گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی*؛ فلسطین، لبنان، افغانستان، بوسنی، عراق، سوریه و یمن، کشورها، ملت ها و جنبش های مختلف در جامعه بین الملل بودند و هستند که در تاریخ انقلاب اسلامی مورد حمایت مستقیم مادی و یا معنوی جمهوری اسلامی قرار گرفتند. این حمایت ها باعث شده است تا عده ای ساده اندیش و همیشه منتقد فریاد بزنند که ما را چه به عراق و سوریه و لبنان؟
در جواب باید گفت که دلیل حمایت های جمهوری اسلامی از مستضغفین عالم به دو بخش عمده تقسیم می شود:
نخست جنبه اسلامی نظام است که ما را به حمایت از مظلومین و محرومین دعوت می کند. حدیث معروف پیامبر اعظم(ص) که می فرمایند: «مسلمان نیست کسی که صدای مظلومی را بشنود و به یاری اش نشتابد» دلیلی بر این حمایت هاست.
جدای جنبه دینی، روح انسان دوستی هم ما را به حمایت از مظلومین دعوت می کند؛ اینکه مثلا در فلسطین اشغالی دختر جوانی با هشت گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت می رسد و یا اینکه داعش در پایگاه هوایی اسپایکر 1700 دانشجو را اعدام می کند هر انسان آزاده ای را متاثر می کند و مسلما کسی که از کنار این جنایات بی تفاوت بگذرد و این مشکلات را به جغرافیای یک کشور محدود می کند بویی از انسانیت نبرده است.
مسلما پاسخ به این جنایات فقط در حد محکوم کردن دیپلماتیک و چند کلمه صحبت در کنفرانس های خبری هیچ گاه اثر بخش نبوده و نخواهد بود، کسانی که دست به این جنایات می زنند از دیپلماسی و محکوم شدن نمی ترسند.
دومین بعد فعالیت جمهوری اسلامی در عرصه حمایت از مظلومین؛ منافع و راهبردهای امنیتی و دفاعی کشور است. اینکه ما سیاست دفاعی و امنیتی خود را تا مرزهای جغرافیایی کشورمان محدود کنیم، اشتباه استراتژیکی است که هیچ یک از مسئولین و استراتژیست های نظامی و دفاعی آن را درست نمی دانند.
ما در عین همکاری با سایر کشورها از منافع ملی خود حفاظت می کنیم و به این دلیل تا به امروز داعش وارد ایران نشده است. باید این نوع همکاری صورت بگیرد؛ زیرا خطر تروریسم و صهیونیسم فقط در جغرافیای طبیعی و سیاسی کشورهای منطقه نیست.
اگر این تهدیدها مهار نشود حتما در داخل کشور ما ورود می کنند، نباید فراموش کنیم که ترورها و اقدامات ضد امنیتی در کشور ما به پشتوانه پایگاه های نظامی و سیاسی صهیونیسم در کشورهای همسایه رخ می داد. نباید از درس های جنایات ریگی در شرق کشور و گروهک ها در ارتفاعات غرب بی تفاوت بگذریم.
در پایان شمخانی، دبیرشورای عالی امنیت ملی در تشییع شهید تقوی به خبرنگاران گفت: «برخی این روزها به ترویج این سؤال میپردازند که ما را چه کار به اینکه در عراق و سوریه چه میگذرد؟ پاسخ این سؤال روشن است؛ اگر تقویها در سامرا خون ندهند ما باید در سیستان، آذربایجان، شیراز و اصفهان خون بدهیم.»
مفهوم جنگ نیابتی را اندیشکده های بین المللی در خصوص بازخورد و نتیجه حمایت ایران از مقاومت و کشورهای منطقه به کار برده اند. اکنون جنبش های مورد حمایت انقلاب اسلامی به عنوان بازیگران اصلی دفاعی ایران شناخته می شوند و دشمنان ایران اسلامی در معادلات خود این گروه ها و کشورها را به عنوان بازیگران اصلی درنظر می گیرند.
نکته آخر اینکه جریان سازی و فرهنگ سازی در راستای دیپلماسی عمومی کشورمان در منطقه باعث می شود که مردم به انقلاب و اندیشه های انقلاب اسلامی گرایش پیدا کنند، اینکه امروزه در کشورهای منطقه رهبران ایران به عنوان شخصیت های محبوب ملت ها دانسته می شوند و جمهوری اسلامی تکیه گاه کشورهای منطقه شده است خود نشان از عمق راهبردی و تاثیرگذاری انقلاب در منطقه است.
و در نهایت سخنی از سیدحسن نصرالله در خصوص ورود مقاومت اسلامی به سوریه و جنگ با تکفیری ها:
«این نبرد هزینهبر خواهد بود؟ بله. ولی خیلی کمهزینهتر از آن است که مانند گوسفند ذبح شویم و منتظر قاتلان و جنایتکار باشیم که به خانهها و درون منازل ما بیایند. قطعا کمهزینهتر است.»
*محمد افشاری؛ فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.