به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یاسوج، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد دیروز در همایش «چرا وحدت» که با هدف بررسی چرایی وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه آزاد گچساران برگزار شد، با اشاره به ضرورت تقویت معنویت در دانشگاه ها اظهار داشت: یکی از وظایف روحانیت تزریق معنویت در دانشگاه ها و پیدا کردن بهترین راه زندگی و کسب علم است.
حجت الاسلام قاسم مقدم انسان را دارای دو ساحت عقل نظری و عملی دانست و گفت: عقل نظر را هم در حوزه ها و هم در دانشگاه به طلاب و دانشجویان آموزش می دهند اما اغلب در حوزه پرورش عقل عمل کوتاهی می شود.
وی با بیان اینکه اگر در پرورش عقل عمل یا همان بعد معنوی زندگی کوتاهی شود شاید همان علم و فقهی که می خوانیم خودش حجابی شود برای رستگار نشدن ما تاکید کرد: نمی شود گفت اگر ما عالم علمی یا دینی شدیم پس رستگاریم و جایمان در بهشت است ما باید به عقل عملی توجه ویژه داشته باشیم.
حجت الاسلام مقدم در ادامه با بیان چند مثال در باب چگونگی تاثیر معنویات در پیشرفت علمی دانشجویان به برکت علمی اشاره کرد و گفت: علامه مجلسی به میزانی کتاب تالیف کرده اند که اگر سه نفر از ۶ سالگی تا هم سن ایشان می نشستند و فقط نگارش می کردند به این تعداد صفحات نمی رسیدند. پس باید در چگونگی امکان وقوع چنین اتفاقی اندیشید.
مسئول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج به پرورش اراده افراد در بعد معنوی اشاره کرد و افزود: اغلب علما و فضلای اسلامی با تمام علمشان بر افزایش اراده تاکید کرده اند و این امر است که باعث می شود در بقیه ی مسائل زندگی بتوانیم توفیقی داشته باشیم.
وی گفت: اگر طلاب در حوزه علمیه قول حق تعالی و معصومین را می خوانند دانشجویان در دانشگاه فعل حضرت حق را می بینند و با کوچکترین تلاشی می توانند به مراتب بالای علمی و عملی برسند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به کلامی از امیرمومنان که می فرمایند عاقل کسی است که کارش به بهشت ختم می شود بیان داشت: همه ی ما در عقل عملمان گیر هستیم و باید تلاش کنیم تا بتوانیم به مراتب بالای عملی و علمی دست پیدا کنیم.
حجت الاسلام مقدم در پایان به وجود جوانان معتقد و عالم در دانشگاه ها اشاره کرد و بعد از بیان سخن رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از جوانان مومن و انقلابی دانشگاه از تمامی اساتید و رئیس دانشگاه که در جلسه حضور داشتند خواست در راه پیشرفت و اعتلای دانشگاه ها به این جوانان کمک کنند تا فضایی معنوی و اسلامی در دانشگاه حاکم شود.
رئیس دانشگاه آزاد گچساران نیز در این برنامه با اشاره به چرایی بوجود آمدن روزی به نام وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: نقش فقها برای کشف احکام جدید نقش غیر قابل انکاری است به طوری که در بعد مسائل مربوط به قبل و بعد از ازدواج، و آزمایش هایی که بر روی جنین انسان صورت گرفت، با توجه به همکاری فقها، پیشرفت های خوبی در کشور ما صورت گرفت.
ملک زاده به لزوم همکاری هر چه بیشتر حوزه و دانشگاه در مباحث تخصصی و مشترک، اشاره کرد و گفت: حوزه و دانشگاه دو بال پرواز به سوی قله های معرفت و دانش است که پریدن بدون دیگری امکان پذیر نیست.
عبدالله نادری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد گچساران، از عدم استقبال مسئولان شهرستانی برای حضور در این همایش ابراز گلایه کرد و گفت: امیدوار بودیم مسئولان شهرستان، در تحقق اهداف مشترک حوزه و دانشگاه خود را سهیم و شریک بدانند و در همایش مشترک این دو طیف شرکت می کردند.
وی با اشاره به برگزاری موفق نخستین همایش وحدت حوزه و دانشگاه در گچساران، اظهار امیدواری کرد: این نشست مسبب آغاز سلسله نشست های تخصصی با حضور دو قشر طلبه و دانشجو باشد و به ارائه راه کار هایی بپردازیم که ما حصل فکر این دو قشر باشد.