تهران به برگزاری چنین برنامهای مجوز داده است؟ لازم به ذکر است دکتر اعتمادیفر معاونت فرهنگی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پیش از این مجوز برنامهای با عنوان کوچه اختر بن بست نیست که در حمایت از سران فتنه بوده است را صادر کرده بود.