به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سلیمی نمین در قسمت دوم مناظره با سادات، کارشناس مسائل سیاسی با موضوع راه های نفوذ در ایران، در پاسخ به سوال دانشجویی که بازداشت سه خبرنگار به عنوان نفوذ در کشور کار درستی نیست، گفت: این بازداشت در حالی صورت گرفته است که دبیر شورای عالی امنیت ملی نسبت به این قضیه واکنش نشان داده است و حرکت ها را سیاسی تلقی کرده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری بیان کردند که نفوذ را نباید جناحی کرد؛ اما من فکر می کنم دستگیری خبرنگاری که در یک نشریه علوم انسانی کار می کرده نادیده گرفتن تاکیدات مقام معظم رهبری می باشد، به نحوی که رئیس جمهور نیز در این خصوص رضایت ندارد.
این فعال دانشجویی در پاسخ به سوالی که وی را خطاب قرار داده بود، گفت: شاید اعتقاد شما انجام چنین اموری موجب بی اعتمادی جامعه و باز به گفته شما بی اعتمادی جامعه نسبت به حکومت بدتر از نفوذ باشد؛ اما این دو مقوله از یکدیگر جدا است.
سلیمی نمین ادامه داد: در خصوص بازداشت سه خبرنگار من اطلاعی ندارم و اگر در جایی دفاعی در این خصوص از آنها انجام داده ام می توانیم در این خصوص من را مورد خطاب قرار دهید.
وی با بیان اینکه بحث من این است که نباید تصور کنید نفوذ هنگامی در جامعه شکل می گیرد که ابتدا آن جامعه تضعیف و سپس مورد نفوذ قرار گیرد، گفت: اتفاقا نفوذ خلاف تبلیعاتی که می شود در اوج قدرت یک حکومت شکل می گیرد تا آن حکومت مضمحل شود، همان گونه که در اوج قدرت نهضت ملی در صنعت ملی شدن نفت ایران نفوذ شکل گرفت و البته در ابتدای انقلاب اسلامی نیز که انقلاب در اوج اعتماد مردم به خودش قرار داشت چندین حرکت نفوذی از سوی دشمن در قالب کودتاها شکل گرفت.
این استاد دانشگاه خطاب به افرادی که بردن مقوله نفوذ به سمت خواص و مسئولان کشور را نادرست می دانند، گفت: من مخالف جدی این هستم که نفوذ ملعبه دست یک سلیقه علیه سلیقه دیگر شود؛ اما معتقدم نفوذ نه تنها در همه جریان ها؛ بلکه در صدر اهداف خود خواص و مسئولان کشور را مورد هدف قرار می دهد.
سلیمی نمین با بیان اینکه مبنای سنجش ما آدم ها نیستند، نسبت به صحبت های سادات در خصوص زیر سوال بردن عملکرد دولت احمدی نژاد بیان داشت: معیار سنجش ما رفسنجانی، احمدی نژاد و یا دیگر افراد نیستند؛ زیرا اگر ما بنا باشد در افراد متوقف شویم باید خود را براساس سلایق آنها تنظیم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما معیار خود در انقلاب را آرمان های شکل دهنده نظام می دانیم و بر این اساس انقلاب اسلامی را متغیری از انسان ها نمی دانیم؛ بلکه انسان ها را با مشی انقلاب مورد سنجش قرار می دهیم.
این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص این صحبت سادات که گذشته برخی خواص در کشور را مورد توجه دانست و آنان را خدمت گزاران همیشگی انقلاب معرفی کرد، گفت: این که برخی در کشور سابقه خوبی دارند، قابل احترام است؛ اما افرادی که امروزشان تغییر کرده معیارهایی از نفوذ در کشور می باشند.
سلیمی نمین ادامه داد: حضور افرادی مثل هراتی در کنار رفسنجانی هرگز توجیه پذیر نیست و اگر توجیه پذیر می باشد، برای ما این موضوع را باز کنند.
وی گفت: هراتی در نامه ای، امام را به یک جلاد تعبیر کرده است و اگر هاشمی در خدمت اندیشه امام باشد، آدمی را که به امام جلاد گفته است در کنار خود راه نخواهد داد.
این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال دانشجو که بیان داشت در خصوص حضور هراتی در کنار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از هاشمی سوال هایی شد که البته وی در ابتدا توضیح داد؛ اما هنگامی که اعلام شد هراتی به عنوان مشاور شما در کنار شما می باشد، هاشمی در جمع جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام دیگر دفاعی نکرد.
سلیمی نمین در انتقاد به سادات در این خصوص که هاشمی در کشور امکان دفاع از خود ندارد، گفت: من این نکته را قبول ندارم که هاشمی از خود امکان دفاع ندارد؛ زیرا وی هم رسانه در اختیار خود دارد و هم در رسانه های خود منتقدانش را کلاغ و حسود خطاب کرده است حتی امکان دفاع دارد؛ اما ای کاش در خصوص قرار گرفتن هراتی نکته ای قابل توجه از خود داشته باشد.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی که برداشت های مختلف از نظام را امری طبیعی و اختلاف نظرها را امری معقول دانست؛ گفت: ما از انقلاب اسلامی نمی توانیم برداشت های متفاوت داشته باشیم، یعنی هنگامی که اسلام می گوید با سران کفر نمی شود سازش داشت و آنها را برخود برتری قرار داد این خواسته اسلام تبصره و بند قبول نمی کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه کسانی که می گویند ما با سازش با دشمن می توانیم اسلام را ادامه دهیم، تصریح کرد: این حرکت مانند انجمن سیکای هند است که می گوید ما پست هستیم و دیگران از ما برتر می باشند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این تفکر عدالت را زیر سوال می برد، در پاسخ به دانشجویی که از وی در خصوص جایگاه آزادی در کشور سوال کرد؛ گفت: اینکه هاشمی اعلام می کند که باید با آمریکا ارتباط داشته باشیم و من در زمان امام هم به ارتباط با آمریکا تاکید داشتم؛ اما امام نپذیرفت نشان می دهد اسلام تلاش دارد در چارچوب اصول خود به افراد آزادی بدهد.
وی ادامه داد: اینکه هاشمی چگونه تاثیر گرفته است از اعتقادات خارج از چارچوب جمهوری اسلامی ایران و به عنوان کسی که در راه انقلاب به زندان رفته و سختی های بسیار تحمل کرده است، نشان از یک خیزش نرم در قالب نفوذ در نزدیک شدن افراد مرتبط با آمریکا با وی و خانواده وی می باشد.
سلیمی نمین با بیان اینکه هاشمی در برابر خانواده خود بسیار صبور است و متاسفانه در انتخابات خانواده خود و اصول اساسی انقلاب خانواده خود را برمی گزیند؛ گفت: حقیقت این است که نمی توان از انقلاب برداشت های متفاوت داشت و نفوذ به راحتی با نزدیک شدن تفکراتی غیر از تفکرات اعتقاد یک ملت در خواص شکل می گیرد.
در ادامه برادران از روزنامه مردم سالاری با خطاب قرار دادن سلیمی نمین با بیان اینکه تمام رئیس جمهورهای پس از انقلاب از طرف شما زیر سوال رفته اند؛ گفت: چگونه می توانیم آینده کشور را پیش بینی کنیم در حالی که افراد انتخابی از سوی ما در انتخابات احتمالا مورد نفوذ دشمن و از انقلاب زاویه می گیرند.
سلیمی نمین در پاسخ به این سوال با بیان اینکه نفوذ هنگامی شکل می گیرد که سیستم ایمنی شما در اوج قرار داد، بیان داشت: در دوران ضعف و بحران یک حکومت نیاز به نفوذ وجود ندارد؛ زیرا شما با یک لگد سرنگون می شوید و حکومت های ضعیف بدون طراحی یک مهندسی نفوذ نابود می شوند.
وی ادامه داد: افرادی مانند سادات از پرداختن به امر نفوذ فرار می کنند؛ زیرا برخی از دوستان شان در مقوله نفوذ اسیر شده اند.
سلیمی نمین گفت: نفوذ در حقیقت یک پدیده بیرونی است که از مهره های درونی یک حکومت استفاده می کند تا سلطه و تغییر آن حکومت را به دنبال داشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی سه هدف در خصوص نفوذ را از سمت کشورهای سلطه گر مورد توجه قرار داد و افزود: نفوذگران جهت انجام نفوذ در کشور مورد هدف خود از عوامل بومی بهره می گیرند؛ اما عامل اصلی همان حرکت های هدایت شونده از بیرون برای خواص درون حکومت است.
وی نفوذ را پس از بحث استحاله یک بحث اغتنایی دانست و گفت: نفوذ تلاش دارد به شما بفهماند که امام(ره) خوب نبوده است و شما را قانع کند که لازم نیست بر اصول انقلاب و آرمان های نظام تاکید داشته باشید.
سلیمی نمین تصریح کرد: نفوذ با ایجاد ابهامات و تردید در درون شما و شکل گیری یک تفکر متفاوت از رهبری حکومت شما را در بر می گیرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید علاوه بر محافظت جسمی از مسئولان کشور مانند ماشین هایی که مراقب سلامت هاشمی رفسنجانی در جابه جایی وی می باشند، افکار این افراد را نیز از نزدیک شدن افکار دشمن مراقبت کنیم، گفت: اینکه هر سفیر چهار سال بیشتر حق حضور در کشور مورد نظر را ندارد برای این است که ما اجازه ندهیم سفیرمان با تحت تاثیر قرار گرفتن شاخص های ذهنی اش بر مبنای کشوری که در آن مهمان است از دست برود.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه این محتمل که شما اجازه ندهید فردی در کشورتان قدرت خودش را بر شما تحمیل کند آیا نقطه ضعف شما است یا قوت، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در طول هشت سال حکومت هر دولتی در کشور مراقبت جدی کردند که این دولت ها در وسط دوران حکومت خود برکنار نشوند و این به این دلیل است که دولت ها باید به مردم خدمت کنند؛ اما حق تحمیل تفکر خود به مردم را ندارند.
سلیمی نمین به انتهای دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی اشاره و خاطرنشان کرد: رفسنجانی در پایان دوران ریاست جمهوری خود، خود را به عنوان قوی ترین انسان در مدیریت کشور دانست و خواست در حکومت بماند و ریاست جمهوری اش مادام العمر شود، حال اینکه شما اجازه ندادید ریاست جمهوری در هاشمی متوقف شود، نقطه ضعف شما نیست؛ بلکه نقطه قوت شما می باشد.
وی با اشاره به جمله انسان های شایسته در قالب قانون نمی گنجند اشاره کرد و گفت: برخی در آن زمان می گفتند قانون اساسی نوکر نظام است و ارزش قانون اساسی آرای مردم است، به نحوی که روحانی در حمایت از هاشمی رفسنجانی در هنگامی که وی می خواست در حکومت بماند این جمله را که انسان های شایسته در قالب قانون نمی گنجند به کار برد و این به این معناست که برخی در کشور به هر قیمت می خواهند در قدرت باقی بمانند.
در پایان سادات با بیان اینکه متاسفانه امروز در کشور برخی با ریش می توانند هر حرکتی بکنند و برخی به محض انجام هر حرکت متوقف می شوند، گفت: اینکه در حال حاضر مرجعیت در کشور از روحانیت به سمت دانشگاهیان در حرکت است نشان می دهد که ما نتوانستیم اعتماد مردم را جلب کنیم.
وی در پاسخ این سوال که اعلام برائت نکردن رفسنجانی از فرزندش نشانه نفوذ می باشد یا خیر، از پاسخ دادن مستقیم اجتناب کرد و گفـت: ما اشتباهات دیگران را تایید نمی کنیم؛ اما نباید از تاثیرگذاری این افراد در انقلاب غافل شویم و جهت تایید سخن خود سخنرانی مقام معظم رهبری پس از مناظره احمدی نژاد و موسوی و اهانت احمدی نژاد به هاشمی رفسنجانی را پخش و با بیان اینکه رهبری، هاشمی رفسنجانی را یکی از عوامل تاثیرگذار در نظام می داند، گفت؛ ما باید به مقوله نفوذ فارغ از اهانت به خادمین نظام نگاه کنیم.