کد خبر:۴۶۹۳۶۰
احمدی:

لازمه رشد اقتصادی توسعه مراکز دانش و فناوری است

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: به کار گیری مدیریت صحیح دانش در هر جامعه‌ای زیر بنای رشد و شکوفایی خلاقیت هاست و لازمه رشد اقتصادی در دنیای امروز توسعه مراکز دانش و فناوری است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش فناوری و فن بازار که امروز در محل دائمی نمایشگاه بین المللی برگزار شد ضمن گرامیداشت هفته پژوهش گفت: در دنیای کنونی با رقابت‌هایی که در تمامی عرصه‌ها وجود دارد علم و پژوهش از ارکان اصلی می‌باشد که در جهت گیری کشور نیز به آن اهمیت داده شده است. از ابتدای دولت یازدهم هفته پژوهش با شعار پژوهش فناوری کلید توسعه شروع شد و امسال نیز با شعار پژوهش فناوری عزم ملی و رویکرد جهانی با کوله باری از دستاورد‌ها با عزمی استوار همچنان رو به جلو می‌رود.

 


وی در ادامه تاکید کرد: اقتصاد شکوفا تنها از مسیر پژوهش و فناوری امکان پذیر است و ساختار اقتصادی دنیای امروز با گذشته متفاوت است و زیرساخت‌های نرم افزاری و دارایی‌های مشهود که تا امروز در یک بنگاه اقتصادی نقش آفرینی می‌کند جای خود را به پژوهش و فناوری دانش بنیان داده است. امروز به اثبات رسیده که رابطه سرمایه گذاری با امر تحقیقات و توسعه علم با توان اقتصادی و سیاسی کشور رابطه مستقیم دارد.

 


معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه اظهار داشت: به کار گیری مدیریت صحیح دانش در هر جامعه‌ای زیر بنای رشد و شکوفایی خلاقیت هاست و لازمه رشد اقتصادی در دنیای امروز توسعه مراکز دانش و فناوری است.

 


وی به مفهوم کارآفرینی اشاره کرد و گفت: مفهوم کارآفرینی دانشگاهی با تجاری سازی دانش تدوین شده و بیانگر شیوه‌های متنوعی است که یک دانشگاه می‌تواند به دنبال تجاری سازی حرکت کند همچنین تبدیل یافته‌های پژوهشی به کالا و خدمات با بهره وری بیشتر و کارایی بیشتر معنای واقعی کارآفرینی دانشگاهی است.

 


احمدی با اشاره به اینکه توسعه پژوهش و فناوری بدون همکاری تمامی دستگاه‌ها می‌سر نمی‌باشد گفت: یکی از راه‌های ورود دستگاه‌ها برای همکاری همین ستاد ملی هفته پژوهش است که خوشبختانه با همکاری تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها انجام شده و در طول سال گذشته شاهد این حرکت فعال برای برگزاری نمایشگاه بوده‌ایم.

 


وی با اشاره به سرمایه گذاری مستقیم خارجی گفت: یکی از عوامل مهم در تجاری سازی منابع پژوهشی سرمایه گذاری مستقیم خارجی است که طبق گزارشات براساس ۱۲ شاخه از میان ۱۴۱ کشور رتبه ایران بین ۵۰ الی ۵۴ به لحاظ پتانسیل جذب سرمایه گذار خارجی است.

 


معاون پژوهشی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: اما از لحاظ عملکرد و سرمایه ورودی براساس شاخص‌ها و طبق گزارشات از میان ۱۴۱ کشور ایران رتبه ۱۱۰ را دارد امیدواریم در شرایط پسا تحریم بتوانیم از موقعیت‌های پژوهشی کشور به نحو احسن استفاده کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار