عماد سیفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، با بیان اینکه فضایی که در این دوره از انتخابات حاکم بر کشور است مقداری با دوره های دیگر تفاوت دارد، گفت: امسال دولت حاکم خود را فراجناحی می داند و وزرایی هم از جناح های مختلف برگزیده و با توجه به حل موضوع هسته ای و برجام به نظر میآید امسال، سال متفاوتی از نظر انتخابات برای کشور باشد.
وی افزود: در این دوره اصولگراها در صددند که اکثریت مطلق مجلس را که در مجلس نهم نیز در اختیار داشتند، حفظ کنند و از طرفی اصلاح طلب ها که از سال 88 حدود شش سال گذشته است، باز احساس میکنند که دوباره میتوانند احیای سیاسی یابند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان رشت تصریح کرد: البته اصلاح طلبان با طبقه بندی جدیدی که در افکار عمومی به وجود آمده به دو دسته «موثر در فتنه یا فتنه گر» و «بی تاثیر در فتنه» تقسیم می شوند، علاوه بر این دو، حزب کارگزاران و اعتدال که حزب روحانی است، نیز ظاهرا قصد ارائه لیست جدا را دارند و مقصودشان ائتلاف قبل از انتخابات نیست.
سیفی افزود: در این بین با توجه به تصویب برجام و گشایش راهی برای ارتباط با آمریکا، عده ای از اهالی فتنه که خود را سهام دار اصلاح طلبی میدانند و همچنین عده ای دیگر از افرادی که شیفته فرهنگ و سیاست ماکیاولی و آمریکایی هستند هم، به امید تایید صلاحیت گرفتن به انتخابات وارد شدند و همانطور که پیش بینی میشد افراد بیشتری نسبت به دور قبل که خود را اصلاح طلب می دانند ثبت نام کردند؛ از طرفی اصولگرایان هم مانند انتخابات 92 قصد ائتلاف و ارائه لیست واحد را دارند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان رشت تصریح کرد: در این فضای کلان سیاسی که ترسیم شد باید با نهایی شدن تایید صلاحیت ها دید که چه افراد و جریان هایی، چه تعداد کاندیدا را دارند و در آن صورت جو را آرام و تلطیف کرد که در این آرام سازی فضای رسانه ها بسیار موثرند.
سیفی افزود: به طور کلی همواره دانشجویان و رسانه نقش بسزایی در آرام سازی فضا و ملزم کردن کاندیداها به رعایت اخلاق اسلامی در رقابت انتخاباتی دارند، چرا که دانشجویان با مطالبه گری های دانشگاهی و آرمان طلبی موجب جهت دهی های گسترده در فضای شهری می شوند و رسانه ها با جوسازی علیه کاندیداهایی که اخلاق را رعایت نمی کند می توانند در اخلاق مدار کردن انتخابات که بسیار در بدنه جامعه نقش دارد، موثر باشند.
وی با اشاره به اینکه مردم باید در انتخاب اصلح کوشا باشند، گفت: انتخابات خوب و مردمی به انتخاباتی گفته می شود که اولا افرادی از جناح ها و سلایق مختلف وجود داشته باشند؛ چرا که اختلاف آراء باعث پیشرفت خواهد شد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان رشت تصریح کرد: همواره باید به این نکته توجه داشت که وظیفه قانونی شورای نگهبان حفاظت و مقابله با نفوذ افراد مغرض و غرب پرست است و رمز جلوگیری از فتنه در انتخابات پیش رو، رد صلاحیت کردن این افراد است که البته در خبرگان همواره جو آرامی حاکم بوده و اغلب این دست مشکلات را شاهد نبوده ایم و این موضوع در مجلس شورای اسلامی احساس نیاز بیشتری می شود.
سیفی در ادامه افزود: در مورد مجلس خبرگان با توجه به اینکه همواره جوی آرام حاکم بوده و بستر نفوذ کمتری نسبت به شورای اسلامی برای معاندان نظام وجود دارد؛ اما در این دوره شاهد دست و پا زدن رسانه های بیگانه برای این مجلس هستیم؛ از جنجال سازی بخاطر حضور سید حسن خمینی تا مصادره وی به نفع اپوزیسیون و ضد انقلاب که متاسفانه با استفاده از این اسم قصد کشیدن تنها انتخابات آرام کشور را به رودخانه خروشان جنجال سازی های حزبی دارند.
وی گفت: تفاوت دیگر این انتخابات خبرگان با ادوار گذشته علاوه بر مقارن بودن با شورای اسلامی و جنجال سازی رسانه ای موجود، موضوعی است که چند بار و خصوصا در سالهای اخیر مطرح شده و در ماه های اخیر با برخی مصاحبه ها بسیار جدی تر شده است و آن لفظ «شورای رهبری» است.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس امام علی(ع) رشت بیان داشت: این نظریه در ظاهر با این استدلال مطرح شد که بعد از رهبری چه کسی می تواند با این سوابق انقلابی، توانایی اجتهاد، شناخت نیروهای مسلح و ... تصدی گری این مقام را داشته باشد؟ جدا از پاسخ به این سخنان به نظر می رسد در دوره بسیار نامناسبی این موارد مطرح شده است.
سیفی گفت: اگر از زمان ابتدای انقلاب که برای اولین بار طرح شد بگذریم، مورد بعدی در سال 88 بود! در اوج خطر سرنگونی نظام اسلامی طرح رهبری شورایی مجددا بر زبان ها آمد، یعنی به گواه برخی افراد حاضر در مجلس خبرگان این طرح در آن سال در مجلس خبرگان دهان به دهان شد که البته با بصیرت اعضای مجلس خبرگان طرح مذکور در آن دوره مردود اعلام شد، اما بعد از پیروزی روحانی در انتخابات 92 و پس از آن در ماه های اخیر مجددا بر زبانها جاری شد.
وی تصریح کرد: متاسفانه اکنون در آستانه دو انتخاباتی قرار داریم که کاملا احساس خطر از بابت نفوذ می شود و تمرکزها باید سمت صلاحیت افراد باشد، طرح دوباره این موضوع در رسانه ها توسط برخی خواص، خارج از فتنه به نظر نمی رسد، در اینجا وظیفه بر دوش مردم و رسانه ها و همچنین اعضای مجلس خبرگان است که با بصیرت این فتنه در این زمان را خنثی کنند و اقدامی متناسب و عمار گونه انجام دهند