مهدی پیام، فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: توهین، تهدید و دستگیری در برخورد با منتقدان و پنهان کاری از مردم ونخبگان در دولت یازدهم به یک روش تبدیل شده است.
وی افزود: دولت روحانی به جای آنکه با منتقدان دلسوز ومدیران نفتی جلسه تشکیل دهد وایرادات مطرح در بحث مدل جدید قراردادهای نفتی را جمع آوری و ارزیابی کند دست به بدترین شیوه ممکن یعنی خفه کردن صدای منتقد اقدام کرده وبا توهین و باتوم استقبال می کند.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: در صورتی که در نظام جمهوری اسلامی تمامی مسئولین موظفند دربرابر ملت پاسخ گو باشند و خادم ملت باشند.
پیام ضمن انتقاد از مدیریت دیتکاتوری لاریجانی بر مجلس بیان کرد: متاسفانه اقای لاریجانی در کسوت ریاست مجلس به جای آنکه حامی ملت باشند و اجازه دهند صدای ملت در مجلس گفته شود با مدیریت کنترل شده مانع از مطرح شدن انتقاد علیه دولت می شوند.
وی گفت: مجلس همان طور که برجام را در بیست دقیقه تصویب کرد، الان هم در برابر قردادهای جدید نفتی ومسئله کرسنت همین شیوه را درپیش گرفته و در برابر تضییع ملت ایران واکنشی انجام نمی دهند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: دراین شرایط حساس که نمایندگان ملت هم نمیتوانند از منافع ملی دفاع کنند دانشحویان انقلابی و متعهد به ارمان های حضرت امام ورهبری عزیز، نسبت به منافع ملی احساس تکلیف کرده و دست به اعتراض می زنند به جای شنیدن پاسخ از طرف مسئولین دستگیر وروانه اوین می شوند.
وی گفت: در صورتی که قراردادهای جدبد نفتی نقش مهمی در اینده صنعت نفت دارد. این مدل قرارداد در واقع به حراج گذاشتن منابع نفتی کشوراست و دولت های بعدی را هم تا 32 سال متعهد خواهد کرد.
این دانشجوی فعال سیاسی در دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در این قراردادها فقط کشف و استخراج منابع نفتی هدف گزاری شده و طرف قرارداد را هم به این امر تشویق می کند.
وی بیان کرد: مثلا دریکی ازبندها اشاره می شود اگر پیمانکاردرحین استخراج میدان نفتی میدان دیگری پیدا کند دراستخراج آن هم سهیم می شود. اگر در همین یک مورد دقت کنیم، می بینیم اگر پیمانکاری چندین میدان نفتی پیدا کند تا کی باید نفت این کشور را استخراج نماید.
پیام با اشاره خسارت های این مدل قراردادها گفت: شاید زمانی ما بخواییم در چاه های نفت راببندیم یا استخراج نفتی خود را کاهش دهیم، آن وقت با این پیمانکاران خارجی چکارباید کرد؟ایا بازهم باید در داداگاه لاهه محکوم و چندین میلیارد دلاری خسارت پرداخت کنیم؟
وی تأکید کرد: این نوع قراردادها در روز روشن کشورایران را استثمار و تحقیر می کند و زمینه فسادهای اقتصادی و نفوذهای فرهنگی را فراهم می کند.
این دانشجویی فعال بیان کرد: این نوع قراردادها غربی ها سال های سال می توانند در ایران حضور داشته و هر چقدر می خواهند نفت استخراج کنند و این نوعی دور زدن اقتصاد مقاومتی است.
وی درپایان گفت: امیدواریم دولت تدبیر وامید هر چه سریعتر صدای منتقدین را بشنود و با تشکیل جلسه ای با منتقدین و مدیران نفتی خود به اصلاح این قراردادهای ننگین اقدام کنند.