به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، نشست تخصصی کنترل آلودگی هوا در کلانشهر اصفهان؛ با حضور رویا کلیشادی، عضو پژوهشکده بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، عضو هیات رئیسه اتاق اصفهان، فرهاد طلایی؛ مدیر گروه آلودگی هوای پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان و اساتید دانشگاهی و صاحب نظران این حوزه برگزار شد.
بیماری های غیر واگیر مهم ترین دغدغه سلامت جامعه است
در این نشست، رویا کلیشادی، عضو پژوهشکده بیماری غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با اثرات آلودگی هوا بر شیوع بیماری های غیرواگیر در جامعه، گفت: بیماری های غیر واگیر امروزه به مهم ترین دغدغه سلامت جامعه تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی، ریوی، دیابت و فشار خون به شدت سلامت جامعه را تهدید می کند، افزود: در این میان، آلودگی هوا اثرات جدی بر سلامت جامعه دارد و این مسئله می تواند برای همه گروه های سنی جامعه حساسیت ایجاد کند.
عضو پژوهشکده بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه تاثیر آلودگی هوا بر خردسالان و کهنسالان بیشتر است، تصریح کرد: با توجه به تحقیقات صورت گرفته، عوارض آلودگی هوا در نسل های بعد نیز اثرگذار خواهد بود و به همین علت باید به بحث کنترل آلودگی هوا توجه ویژه داشت.
کلیشادی در ادامه بیان داشت: عوارض آلودگی هوا بر بدن انسان، شمال اثرات ژنتیکی، روحی، تنفسی و قلبی است و یکی از عوارض آلودگی هوا در اصفهان، وفور بیماری MS است و اگر افراد سالم نیز به مدت طولانی در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند، دچار بیماری های متعدد می شوند.
وی در بخش دیگر سخنان خود در رابطه با اقدامات صورت گرفته توسط پژوهشکده بیماری های غیر واگیر برای کاهش آلودگی هوا در اصفهان، گفت: در این مدت در این پژوهشکده تحقیقاتی در خصوص ارتباط دیابت و آلودگی هوا، ارتباط سرطان، کم خونی، با آلودگی هوا صورت گرفته است.
عضو پژوهشکده بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در این پژوهشکده ارتباط بیماری هایی مانند گرفتن لایه درونی رگها در اثر آلودگی، جهش ژنتیکی و چاقی با آلودگی هوا نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیشادی در ادامه تصریح کرد: راهکار کاهش عوارض آلودگی هوا، فرهنگ سازی در خصوص این مسئله از سن پایین است و می توان به روش های مختلفی همچون برگزاری مسبقات نقاشی برای کودکان، ارائه بروشورهای آموزشی به خانواده ها و غیره در خصوص این مسئله فرهنگ سازی کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آموزش و فرهنگی سازی در بین دانش آموزان در مدارس راهکار بلند مدت کاهش عوارض آلودگی هواست و مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان راهکار کوتاه مدت مقابله با اثرات آلودگی هوا است که می تواند عوارض آلودگی هوا را بر بدن کاهش دهد.
مکان یابی نادرست و بارگذاری غلط صنایع از عوامل آلودگی هوای اصفهان است
احمد خاتون آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در ادمه این نشست مکان یابی نادرست و بارگذاری غلط صنایع را یکی از عوامل آلودگی هوا در اصفهان دانست و گفت: صنایعی مانند بخش فولاد و آهن اصفهان آلاینده های درجه نخت را وارد هوای شهر می کنند که توسعه این صنایع همچنان ادامه دارد.
وی افزود: صنایع شهر اصفهان، صنایعی ملی هستند با این تفاوت که این صنایع آب منطقه ای مرکزی ایران را مصرف می کنند و آلودگی آن برای مردم اصفهان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان خاطر نشان کرد: آلاینده های درجه دوم در اصفهان با تأثیر از جبهه های پر فشار هوا در فصل های پاییز و زمستان و نیز پدیده وارونگی دما تبدیل به مه دود میشوند.
همه باید باور کنند آلودگی هوا تهدید است
فرهاد طلایی؛ مدیر گروه آلودگی هوای پژوهشکده محیطزیست دانشگاه اصفهان نیز در ادامه با تاکید بر اینکه آلودگی هوا مسئله ای همگانی است، گفت: آلودگی هوا گریبان گیر همه خواهد شد و باید همه باور کنند که آلودگی تهدید است.
وی با اشاره به انیکه باید در کشور از آلودگی هوا تعریف درستی باز تعریف شود، افزود: رسیدن به وضعیت سالم در شاخص های آلودگی به معنی تنفس هوای پاک نیست.
مدیر گروه آلودگی هوای پژوهشکده محیطزیست دانشگاه اصفهان در خصوص روش های کنترل آلودگی، تصریح کرد: برای کنترل این مسئله می توان از روش هایی مانند کنترل سوخت فسیلی، حرکت به سمت انرژی های نو و استفاده بیشتر از گاز طبیعی ستفاده کرد.
طلایی در پایان خاطر نشان کرد: سهم خودرو در آلودگی هوای ایران بسیار بالا است، اما باید با انجام تحقیقات مشخص شود که دقیقا سهم کدام بخش در آلودگی هوا بیشتر است.
در اصفهان سالیانه ۹۷۰ نفر در اثر آلودگی هوا جانشان را از دست می دهند
یعقوب حاجی زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه این نشست با بین اینکه برای رفع مشکل آلایندگی باید به دنبال راهکارهای علمی باشیم، گفت: مشکلات آلایندگی کشور صرفاً با تغییر سوخت خودروها رفع نمی شود.
وی در خصوص ارتباط افزایش مرگ و میر و افزایش غلظت آلاینده ها، تصریح کرد: در شهر اصفهان سالیانه ۹۷۰ نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه بیان داشت: سهم خودروها در آلودگی هوای کلان شهر تهران ۸۲ درصد است، اما در اصفهان به دلیل عدم انجام مطالعات آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد.
حاجی زاده اضافه کرد: اگر فرض کنیم سهم خودروها در آلودگی هوای اصفهان، ۵۰ درصد باشد، می توانیم با بهینه سازی ناوگان حمل و نقل، نیمی از آلودگی هوا را مدیریت کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی در رانندگی و مدیریت مصرف سوخت توسط رانندگان عاملی اثرگذار در کاهش آلودگی است.