به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، صادقی پور، سخنران کشوری «ازدواج سالم» روز گذشته در همایش «سیاست جمعیتی و ترویج ازدواج مناسب» در دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: نکته ای که الان مخالفین ازدواج وجود دارد، در خصوص مادیات است و این نگاهی بسیار پایین است؛ اما یکی از هراس های ازدواج شرایط فعلی جامعه است و وقتی 24 درصد طلاق قانونی در کشور داریم و آماری از طلاق عاطفی نداریم که باید به این امر مهم بپردازیم.
وی افزود: آمارها نشان می دهد که جامعه ما به سمت ناکارآمدی خانواده ها در حال نزدیک شدن است که این امری مهم در جامعه است و آنقدر میزان آسیب های خانواده زیاد شده که جوانان جرات حرکت به سمت ازدواج ندارند.
سخنران کشوری «ازدواج سالم» خاطرنشان کرد: ما رویکرد بزرگ پیشگیری و ارتقا داریم که می توانیم خانواده ها را متعالی و بالنده تر کنیم و در این رویکرد 6 استراتژی دارد که یکی از آنها آموزش است و باید توجه داشته باشیم که در این امر کم کاری شده است و مهمترین دلیل طلاق ها در جامعه ما نیز ازدواج های ناآگاهانه است.
صادقی پور تصریح کرد: برای آموزش پیش از ازدواج باید قبل از 14 سالگی حرکت کنیم و وقتی کسی درگیر عشق و وابسته شد درمان وحشتناک سخت است ولی اگر برخی از مفاهیم را قبل از درگیری یاد دهیم آنها به طور موثرتری خواهند بود.
وی افزود: ازدواج ها و انتخاب های همسر انتخاب های والدانه بوده و با آن نیز مشکلی نداشتیم؛ اما به مرور زمان برخی از اتفاقات در سبک زندگی مشکلاتی را برای ما بوجود آورد که استقلال مالی، گرایش های فمینیستی از جمله این مشکلات بود و خانواده های ما را با مشکل همراه کرد.
این استاد دانشگاه گفت: ما بدون آشنایی با تغییر نقش های خانواده و بانوان در خانواده از سمت سنتی به سمت مدرن حرکت کردیم و این مشکلاتی را برای ما بوجود آورد.
صادقی پور ادامه داد: یکی از دلایل بالا رفتن طلاق به دلیل ازدواج های کودک با کودکان بود که همانند کودکانی که برای گرفتن چیزی اصرار داشت برای ازدواج نیز با عشق های بسیار داغ شروع می شد و با گذشت زمان سعی داشت تا آن را کنار بگذارد و از ان خسته می شد.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب های همسر ما در حالت گذر سنتی به مدرن بر اساس عشق و علاقه نبود بلکه بر اساس جذابیت بوده است.
سخنران کشوری «ازدواج سالم» تصریح کرد: امروز برای نقد ازدواج های قدیم اصلا به خوبی های آن توجه نمی کنند و از ریشه سعی دارند تا ازدواج های سنتی را از ریشه قطع کنند اما ما باید خوبی های آن را ببینیم.
صادقی پور گفت: عاطفه و جذابیت، منطق، دیدگاه های اجتماعی از جمله فیلترهایی است که ما می توانیم براساس آن ازدواج هایی موفق داشته باشیم و براساس آن انتخابی مناسب داشته باشیم.
وی افزود: عشق ضرورت ازدواج نیست؛ اما علاقه اولیه باید وجود داشته باشند و پس از آن نیز حتما نظارت والدین باید باشد و منطق نیز باید در آن دخیل باشد تا بتوانیم موفق باشیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: اگر این سبک ها را در نظر داشته باشیم، بسیاری از افراط ها و تفریط ها را می توانیم بشناسیم.
صادقی پور خاطرنشان کرد: برخی از اسطوره های نامناسب در ذهن داریم که باید کنار بگذاریم و براساس تطابق و توافق و پذیرش تفاوت ها و تفاهم عمل کنیم تا بتوانی برای آینده خانواده ای واکسینه شده در برابر آشیب ها داشته باشیم.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل ناکارآمدی خانواده های ما عدم توجه به بحث تفاهم ها و تفاوت ها و اولویت ها است و اگر بخواهیم خانواده سالم داشته باشیم، باید آنها را بشناسیم و حتی به فرزندان یاد دهیم که در جلسه خواستگاری چه سئوالاتی بپرسند.
سخنران کشوری «ازدواج سالم» بیان کرد: آن چیزی که در دنیا اتفاق افتاده است؛ به نحوی است که اگر بخواهیم خانواده سالم داشته باشیم، قبل از ایجاد آسیب باید آموزش داشته باشیم.
صادقی پور تصریح کرد: شرایط امروز خانواده های ما در شان خود نیست و باید در جایگاه بسیار بهتری قرار گیرد.