به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرتضی محمدپورمقدم، مسئول سیاسی سابق بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد امروز در مناظره دانشجویی «نقش جریانهای فکری در دانشگاهها» در موسسه آموزش عالی حکمت رضوی مشهد، که توسط بسیج دانشجویی این موسسه برگزار شد، در خصوص جنبش دانشجویی، گفت: مراحل شکلگیری جنبش دانشجویی از سال 1313 با آغاز اولین دانشگاه دوره رضاخان بود که در این دانشگاه باورهای بشر مدرن ترویج میشد.
وی جنبش دانشجویی را به پنج دوره تقسیم کرد وافزود: از سال 1313 تا 1320 جنبش دانشجویی نبود؛ اما اعتراضاتی توسط دانشجویان صورت میگرفت.
این فعال دانشجویی با یادآوری اینکه در دوره دوم جنبش دانشجویی یعنی سال 1320 تا 1332که تفکرات مارکسیستی، حزب توده و تنوع ایدئولوژیک وجود داشت، 16 آذر ماه سال 1332 را نقطه اوج جنبش دانشجویی دانست و گفت: متاسفانه ما در بزرگداشت روز دانشجو به مسئله استکبار ستیزی نمیپردازیم.
محمدپور مقدم به دوره چهارم جنبش دانشجویی در دهه 40 اشاره و خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی در این دوره از فعالیت خود در مبارزه با نظام سلطه درگیر بود.
این فعال دانشجویی افزود: دوره پنجم جنبش دانشجویی در زمان پیروزی انقلاب اسلامی بود، که دانشجویان در آن نقش داشتند.
محمدپور با بیان این موضوع که در سالهای 62 ـ 63 دفتر تحکیم وحدت اجازه نفس کشیدن را به دیگران نمیداد، خاطرنشان کرد: در آن زمان تضارب آرا وجود نداشت و فقط انجمن اسلامی صحبت میکرد.
این فعال دانشجویی افزود: در سال 70 تکثیر دیدگاهها در تشکلهای دانشجو صورت میگیرد.
جنبش دانشجویی در دوره فعلی خنثی است
امین مجیدی فر، دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص مراحل تشکیل جنبش دانشجویی، گفت: ما سه دوره بین نسبت جریانات فکری با دانشگاه داریم، در دوره اول بحث تولید فکر داشتهایم وجریانات دانشجویی با جریانات خارج از دانشگاه تولید فکر میکردند.
وی افزود: در دوره دوم دانشگاه تولید فکر نداشت و تسلیم جریانات خارج از دانشگاه بود، جنبش دانشجویی در دوره سوم خود که هم اکنون در آن قرار داریم خنثی است و دانشگاه بیشتر جریانات خارج از دانشگاه را پیگیری میکند.
مجیدی فر با طرح این سوال که چرا در حال حاضر وضعیت دانشگاهها مطلوب نیست؟ بیان داشت: در این خصوص دو فرضیه مطرح است، برخی نظرشان بر تغییر جایگاه دانشگاه و اینکه دانشجو دیگر قشر خاص جامعه نیست، پس تاثیر گذاری بر آن ندارد را مطرح میکنند، نظریه دیگر معتقد بر این است که علوم انسانی در فضای دیگری سیر میکند.
این فعال دانشجویی بیان کرد: برخی خود را انقلابی تر از مطهری و مفتح میدانند و به همین بهانه حرفهای خود را به انقلاب نسبت میدهند.
بسیج دانشجویی برای جلوگیری از نفوذ شرق و غرب تشکیل شده است
در ادمه محمدپور گفت: بسیج دانشجویی به فرمان امام راحل، برای جلوگیری از نفوذ شرق و غرب و پاسداری از آرمانهای انقلاب اسلامی تشکیل شده است.
وی افزود: من شرایط تشکل دانشجویی را مطلوب نمیدانم، زیرا آنها ارتباط با سیر روندی دولتها دارند، از برخی از فتنهگران سال 88 حمایت میکنند در حالی که آنان مملکت را هشت ماه به آشوب کشیدند.
2 مطالبه از قشر دانشجو
مجیدی فر در ادامه بیان داشت: ما میتوانیم از قشر دانشجو دو مطالبه داشته باشیم، اینکه یا درس بخواند وبه سیاست کاری نداشته و یا جریان سازی داشته باشد.
این فعال دانشجویی خطاب به محمدپور با بیان این مطلب که اینکه شما میگوید، افرادی که برای سخنرانی به دانشگاه میآروید، جاسوس و توطئه گر هستند در واقع نهادهای انقلابی را زیرسوال میبرید گفت: اگر این افراد جاسوس و توطئه گر میباشند پس چرا قوه قضائیه با آنان برخوردی ندارد.
وی تاکید کرد: ما باید اجازه دهیم، که هر دو جریان وارد دانشگاهها شوند، نظرات خود را مطرح وآنگاه دانشجویان حق از باطل را تشخیص دهند، نباید به بهانه فتنهگر و برچسب یک عده را بکوبیم.
مجیدی فر تصریح کرد: بسیج دانشجویی به فرمان امام راحل تشکیل شد، باید در دانشگاه حضور داشته باشد و در خصوص وظایف آن بحث شود.
انتقاد در دانشگاه آری ولی تخریب نه
محمدپور بیان داشت: انتقاد باید در دانشگاهها باشد و نباید تخریب صورت بگیرد؛ اما متاسفانه اینگونه نیست.
این فعال دانشجویی در خصوص حوادث سالهای 78 و88 کشور، گفت: در این دوران برخی میخواستند که دانشگاه را ابزاری بسازند که در راستای خواستههای خودشان باشد و با آوردن دانشجویان به میدان امتیاز خواهی کنند.
محمدپورگفت: اینکه خود را مدعی خط امام خمینی(ره) بدانیم آنگاه برخلاف آن عمل کنیم اشتباه است.
دانشجویان باید در فضای کاملا امن حرف خود را بزنند
مجیدی فر بیان داشت: باید در دانشگاه گفتگو صورت بگیرد و افرادی که نظرات مخالف با ما دارند باید وارد دانشگاه و آن را بیان کنند. همچنین دانشجویان باید در فضای کاملا امن حرف خود را بزنند.
این عضو انجمن اسلامی فردوسی مشهد تاکید کرد: مباحث سطح جامعه باید در داخل دانشگاه بیان بشود و به آنها پاسخ مناسب داده شود در غیر این صورت مشکلاتی پیش خواهد آمد.
مجیدی فر بیان داشت: من با ورود جریانات سیاسی به داخل دانشگاه مخالف میباشم، به این دلیل که سیاسی بازی باعث از بین رفتن استقلال دانشگاه میشود.
با ورود جریانهای سیاسی به دانشگاه مخالفم
محمدپور با بیان این موضوع که انجمن اسلامی متاسفانه تا حدودی از آرمانهایی که داشته، فاصله گرفته، تصریح کرد: در دوره اصلاحات حتی حذف ولایت فقیه و قانون اساسی وخارج شدن دین از عرصه سیاست مطرح شد.
وی در خصوص ورود جریانات سیاسی به داخل دانشگاه گفت: من با مسئله مخالف میباشم، به دلیل اینکه دانشجو باید از آرمانهای خود دست بکشد.