به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، صادقی، مسئول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج امروز که در دومین دوره مجمع عالی بسیج که در حسینیه امام خمینی مشهد در حال برگزاری است، گفت: طی دو سال تحقیق در کمیسیون عالی مجمع بسیج توانستیم تا حدودی راهکارهای مناسب تحت عنوان راهکارهای اقتصاد مقاومتی را بررسی کنیم.
وی مهمترین تهدید امروز کشور را تهدید اقتصادی دانست و بیان داشت: تنها راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی و محدودیت های ایجاد شده در این حوزه تکیه بر اقتصاد مقاومتی است و یکی از مهمترین محور اقتصاد مقاومتی مردمی کردن اقتصاد است.
صادقی با بیان اینکه ما هنوز نتوانسته ایم در جهت مردمی کردن اقتصاد به موفقیتی دست پیدا کنیم، بیان داشت: حمایت از تولیدکنندگان خرد، صنایع کوچک و متوسط و رفع قوانین مزاحمت زا در خصوص وارد کردن مردم در بحث اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذار است.
مسئول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی هشتاد درصد اقتصاد ما در اختیار دولت است که دولت اقتصادی نیز نتوانسته است بسیاری از مشکلات اقتصادی در کشور را حل کند.
وی با بیان اینکه توده بسیج باید گفتمان حاکمیت مردم بر اقتصاد را در کشور ترویج کند، تصریح کرد: باید تصدی گری اقتصادی در خدمت مردم باشد و دولت تنها حاکمیت در بخش سیاسی را دنبال کند و در این خصوص اعمال نظر داشته باشد.
صادقی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما دولت حاکمیت را رها و بیشتر سیاست گذاری های خود را در بخش اقتصادی نشان داده است، افزود: مجموعه بسیج، سیاستگذاران و قانونگذاران باید اقتصاد مردمی را در برنامه خود قرار دهند و در این خصوص قوانینی ایجاد کنند تا بتوانند امور اقتصادی مردم در کشور را تسهیل کنند.
مسئول کمیته اقتصاد مجمع عالی بسیج اضافه کرد: اگر ما بتوانیم مردم را در شرایط فعلی وارد اقتصاد کشور کنیم، دیگر نیاز به مقابله با تحریم نداریم؛ زیرا این مهم را مردم خودشان مدیریت خواهند کرد.
صادقی گفتمان سازی مردمی در شاخص اقتصاد را از بیانات موکد رهبر انقلاب دانست و تصریح کرد: باید به مستندسازی حضور مردم در فعالیت های مختلف در ابعاد مختلف در کشور از جمله موضوع جنگ بپردازیم و این باور را پیاده کنیم که در هر کجا مردم وارد عمل شوند مشکلات حل خواهد شد.
وی اصلاح الگوی مصرف را نکته دوم در بررسی کمیسیون اقتصادی مجمع بسیج دانست و تاکید داشت: متاسفانه نظام فرهنگی ما به خصوص رسانه ملی مبنای کار خود را استفاده از ظرفیت های فرهنگی قرار نداده و نتوانسته به اصلاح الگوی مصرف نایل آید.
مسئول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج با بیان اینکه سهم استفاده از لوازم آرایشی و کالاهای غیرضروری در سبد کالای مردم نشان میدهد مصرف گرایی بیحد و اندازه تا چه مقدار در ایران رواج داشته است، گفت: باید برنامه ریزی خود را به نحوی انجام دهیم که مردم از ولع مصرف به تکیه بر تولید و اقتصاد مقاومتی روی بیاورند.
صادقی محور پایانی در گزارش کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج را تولید ملی دانست و با تاکید بر تورم اشتغال، فرهنگ و نظام بانکی در ایران گفت: در صورتی که تولید ملی ارتقا پیدا کند، تمام این محورها رشد نسبی و خوبی در کشور خواهند داشت.
وی فضای فرهنگی را زمینه ساز ارتقای فضای کسب و کار در کشور دانست و گفت: چرا در ایران کسی که به سمت تولید می رود در فرآیند عبور از قانون و رسیدن به خواسته خود آنقدر دچار سختی می شود که از ایجاد شرکت در ایران پشیمان می گردد؟
مسئول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج ادامه داد: مجموعه بسیج و مجموعه نظام باید تلاش کنند تا قوانین سخت و بی فایده در مسیر رشد تولید داخلی کنار گذاشته شود و مجلس شورای اسلامی نیز باید در خصوص قوانین دست و پاگیر رشد تولید داخلی در کشور تجدیدنظر کند.
صادقی در پایان با بیان اینکه بحث واردات نیز از موضوعات بسیار مهم جهت رشد تولید داخلی است، بیان داشت: ۵۰ درصد کالاهای قاچاق در ایران از طریق گمرک وارد ایران می شود و این در حالی است که اگر بازار تولید داخلی نتواند به رقابت با تولیدات خارجی و در بحث صادرات وارد شود، مطمئنا شکست خواهد خورد.