به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، دانشگاههای مشهد در ترم گذشته صدها برنامه برگزار کردند که این رسانه در جهت آگاهی بخشی به جامعه دانشگاهی و سایر اقشار از برنامههای دانشگاهها اقدام به تهیه گزارشی در این رابطه کرده که در دومین گزارش آن برنامههای دانشگاه فردوسی مشهد را به تفکیک تشکل ها و انجمنها بررسی میکنیم.
بسیج دانشجویی؛
ما زندهایم
پنجم آبان ماه؛ حسیننژاد در همایش نهضت «ما زندهایم» در دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص کسب موفقیت در فعالیتهای پژوهشی و علمی، گفت: موفقیت من در فعالیتهای علمی و پژوهشی ثمره برنامه ریزی بود. قبل از ورود به دانشگاه، فعالیتهای زیادی انجام میدادم؛ اما آنها انسجام نداشت به همین خاطر نتیجهای در بر نداشت.
وی افزود: بعد از سفر راهیان نور به جنوب در زمینه کل فعالیتهایم که به صورت مجزا انجام میداد، برنامه ریزی کردم و از آن به بعد موفق به دست آوردم.
ششم آبان ماه؛ تهمینه عرفانیان در همایش «ما زندهایم» در دانشگاه فردوسی مشهد به قرائت بخشی از وصیت نامه شهید چراغچی پرداخت و گفت: دانشجویان وصیت نامه شهدا را مطالعه کنند؛ زیرا اینها میتواند چراغ راهی برای ما باشد.
وی به بیان خاطراتی از همسر شهیدش پرداخت و افزود: شهید چراغچی در خانواده مذهبی متولد شد. وی سال اول تحصیل خود را در مدرسه علمیه گذراند و از همان کودکی به مسائل مذهبی علاقمند بود.
نهضت ماه زندهایم به منظور بصیرت افزایی دختران برگزار شده بود.
آمریکا بدون رتوش
۱۲ آبان ماه؛ وحید جلیلی در همایش «آمریکا بدون روتوش» که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده اقتصاد این دانشگاه برگزار شد به بررسی مسیر استکبار ستیزی در کشور پرداخت و گفت: ۱۶ آذر سال ۳۲ نخستین روزی بود که شعار مرگ بر آمریکا شنیده شد که متاسفانه امروز با انواع و اقسام و اشکال مختلف تلاش می شود این شعار از این مردم گرفته شود. این افراد باید بدانند که این شعار از ۶۳سال پیش آغاز شده؛ بنابراین اتفاق تازه ای نیست که بتوان آن را از مردم گرفت.
در ادامه در ادامه امیر سلیمان، فعال سیاه پوست ضد آمریکایی با بیان مطلب که سیاهان در آمریکا به دلیل مسائل سیاسی و اقتصادی کشته نمی شوند؛ بلکه آنان کشته می شوند زیرا آمریکایی ها از آنان می هراسند، گفت: زمانی که شما قلب و ذهن افراد را به وسیله رسانه به گونه ای تسخیر کرده اید که مردم تصور می کنند سیاهان خطرناک اند طبیعی است که سیاهان کشته می شوند و طبیعی است که چنانچه همان فشاری که بر روی سیاهان است بر روی سفیدپوستان می بود علیه ساختار برمی آشوبیدند.
بررسی خطر تحریف اندیشههای امام خمینی
۱۷ آبان ماه؛ حجت الاسلام روحانی در نشست بررسی خطر تحریف اندیشه های امام(ره) که توسط بسیج دانشجویی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان داشت: ریشه اندیشه هاشمی در جریان حرکت ملی شدن صنعت نفت بسته شد و مشاهده میکنید که وی انسانی متولّن بوده و تا توانسته با جو حرکت کرده و تابع جو بوده است. هنگامی که جو میپسندد حرکت مسلحانه باشد از حرکتهای مسلحانه که برخلاف رای و نظر ایشان بود حمایت میکرد و بودجه بیت المال را هزینه این امر میکرد و زمانی دیگر به گونه ای دیگر.
رئیس بنیاد تاریخی پژوهشی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: هاشمی رفسنجانی اصولا خط امام را نپذیرفت، کروبی نیز به همین مشکل دچار شد، در مصاحبه ای که در کتاب «هاشمی بدون رتوش» میخوانید از وی سئوال میشود آیا امام در سال ۴۱ قصد براندازی رژیم شاه را داشتند؟ که وی میگوید چنانچه شاه امام را میپذیرفت امام کوتاه می آمدند و این در حالی است که واقعیت امر خلاف این مسئله را نشان میدهد؛ بنابراین مشاهده میکنید هاشمی از یک سو اندیشه امام را درک نکرده و از سوی دیگر ولایت را قبول نداشته برای همین پیشنهاد حذف شعار مرگ بر آمریکا و برقراری جریان مذاکره را عنوان میکرده.
۱۶ آذر ماه؛ نشست نظارت استصوابی شورای نگهبان با حضور حجتالاسلام محرابی، نماینده شورای نگهبان در خراسانی رضوی از دیگر برنامههایی بود که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در این دانشگاه برگزار شد. در این جلسه حجت الاسلام محرابی ضمن بررسی روند نظارت در شورای نگهبان و ضمن بیان این نکته که این قانون مصوب مجلس ششم در دوران اصلاحات میباشد خاطر نشان کرد: از ابتدای کلید خوردن انتخابات نظارت شورای نگهبان آغاز میشود و تا انتها ادامه دارد.
دانشگاه از انقلاب تا آزادی
۲۰ آذر ماه؛ تریبون آزاد دانشجویی با عنوان «دانشگاه از انقلاب تا آزادی» به مناسبت ۱۶ آذر ماه توسط بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد.
در این تریبون یکی از دانشجویان این دانشگاه گفت: احزاب سیاسی نماینده و سخنگوی دانشجو نیستند. دانشجو سخنگو نمیخواهد و خود میتواند از حقش دفاع کند.
مطالبات صنفی دانشجویان
۲۹ آذر ماه؛ تریبون آزاد «مطالبات صنفی دانشجویان» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد شب گذشته در آمفی تئاتر پردیس این دانشگاه برگزار شد.
رضا زارع، یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ضمن انتقاد از عدم اطلاع رسانی مناسب در جهت برگزاری این نشست، گفت: این جای تعجب و تامل دارد که برخی از مسئولان برای پاسخ گویی در این جلسه حضور نیافتند.
در ادامه رئیس اداره خوابگاههای دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه در رابطه با مشکلات پیش آمده در ایام اربعین در خوابگاه دختران گفت: متاسفانه تعدادی از دانشجویان دختر اقدام به تقلید صدای پسر در خوابگاه دختران کردند که همین عامل سبب ایجاد یک جو روانی نامطلوب در میان دختران شده است؛ حتی دو شب گذشته نیز شاهد چنین شوخی ناپسندی نیز بودیم؛ اما این دانشجویان شناسایی شده و با آنان برخورد خواهد شد.
مناظره راههای نفوذ
اول دی ماه؛ مناظره راههای نفوذ با حضور عباس سلیمی نمین و سادات، عضو حزب کارگزاران در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد از دیگر برنامههایی بود که این تشکل دانشجویی در طول ترم گذشته برگزار کرد.
در این مراسم سلیمی نمین با اشاره به اینکه دشمن جهت در هم شکستن استقلال ملت ایران عناصر نفوذی خود را در هر سه جریان وارد کرد بیان داشت: نفوذ در حقیقت هدف تغییر در ساختار سیاسی ایران را دنبال می کند اما این همه نفوذ نیست بلکه استحاله یک حکومت اوج هدف یک نفوذ را شکل می دهد.
وی با انتقاد از کسانی که پدیده نفوذ در ایران را جدی نمی گیرند گفت: امکان دشمن به هدف تغییر حاکمیت در یک کشور نائل آید بدون آنکه پدیده نفوذ را دنبال نکرده باشد.
در ادامه سادات با بیان اینکه به بخش زیادی از نفوذ ناشی از جهانی شدن است گفت: ۷۰ سال پیش به تدریج مردم متوجه اتفاقات اطراف خود می شدند اما امروز روستاهای کشور از اتفاقات دورترین نقاط جهان نیز مطلع می شوند.
وی ادامه داد: امام ۲۵۰ مصاحبه در پاریس با خبرنگاران داشتند که در تمام این سخنرانی ها اشاره به اشاعه حکومت اسلامی در جهان داشتند و مبحث آزادی در حکومت اسلامی را مدام برای مردم تفسیر می کردند.
پنجم دی ماه؛ مهرداد بذرپاش در همایش جشن بزرگ ساندیس که به مناسبت ۹ دی توسط بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم اقتصادی این دانشگاه برگزار شد، ضمن خاص دانستن شرایط فعلی کشور گفت: این انتخابات پیش رو انتخابات صف آرایی آقازاده ها در مقابل غیرآقازاده هاست.
این نماینده مجلس افزود: البته چنانچه نگوییم وجود این آقازاده ها تقصیر دولت قبل است؛ زیرا این گونه که این افراد پیش می روند ما انتظار داشتیم حادثه منا را نیز بر گردن دولت سابق بیندازند.
جامعه اسلامی؛
بهار یا خزان بهارستان
۲۳ آبان ماه؛ مناظره «بهار یا خزان بهارستان» به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با حضور حجت الاسلام حمید رسایی، نماینده مجلس و صادق خرازی، فعال سیاسی اصلاح طلب در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این مناظره صادق خرازی یادآور شد: نمیتوان به طور کلی همه چیز را سیاه یا سفید دانست مجلس ششم در کنار نقاط ضعفی که داشت نقاط قوت نیز داشت؛ اما سوال من در مورد مجلس نهم این است که چرا این مجلس تمام صلاح کشور را در نوع نگاه حزبی خود خلاصه کرده است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه در تمام مجالس دنیا احزاب در مجلس شان کرسی دارند، گفت: در دو مجلس گذشته سوال جدی در رابطه با هزینه های برباد رفته ملت نشد و بیش از شش قطعنامه در سایه تسامح این مجلس با دولت به تصویب رسید.
در ادامه رسایی با بیان اینکه هم کیشان شما از جبهه اصلاحات کاری با شما کردند که شما مجبور به استعفا شدید، گفت: اینکه حضرت خدیجه ثروت حلال داشتند درست است و درست تر اینکه ایشان ثروت خود را در راه اسلام خرج کردند.
جشن ولایت پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع)
هشتم دی ماه؛ حجت الاسلام روح الله حسینیان در مراسم جشن ولادت پیامبر اعظم و امام جعفرصادق(ع) که توسط جامعه اسلامی دانشجویان و هیئت سیدالشهدای دانشگاه فردوسی مشهد در مسجد امام رضای این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: در دورهای که وضعیت اقتصادی در ایران رو به راه نبود و مردم در مضیغه بودند در دولت هاشمی رفسنجانی سه ماشین بی ام و خریداری شد همچنین در آن دوره برخی دولتمردان که 10 تا 15 ماشین ضد گلوله در خانه خود داشتند.
وی با اشاره به اینکه آمدن احمدی نژاد منجر به فرو ریختن این حرکات شد؛ اما دشمنیهای بسیاری را به دنبال داشت، تصریح کرد: پیش از احمدی نژاد تنها رهبری معظم انقلاب بودند که در سازمان ملل حاکمیت استکباری را به چالش کشیدند.
انجمن اسلامی دانشجویان؛
حسین،پیام عاشورا برای انسان امروز
۲۳ آبان ماه؛ مسعود سلطانی از کنسل شدن کرسی هم اندیشی دینی «حسین، پیام عاشورا برای انسان امروز» در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد.
وی ادامه داد: این مراسم قرار بود امروز ساعت ۱۲ با حضور ناصر مهدوی، یک نواندیش دینی و استاد عرفان دانشگاه تهران و سید محسن میرباقری، یک کارشناس دینی و استاد دانشگاه شریف تهران در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شود.
نظارت استصوابی شورای نگهبان در جمهوری اسلامی ایران
۱۷آذر ماه؛ اکبر اعلمی امروز در کرسی آزاداندیشی «نظارت استصوابی شورای نگهبان در جمهوری اسلامی ایران» در دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد ضمن گرامی داشت روز دانشجو، گفت: تا زمانی که امام(ره) در قیدحیات بودند، سخنی از نظارت استصوابی نبود و هنگامی که نظارت استصوابی توسط شورای نگهبان اعمال شد جناح راست توانست برخلاف گذشته وارد ارکان حکومتی شود.
این نماینده سابق مجلس، مجلس اول را بهترین و مقتدرترین مجلس خواند و تصریح کرد: مجلس دوم و سوم نیز همین گونه بود و بیشترین نمایندگان آن را اصلاح طلبان تشکیل میدادند، از زمانی که هیات های نظارت تنگ نظرانه رفتار کردند و در سال ۷۴ که مجلس چهارم که نتیجه نظارت استصوابی بود، نظارت استصوابی را در قانون مطرح کرد تا کنون قوانین در هر دوره به دلیل اینکه طرف مقابل وارد مجلس نشود دچار تغییر شد و در جهت تهدید و محدود کردن حقوق مردم بوده است.
در ادامه ترقی گفت: مگر دوم خرداد و رئیس دولت اصلاحات از همین نظارت استصوابی بیرون نیامد؟ مگر نمایندگان مجلس ششم از همین فیلتر نظارت استصوابی عبور نکردند؟ پس چنانچه بگوییم نظارت استصوابی برای روی کار آمدن یک جناح خاص تصویب شده بی انصافی است.
وی ادامه داد: اعلمی عنوان میکند نظارت استصوابی در زمان امام(ره) نبود؛ این در حالی است که امام (ره)در تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۶۳ در حمایت از شورای نگهبان نامه نوشته و فرمودهاند افرادی که اقدامات شورای نگهبان را قبول ندارند ممکن است دست به تضعیف و جوسازی بزنند، من هشدار میدهم به آنانی که در جهت تضعیف شورای نگهبان حرکت میکنند. مطمئنا همیشه انحرافات به تدریج وارد یک نظام می شوند و بعد آن را کنار میگذارند.
سیر تحولات جنبش دانشجویی
۲۳ آذر ماه؛ یکی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، ضمن اعلام این خبر که مناظره «سیر تحولات جنبش دانشجویی» که قرار بود توسط این تشکل دانشجویی برگزار شود، لغو شد، گفت: روند اخذ مجوز برای برگزاری برنامههای دانشجویی به این شکل است که طبق آیین نامه، شورای معین در دانشگاه به محض درخواست تشکلهای دانشجویی جهت برگزاری برنامه، جلساتی را تشکیل میدهد و به بررسی درخواست تشکلها و کانونهای دانشجویی مبنی بر برگزاری برنامه میپردازد.
وی افزود: چنانچه این شورا با برگزاری برنامه موافقت کرد، تشکل مربوطه اقدام به تبلیغات و برگزاری برنامه میکند.
نواندیش دینی
۲۵ آذر ماه؛ با اعلام این خبر که مناظره «نواندیشی دینی» در دانشگاه فردوسی مشهد لغو شد، گفت: برای برگزاری این مناظره با ملکیان، نواندیش دینی تماس گرفتیم و از وی خواستیم تا اندیشههای خود را با رحیم پور ازغدی به بحث بگذارد و وی ضمن رد دعوت ما گفت من دعوت شما را نمیپذیریم و باید طیف هم فکر خودم، مرا دعوت کند!.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این که این فرد آمادگی لازم برای مناظره با رحیم پور ازغدی را نداشت، گفت: ملکیان عنوان میکند تفکر من تفکر برتر است؛ اما هنگامی که از وی برای حضور در مناظره دعوت میشود، حضور نمییابد.
مسئولیت جوان منتظر
۲۹ آذر ماه؛ حجت الاسلام نقویان ظهر امروز در همایش مسئولیت جوان منتظر که توسط انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده الهیات این دانشگاه برگزار شد، گفت: چنانچه تصور ما از امام زمان(عج) این باشد که هر کسی را که در مقابلش میایستد به رگبار میبندد، این چنین امام زمانی یک نوع برخورد میطلبد و به گونهای دیگر انتظار فردای فرج معنا مییابد؛ اما اگر یک امام زمان دیگری شناختیم که به قول حافظ با مژه گانش دل میبرد یک انتظار و دعای فرج دیگری معنا پیدا میکند.
وی افزود: امام زمان(عج) اول یک تابلو از زیبایی برای کسانی که میخواهند در صراط مستقیم باشند، میکشد. باید اول شناختی از امام زمان(عج) داشته باشیم که با چه ابزار، هدف و وسیلهای و چگونه میخواهد حکومت جهانی را به دست گیرد.
سازمان دانشجویان؛
سازمان دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد،ترم تحصیلی ۹۳- ۹۴ مرحله استانی «مسابقات مناظرات دانشجویی سازمان جهاد دانشگاهی» را برگزار کردیم، گفت: در ترم گذشته نیز اقدام به برگزاری مرحله منطقهای این مسابقات خواهیم کرد.
که ۱۹ مهر ماه مناظرات «ملاحظات سیاسی قوه قضائیه عامل رشد مفاسد اقتصادی است»، «برگزاری مسابقات مناظره، موجب ارتقاء فرهنگ گفتوگو در جامعه میشود» ۲۲ مهر ماه مناظرات «نرم افزارهای فضای مجازی باعث دوری افراد از یکدیگر شده است»، «توسعه اقتصادی بر توسعه سیاسی مقدم است»، ۲۱ مهر ماه مناظرات «علوم انسانی کشور ما غربی است و با اسلام در تعارض است»، «دولت حق متوقف کردن سفرهای زیارتی به علل سیاسی را دارد» از جمله این مناظرات بود که در مهر ماه برگزار شد.
ایران فردا و فردای ایران
پنجم آبان ماه؛ مهدی مطهرنیا در نشست ایران فردا و فردای ایران در گستره در هم تنیدگی دین و فرهنگ که توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد با اشاره به اینکه آینده مملو از عدم قطعیت هاست بیان کرد: سه سطح از آینده های ممکن، متحمل و مطلوب وجود دارد که آینده های ممکن آینده هایی هستند که دور از انتظارند و براساس گزاره های غیرمترقبه در ذهن انسان شکل می گیرند.
وی ادامه داد: در میان این آینده های ممکن هر چه به خط امکان وقوع می رسیم آینده های محتمل شکل می گیرند و در این میان ترسیم مطلوبیت ها آینده مطلوب را به وجود می آورد.
جامعه شناسی امید
۱۰ آبان ماه؛ مهرآیین، جامعه شناس در نشست «جامعه شناسی امید» که به همت سازمان دانشجویان در سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی این شهر برگزار شد،فیلمی به نام «رستگاری در شائوشنگ» که در آن از دیدگاههای مختلفی به مفهوم امید پرداخته شده است، شخصیت اصلی داستان در قسمتی از فیلم عنوان میکند «چیزهایی در درون شما هستند که کسی قادر به گرفتن آنان از شما نیست و آن امید میباشد. امید چیزی است که نه جامعه، نه زندانبان و نه فردی دیگری نمیتوان آن را از شما بگیرد».
وی داشتن سه عنصر عزت نفس، آباد بودن باغ درون و توانایی تخیل ورزی را نشانه امید در فرد برشمرد و تصریح کرد: چنانچه به این فیلم نگاهی بیاندازید تمامی این سه عنصر را در شخصیت اصلی داستان مشاهده میکنید و همین سه عنصر است که در طول فیلم به وی امید میبخشد.
مناظره شورای نگهبان و نظارت استصوابی
۲۵ آبان ماه؛ ناصر آملی، یک فعال اصلاح طلب در مناظره «شورای نگهبان و نظارت استصوابی» که توسط سازمان دانشجیان جهاد دانشگاهی مشهد در دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، بیان کرد: در سال ۹۲ پس از سال ها به مجلسی برای حمایت از روحانی دعوت شدم و که در آن مجلس یکی از دوستان حزب مقابل خود را مشاهده کردم. در آن مجلس به وی گفتم پس از سال ها گذر از انقلاب عطر انقلاب را استشمام می کنم زیرا بعد این همه سال دوستان در کنار هم جمع شدند.
خواجی در ادامه این مناظره گفت: چنانچه فردی برگردد و به یک نفر برچسب فتنه گر بچسباند اقدامی ناشایستی است که در این هنگام یکی از دانشجویان اعتراض کرد و گفت این مناظره نیست کرسی هم اندیشی است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که نظریه استصوابی یک نظریه مشروع و قانونی است، تصریح کرد: همین مردم بودند که به جمهوری اسلامی رای دادند و آن را پذیرفتند بنابراین چنانچه بگوییم این قانون را قبول نداریم آیا این عمل ما بنیادگرایی نخواهد بود؟.
دانشجو و مدرنیزه
۱۵ آذر ماه؛ مهدی نجف زاده در نشست دانشجو و مدرنیزه که در دانشکده ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: اینکه بگوییم دانشگاه ها در حال افول هستند، صحت ندارد در همه جای دنیا تا زمانی که مدرنیزه وجود دارد دانشگاه ها نیز حضور خواهند داشت و کسانی هم که میخواهند دانشگاه ها را از بین ببرند بدانند هیچ گاه چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.
وی افزود: زبان باید شفاف باشد، یکی از مشکلات روشنفکری در ایران خلق واژه هاست؛ به طوری که بحث اصلی روشنفکران امروز ما در ایران سخن گفتن در رابطه با همین واژه ها میباشد.
در ادامه فیاض با بیان اینکه ما نسبت به مدرنیزم دچار عقب ماندگی فکری هستیم تصریح کرد: استفاده ما از مدرنیزم مانند استفاده ما از خودرو است به این معنا که مدرنیزه آماده است؛ اما مدرنیزم خیر.
استاد گروه مردم شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز دانشگاه در حال باطل شدن است؛ گفت: یکی از بحث های جدی که در دانشگاه تهران آن را دنبال می کنیم این است که آینده دانشگاه چه خواهد شد؟
در معبر باد
۱۶ آذر ماه؛ حسین یوسفی، مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در مشهد، با اعلام خبر لغو مناظره دانشجویی با عنوان «در معبر باد» که قرار بود ظهر امروز رد دانشکده علوم اداری و اقتصادی فردوسی مشهد برگزار شود، گفت: در این مناظره قرار بود احسان قاضیزاده، دبیر کل اسبق جامعه اسلامی دانشجویان و مجید فراهانی، رئیس اسبق تشکیلات دفتر تحکیم وحدت در خصوص جنبش دانشجویی، ماهیت و اولویتها به سخنرانی بپردازند.
مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: این مناظره به دلیل لغو پرواز فراهانی لغو شد و ما به دنبال گرفتن بلیط پرواز برای وی بودیم که موفق نشدیم. البته رایزنی بسیاری برای حضور افراد دیگر که در دورههای قبل فعال دانشجویی بودند، انجام دادیم که بیشترین تلاش را برای حضور جوادی حصار، فعال دانشجویی دهه ۶۰ انجام دادیم، اما مجوزی برای حضور وی در دانشگاه داده نشد.
کانونهای دانشگاه؛
مراسم عزادارای امام حسین(ع)
سوم آبان ماه؛ حجت الاسلام علمی دقایقی پیش در جمع دانشجویان در آخرین شب مراسم عزاداری امام حسین (ع) که به همت هیئت دانشجویی سیدالشهدا (ع) در مسجد امام رضا دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، با بیان اینکه عبادت به شرط مداومت و اخلاص بازدارندگی ایجاد می کند، گفت: در صورتی که یک جوان ارزشی و نخبه در انجام عبادت های خود مداومت همراه با اخلاص را داشته باشد از گناه و اشتباه باز داشته خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از برآیندهای بصیرت این است که شما همراه با بازی های جامعه نشوید و بتوانید در برابر سیاست های مختلف شکل گرفته در یک جامعه بهترین انتخاب را داشته باشید.
این استاد حوزه ضمن اشاره به این نکته که بصیرت به معنای کار چشم دل است، گفت: در همه افراد افق بصیرت و آرمان بصیرت یاب وجود دارد اما بی بصیرت بسیاری از افراد در بزنگاه های جامعه به این دلیل است که عبادت همراه با اخلاص با چاشنی مداومت در زندگی ما کمرنگ است.
هویت ملی ایران
۲۵ آذر ماه؛ هادی وکیلی امروز در همایش هویت ملی ایران که توسط کانون ایران شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده اقتصاد این دانشگاه برگزار شد خاطر نشان کرد: نخستین مسئله در هویت، پذیرش تنوع مفهوم هویت است به این معنا که هیچ گاه تصور نکنیم که ما تنها یک ساحت هویتی داریم.
وی بیان کرد: بخش هایی از هویت ما با هم، هم پوشانی دارند چنانچه این هم پوشانی را بپذیریم بحث تضاد ملی و دینی حل خواهد شد چرا نپذیریم که یک زن ایرانی هم می تواند مدیر و معلم باشد و هم همسر و مادر باشد، مطمئنا جدا کردن این هویت ها از یکدیگر هنر نیست.
در ادامه احمدی تاکید کرد: قومیت بخشی از هویت اجتماعی کشور ماست. در تاریخ ایران سابقه ندارد که شنیده باشیم بین دولت ایران و گروه های مختلف کشمکش به وجود آمده باشد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد: اصولا ایران به عنوان یک جامعه سیاسی ویژگی هایی دارد که با سایر جوامع قومی در جهان متفاوت است. به طور کلی جوامع قومی در جهان چهار دسته هستند: دسته نخست مانند کشورهای آمریکا و آلمان کشورهای مهاجرپذیرند و افراد به دلایلی مانند مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و.... به این کشورها مهاجرت کرده اند. دسته دوم جوامعی هستند که بر اثر فتوحات نظامی فتح شده و اقوام را در درون خود جای داده اند. دسته سوم جوامع جدید التاسیس براساس ملزومات بین المللی و منطقه ای هستند مانند کشور پاکستان و دسته چهارم جوامعی هستند که گروه های قومی از قرن ها و سال ها پیش در آن منطقه ساکن بودند مانند ایران و هند.
انجمن علمی- دانشجویی؛
تحلیل حقوقی بر فاجعه منا
۲۹ آبان ماه؛ محمدرضا ضیائی بیگدلی امروز در نشست «تحلیل حقوقی بر فاجعه منا» که به همت انجمن علمی حقوق در دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ناصر قربانیان، استاد حقوق بینالملل که در فاجعه منا جان باخت، بیان داشت: وی استادی فرهیخته و انسانی شریف و با اخلاق بود و بعید میدانم کسی بتواند جایگزین او شود.
وی در ادامه با بیان این مطلب که فاجعه منا را میتوان از سه منظر حقوق بشر، حقوق مصونیت بیالمللی و حقوق حل و فصل اختلافات بینالمللی مورد بررسی قرار داد، گفت: در بحث نخست باید گفت هنگامی که با فاجعه منا مواجه میشویم، میبینیم که تعدادی از اتباع بیگانه برای انجام مناسک مقدس با اجازه قانونی وارد کشوری شدند؛ بنابراین در اینجا با حقوق اتباع بیگانه که جزو حقوق بشر است؛ روبرو خواهیم بود که دارای دو بُعد داخلی و بینالمللی است.
مدیریت شهری با موضوع بررسی و تهدیدهای تحقق مدیریت یک پارچه شهری
۱۲ آبان ماه؛ محمد حسین پاپلی یزدی، استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران امروز در چهارمین نشست از سلسله نشستهای مدیریت شهری با موضوع بررسی و تهدیدهای تحقق مدیریت یک پارچه شهری که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، مشهد دارای سه میلیون جمعیت است مانند کشور لبنان، حال آیا ساختار این شهر در حد ساختار کشور لبنان میباشد، با توجه به جمعیت یکسان آنان؟
وی تاکید کرد: تاکید ما برگشتن به قانون اساسی و پیاده کردن آن است، ما تابع قانون اساسی هستیم. در قانون اساسی تمامی نظریات مدرن و پیشرفته دنیا وجود دارد و این در حالی است که بسیاری این قانون را اجرا نمیکنند، به طوری که تعداد اعضای شورای شهر را از ۲۵به ۱۵نفر رساندهاند و اگر این گونه پیش رویم این تعداد از ۱۵ به پنج و بعد به یک نفر خواهد رسید.
مسائل اجتماعی شهر مشهد
۲۵ آبان ماه؛ یکتا عاشوری، کارشناس اجتماعی در نخستین همایش «مسائل اجتماعی شهر مشهد» که به همت انجمن علمی هلوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، در رابطه با الگوها و روندهای تغییرات اجتماعی در خراسان رضوی و خاصه شهر مشهد، تصریح کرد: مشهد دومین کلاش شهر مذهبی جهان اسلام پس از مکه و دومین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران است.
همگرایی و واگرایی
۲۶ آبان ماه؛ صفوی در سمینار همگرایی و واگرایی در جهان اسلامی که در دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت بیان داشت: چه معتقد باشیم به افزایش جمعیت و چه به کاهش جمعیت، باید بپذیدیم که پیگیری هر کدام از این دو نیازمند در نظر گرفتن شئون آن است؛ اما این در حالی است که در جهان اسلام چه بحث افزایش جمعیت را دنبال کنند و چه کنترل آن را این مسئله را آگاهان مورد بررسی و توجه قرار نمیدهند.
وی ضمن تاکید بر این نکته که قسمت اعظم مشکلات جهان اسلام ناشی از ناآگاهی است، گفت: به طور مثال کشور قطر تصور میکند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال مرزهای آرمانی است که قطر نیز در آن جای میگیرد و این در حالی است که در واقع این چنین نیست.
۲۸ آبان ماه؛ سید مهدی سیدزاده ثانی،دبیر همایش ملی حقوق و نظام بانکی که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه اهداف دانشگاه های نسل سوم برقراری ارتباط با جامعه میباشد، گفت: دانشگاه های نسل سوم با وارد شدن به جامعه سعی در حل مشکلات و مسائل کشور دارند.
وی ادامه داد: علی رغم مهم بودن مباحث حقوق بانکی مشاهده میکنیم که در دانشگاه های کشور تنها یک درس سه واحدی اختیاری به این امر اختصاص می دهند که همین مسئله سبب می شود فارغ التحصیلان حقوقی در زمینه مسائل بانکی تخصص نداشته باشند.
در ادامه علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، عباس شیخ الاسلامی رئیس دانشگاه آزاد مشهد و تعدادی از نماینگدان مجلس به سخنرانی پرداختند.
شکست یا پیروزی کمپین خودرویی داخلی
۱۰ آذر ماه؛ نشست«شکست یا پیروزی کمپین خودروی داخلی» دیروز با حضور فیروز ابراهیمی، دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، حسن حسینی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارات خراسان رضوی، محسن شرکا، دبیرکل سابق خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، ابوالقاسم آروند، رئیس انجمن قطعه سازان خراسان رضوی، امیر شهلا، مدیر امور بینالملل ایران خودرو در خراسان رضوی و داورپناه، استاد دانشگاه و فعال بخش صنعت امروز در دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
۱۱ آذر ماه؛ محمدرضا عدالتیان در برنامه انجمن علمی علوم اجتماعی با عنوان جامعه شناسی و سینما در تالار شریعتی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی به عنوان منتقد فیلم جدایی نادر از سیمین به نقاط قوت فیلم پرداخت و بیان داشت: مسئله با اهمیت و نطقه اساسی فیلم بازی بازیگران است، بازیگران فیلم جدای نادر از سیمین نه خیلی قوی در این فیلم ظاهر شدند.
این منتقد سینما اضافه کرد: بازیگران فیم جدایی نادر از سیمین به نظر من به خوبی توانستند آن اضطراب مورد نظر کارگردان فیلم را در لحظه به لحظه فیلم نشان بدهند.
روز جهانی خاک
۱۵ آذر ماه؛ کشاورز در چهارمین بزرگداشت روز جهانی خاک که توسط انجمن علمی خاک دانشگاه فردوسی مشهد در آمفی تئاتر پردیس این دانشگاه برگزار شد، گفت: در بسیاری از مناطق کشاورزی دنیا و از جمله ایران خاک در حال تخریب است و ظرفیت تولیدی آن یا از دست رفته و یا در حال از دست رفتن است.
وی افزود: امروزه بیشتر توجه ما به گیاه است، حال اینکه مادر این گیاه که خاک میباشد رو به زوال است. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از خاکها هم به لحاظ باروری و هم به لحاظ حاصلخیزی وضعیت نامطلوبی دارند.
رئیس مرکز تحقیقات آب و خاک مشهد بیان داشت: امروز ۷۰درصد از اراضی زیر کشت گندم با کمبود فسفر، ۵۰ درصد با کمبود آهن و ۳۵ درصد آنها با کمبود پتاسیم و گوگرد مواجه هستند.
هم اندیشی جغرافیا
۲۳ آذر ماه؛ سردار محمدکاظم تقوی در نشست هم اندیشی جغرافیا که توسط انجمن علمی- دانشجویی جغرافیا در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه به برکت وجود مرزبانان، امروز مرزهای کشور از امنیت و آرامش برخوردار است، گفت: ضمن تاکید بر اینکه از پژوهشها و تحقیقاتی که مورد نیاز ما باشد حمایت خواهیم کرد، بیان داشت: این حمایتها در قالب حمایتهای مادی، معافیت از سربازی و یا کسر خدمت خواهد بود.
نشست مدیریت شهری
اول دی ماه؛ محمد زرگریان در ششمین نشست از سلسله نشستهای مدیریت شهری که به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی، گروه فضای سبز این دانشگاه و گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: ما به دنبال فضاهایی هستیم که با توجه به اقلیمی که داریم بتوانند پایدارتر شوند که یکی از روشها مورد توجه استفاده مناسب از گیاهان مقارم به خشکی است.
این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود بر استفاده از دیوارها سبز تاکید کردو یادآور شد: براساس تحقیقات، روزانه ۱۱۹۲ تن مواد آلاینده در هوای شهری شهریهای بزرگ وجود دارد که بسیاری علت این میزان آلودگی را وجود کارخانهها میدانند در صورتی که علت اصلی این آلودگیها وجود خوردو است.
وی هزینه احداث باغبام در هر متر مربع را ۱۰۰تا ۵۰۰ هزار تومان دانست و افزود: یکی از اقداماتی که میتوانیم در جهت افزایش این باغبامها انجام دهیم تشویق معماران به ایجاد این باغبامها است بنابراین جامعه معماری شهری ما باید با این سازه آشنا شوند.
انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش؛
اول دی ماه؛ «بهار سبز دانشگاه» تنها برنامهای بود که انجمن اندیشههای دانشجویی در ترم گذشته برگزار کرد. در این همایش جعفر توفیقی در افتتاحیه تشکل انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد که در دانشکده علوم اقتصادی این دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک به تشکل انجمن اسلامی نواندیشان، تشکیل تشکلهای جدید را یک فرصت دانست و گفت: تجربه ای که از دوران اصلاحات داشتم همین گونه بود و به طور کلی آن دوره یکی از دوران هایی بود که وزارت علوم از تشکیل انجمن های اسلامی و تشکلها حمایت می کرد؛ چراکه معتقد بود که این تشکل ها منجر به توسعه کشور میشوند.
برنامههای دانشگاه؛
تجمع در اعتراض به فاجعه منا
۹ مهر ماه؛ صدها دانشجو، استاد و کارکنان دانشگاه فردوسی مشهد با تجمع در مقابل مسجد حضرت زهرا(س) این دانشگاه با شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر آل سعود»، «آل سعود ننگت باد» و «مرگ بر وهابی سعودی» خشم و انزجار خود را از اقدامات ددمنشانه آل سعود ابراز کردند.
جشن دانشجویان جدیدالوردو غیر ایرانی
۱۲ مهر ماه؛ خوان زادی در جمع بیش از ۲۰۰ دانشجوی غیر ایرانی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: مدیریت دانشجویی دارای چهار حوزه اداره خوابگاهها، تغذیه و رفاهی است که کار خدمات رسانی به دانشجویان را دنبال میکند.
مدیر دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه از انجام طرح دیگری برای نخستین بار در دانشگاههای کشور خبر داد و بیان داشت: طرح «آفرینشگاه» سال گذشته به صورت آزمایشی برگزار شد و در سال جاری برای نخستین بار در کشور و آن هم در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد و تفاوت سیستم کلاسیک رزرو غذا و سیستم فعلی در این است که به طور مثال در سیستم سابق تنها دو نوع صبحانه وجود داشت؛ اما در سیستم جدید این تعداد گاهی به چند نوع صبحانه افزایش مییابد.
افتتاحیه هشتمین جشنواره ملی حرکت
۱۸ مهر ماه؛ علی یوسفی امروز در افتتاحیه هشتمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: این جشنواره فرصتی برای نمایش خلاقیتها و توانمندیها و یک رقابت سازنده میان انجمنهای علمی دانشجویی سراسر کشور میباشد.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن تاکید بر اینکه جشنواره ملی حرکت این امکان را در اختیار دانشجویان فعال میگذارد تا توانمندیهای خود را عرضه کنند، افزود: جشنواره هشتم در سه بخش کار خود را ادامه خواهد داد، در بخش نمایشگاهی حضور انجمنهای علمی- دانشجویی، شرکتهای دانش بنیان و فن بازار را خواهیم داشت که به این ترتیب دانشجویان میتوانند از تجربیات این شرکتها بهره ببرند.
زنان،اعتدال و توسعه
۱۸ مهر ماه؛ هادی خانیکی امروز در دومين همايش «زنان، اعتدال و توسعه» همزمان با روز خانواده که توسط معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري، وزارت علوم و همچنين معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد، گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته در طول 30 سال گذشته باید این حقیقت را پذیرفت که مهمترین عامل تغییر در ایران نهاد خانواده بوده که توانسته این کانون مهم را به سمت مدنیت، مدرنیزه شدن و مشارکت جویی هدایت کند.
وی افزود: در سیر تاریخی اعتدال باید به این موضوع اشاره کرد که بحث اعتدال جزئی از مجموعه تلاشهای سیاسی است که هم سیاست گذاران و هم مدیران جامعه در مسیر ایجاد اندیشه روشنفکرانه، آن را در جامعه ایجاد کردهاند.
دومین نشست معاونین پژوهش و فناوری منطقه ۹ کشور
۷ آبان ماه؛احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم دومین نشست معاونین پژوهشی و فناوری منطقه ۹ کشور در دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر هرم دانشجوی ما به اساتید نمیخواند، خاطرنشان کرد: طبق قانون ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاه باید سهم پژوهش شود و ما نیز بر تحقق این مسئله مُصِر هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش بی مورد پذیرش دانشجوی دکترا در دانشگاههای کشور اشاره و تصریح کرد: یکی از معضلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم این است که ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها به پذیرش دانشجو در مقطع دکترا اختصاص یافته است و همه دانشگاهها امروز به دنبال افزایش پذیرش دانشجوی دکترا هستند؛ اما این میزان دانشجوی دکترا مورد نیاز کشور نیست.
در ادامه حسن علم الهدایی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز سخنرانی کرد.
هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری
۲۰ آبان ماه؛ خاکپور در هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: این کنفرانس با حضور ۶۰۰ نفر به مدت دو روز در مشهد در حال برگزاری میباشد.
وی افزود: هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر راهبردهای توسعه شهری ۲۰ و ۲۱ آبان ماه با حضور جمعی از متخصصین حوزه شهری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
دبیرکل کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری در ادامه تصریح کرد: با عنایت به انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷، هشتمین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت شهری با محوریت مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۹۶ به صورت بینالمللی در شهر مشهد برگزار خواهد شد.
اجلاسیه دانشگاههای برتر و بزرگ کشور
پنجم آذر ماه؛ نیلی احمدآبادی امروز در اجلاسیه دانشگاههای برتر و بزرگ کشور که با حضور ۱۱ دانشگاه در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: دانش در ذات خود موضوعی بین المللی است و دانشگاه بدون توجه به فضای بین المللی امکان پیشرفت ندارد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در برنامه توسعه ششم مباحث زیادی در رابطه با پیشرفت دانشگاه ها دیده شده است، گفت: این برنامه بیش از پیش گسترش توجه به فضای بین المللی شدن دانشگاه ها را مد نظر قرار داده است و عنوان شده که بخشی از این توسعه به مراودات دانشگاه ها برمی گردد و بخش دیگر به توجه دانشگاه ها به استانداردهای بین المللی است.
وی موضوع بین المللی شدن را موجب ارتقای همه جانبه دانشگاه ها دانست و خاطر نشان کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت و انجام برجام روابط حداقلی در رفت و آمد بین مراکز علمی گسترش یافته است، به طوری که چندی پیش طی نشستی که در روسیه انجام شد، تعداد زیادی از دانشگاه های برتر ایران با ۲۰ دانشگاه برتر مسکو جهت ایجاد توسعه روابط بین المللی دیدار داشتند.
جلسه پرسش و پاسخ
۱۵ آذر ماه؛ به مناسبت ۱۶ آذرماه جلسه پرسش و پاسخ رئیس و معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با دانشجویان در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، که ابتدا نماینده تشکلهای دانشجویی و پس از آن تعدادی از دانشجویان مسائل و مشکلات خود در دانشگاه را به آنان گفته و مسئولان نیز پاسخگو بودند.
محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست دو ساعت و نیمه ضمن گرامیداشت سالروز دانشجو، گفت: سابقه تاسیس دانشگاه در کشور ما به حدود ۸۰ سال پیش باز میگردد و سابقه جنبش دانشجویی نیز به ۱۶ آذر ماه سال ۳۲.
وی با اشاره به این که در ۱۶ آذر سال ۳۲ سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران توسط رژیم آن دوره کشته شدند، بیان داشت: ۶۲ سال است که بار سنگین ارتباط جامعه و روشنفکران را طبقه دانشجوی بر دوش دارند و ۶۲ سال است که هر کجا لازم بود و باشد همین قشر جهت حفظ استقلال این کشور از جان گذشتند.
عزاداری دانشجویان غیر ایرانی
۱۸ آذر ماه؛ حجت الاسلام قرائتی در مراسم عزاداری بزرگ دانشجویان غیرایرانی دانشگاه های مشهد که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص علت آفرینش انسان خاطر نشان کرد: چنانچه فردی بتواند اقدام حکیمانه ای انجام دهد نباید از او سوال پرسید بلکه فردی که می تواند اما کار حکیمانه انجام نمی دهد، می بایست مورد سوال واقع شود.
رئیس ستاد اقامه کشور در خصوص علت نماز خواندن به زبان عربی بیان داشت: تمام خلبان های دنیا برای برقراری ارتباط با فرودگاه به زبان انگلیسی سخن می گویند؛ چرا که همه بر اساس یک واحد قانون عمل کنند، پیامبر نیز درصدد بود همه مردم دنیا به یک زبان واحد با خداوند سخن گویند.
مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر
۲۸ آذر ماه؛ بهرامی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم پایه این دانشگاه، گفت: در تهران جلسه تجلیل از پژوهشگران برگزیده برگزار شد که در آن به چند آسیب جدی در حوزه پژوهش پرداختیم، در آمارهایی که در این جلسه گزارش میشد ایران در اسکوپوس رتبه ۲۳ و در عرصه مقالات ISI دارای رتبه ۱۷ بود؛ اما در کیفیت پژوهشها رتبه ۶۸ دنیا را داریم.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۲۰۱۱، ۹۳۰مقاله در ISI به چاپ رسانده که این رقم در سال ۲۰۱۴ به ۱۰۷۰ مقاله رسیده است.
تجلیل از دانش آموختگان برتر و اعضای هیات علمی
اول دی ماه؛ محمد کافی در مراسم تجلیل از دانش آموختگان برتر و اعضای هیات علمی برجسته دانشگاه فردوسی مشهد که توسط بنیاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، گفت: بسیار خوشحالیم که برگزاری این مراسم با ولایت مهدویت قرین شده و از این بابت خدا را شاکریم و امید است نتیجه و برکت این تقارن شکوفایی علم و فناوری در کشور ما باشد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد توجه به دیپلماسی علمی را یکی از نکات مورد تاکید این دانشگاه دانست و گفت: در حوزه دیپلماسی علمی نیز دانشگاه در سطح دانشگاههای کشور مقام برجستهای کسب کرده؛ به طوری که در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ دانشجو خارجی از ۳۰ کشور جهان در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
توسعه انرژی باد
۲ دی ماه؛ همایش استانی توسعه انرژی باد در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مسئولین و کارشناسان برگزار شد.
سید هاشم اورعی در این همایش به بیان نکاتی پیرامون محسنات استفاده از انرژی باد پرداخت و گفت: ۴.۸ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند و این در حالی است که شاهد صف طولانی جوانان برای وورد به دانشگاه هستیم.
استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در زمینه آلودگی هوا ایران جزء ۱۰ کشور تولید کننده آلودگی هواست، خاطرنشان کرد: سالانه یک ماشین فرسوده ۵.۳ تن گار کربنیک در کشور تولید میکند که هر چه زودتر باید در این خصوص اقدام کنیم.